HABERLER>POLİTİKA
19 Ağustos 2023 Cumartesi - 08:28

CHP Çeşme’de Sait Kavasoğulları güven tazeledi

CHP Çeşme İlçe Kongresi'nde mevcut ilçe başkanı Sait Kavasoğulları, 160 oyla yeniden ilçe başkanı oldu.

CHP Çeşme’de Sait Kavasoğulları güven tazeledi

Ozan EKİZ/ EGEDESONSÖZ – CHP Çeşme İlçe Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren mevcut başkan Sait Kavasoğulları yeniden başkan seçildi.

Kongrede Divan Başkanı Deniz Yücel oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan, Yüksel Taşkın ve İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu kongreye katılım sağladı.

CHP’Lİ ÖZKAN’DAN ÇEŞME’DE MESAJ SELI: ARAMIZDA ALÇAKLAR VARSA KERPETENLE SÖKÜP ATACAĞIZ!

CHP’Lİ TAŞKIN’DAN ‘TÜZÜK’ MESAJI: YEŞİL SOL PARTİ ÖRNEK OLABİLİR!

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın desteğini arkasına alan mevcut İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları’na muhalif kesimin, partide bölünmüşlüğe yol açmamak adına aday çıkarmadığı aktarıldı. Delege seçimlerinde İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları’nın belediye destekli listesinin ağırlıklı olarak kazanması sebebiyle Kavasoğulları’nın karşısına aday çıkmadığı aktarıldı.

‘EKREM ORAN’IN SONUNA KADAR DESTEKÇİSİ OLACAĞIM’
Mevcut İlçe Başkanı ve bilinen tek aday olarak seçime giren Sait Kavasoğulları, “İlçe kongremizin ilk adımını birlik içinde gerçekleştirdik. Bu toplantıların demokrasi şöleni havası içinde geçeceğine inancım tam. Bağımsızlığımızın yüzüncü yılı bu sene. Şartlar ne olursa ne olsun bu sevdadan vazgeçmeyeceğiz. Aydınlık ülkemizi inşa edemedik. Tershanelerimiz, fabrikalarımız, vatandaşlığımız satılmış. Mülteciler ile şehirlerimiz doldurulmuş. Beyefendi itibardan tasarruf etmezken milyonlarca vatandaşımız açlık sınırında yaşıyor. Ormanlarımız yandaşlara talan ediliyor. Doktor ve mühendislerimiz yurt dışına kaçıyor. Evlatlarımızın başına bir şey gelmesin diye mücadele ediyoruz. Kadın cinayetlerini görmezden gelenlere karşı savaşıyoruz. Bilindiği gibi 2024 Mart’ta yerel seçimler var. Yerel seçimlerde belediyelerimizi korumak zorundayız. CHP’li başkanımızla devam edeceğiz. Ekrem Oran seçildiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla Çeşmemizin çehresini de değiştirdi. Ekrem Oran’a çok teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Sonuna kadar da destekçisi olacağımı ilan ediyorum” ifadelerini kullanarak gelenlere teşekkür etti. 

‘DİĞER KONGRELERDE KULİS NEDENİYLE UYARMAK ZORUNDA KALIYORDUK’
İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu konuşmasında Çeşme kongresinin diğer kongrelerden farklı olduğunu belirterek, “Bugüne kadar 14’üncü kongremiz bu. Bütün konuşmaların pür dikkat dinlenen ilk kongre. Diğer kongrelerde kulis nedeniyle uyarmak zorunda kalıyorduk” dedi.

Aslanoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

AKP muhalefet üzerindeki baskılarını arttırıyor. Baskı ve zulmü ve daha fazla arttırdı. Belediyemizde her gün yeni soruşturmalar ile bizi yıldırmaya çalışıyor. Cumartesi Anneleri’ne bile tahammülü yok. Yıldırma çalışmaları işe yaramaz. Yüzyıllık çınar dimdik ayakta. İlçelerimizin çoğunda ortak listeler ile yol aldık. Bizler yeni dönemi şekillendirirken kimileri yandaş medya kanallarında ders vermeye çalışıyor. CHP’de değişimin nasıl olacağına CHP’nin üyeleri karar verir.

Toplumu AKP belasından kurtarmaya erişmiştik ama olmadı. Montaj kasetleri ile baş edemedik. Bizlerin de eksik yaptığı yerlerimiz var. Bu kürsü bunun için var. Partinin eleştirileceği yerler medya değil. Partimizi eleştireceğimiz yer danışma kurulları ve ilçe kongrelerimizdir. Bugün lütfen kürsüyü kullanın. Neleri daha farklı yapsaydık daha iyi olurdu lütfen söyleyin. Partide yönetim kademelerinde olanlara bir sözüm var; önce eleştiri oklarını kendimize yöneltelim.

Seçime kadar bazı şeyleri daha farklı yapsaydım daha başarılı olabilirdik. Bugün aklıma dank eden ne varsa bugün kürsülerden söylememiz lazım. Benimle birlikte görev almış bütün arkadaşlarımız neyi eksik yaptıklarını bu kürsüden anlatmalı. Bir kişiden değil hepimizin eksikleri vardı. Neleri yapacağımızı anlatmamız lazım. Kürsüden gelen her öneriyi kurultaya taşıyacak söz veriyorum. Kürsüyü lütfen kullanın.

Biz burada 3 liste de gitsek kongre salonundan omuz omuza çıkarız. Yarın sabah itibariyle yerel seçim için sokak sokak çalışacağız. 29 Mayıs sabahı başladı bu çalışmalar. İç meselelerle vakit kaybettik. Çeşme’de belediye başkanlığını bir kez daha kazanacağız. Ne ilk zaferimiz ne de son zaferimiz olacak. 30 ilçe ve büyükşehirde kazanacağız. Omuzlarımız düşmüş olabilir ama AKP ve MHP’lilerin özgüvenle dolaştığı bir durum yok. boylarının ölçülerini bir kez daha alacaklar. 30 yıldır bu şehirde iktidarız. Bize bir rehavet sonucu vermeyecek bu durum. Gece gündüz çalışacağız.

Liste belli oldu:

 

 
CHP Selçuk'ta İpek Onbaşıoğlu dönemi
 
İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu'ndan kötü haber
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Konak 19 Ağustos 2023 Cumartesi 12:23

Çeşme ilçe başkanının yukarıdaki konuşmasını okuyunca , İlçe başkanı nın Mevcut belediye başkanının uydusu olduğu görülüyor, Çeşmedede CHP bitti demek oluyor, değişim istemeyen kaybedecek, bu politika iflas etmiştir. millet bıktı.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Selçuk'ta İpek Onbaşıoğlu dönemi
CHP Selçuk İlçe Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren İpek Onbaşıoğlu 119 oyla başkan seçildi.
AK Partili Saygılı'dan Başkan Soyer'e '4 onay' göndermesi: Neymiş İzmir cezalandırılmıyormuş!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin projelerinden olan Narlıdere Metrosu, ...
'Türkiye Yüzyılı'na yeni bir anayasa yakışır'
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Şimdi Türkiye Yüzyılı devri. Türkiye Yüzyılı'na ...
 
Yeni başkandan ’çıta’ mesajı: Aynı sonucu başarı kabul etmem!
Seferihisar İlçe Başkanlığı görevine seçilen Rahmi Tezel Çınar, seçim ...
Mustafa Destici, İzmir'de sahaya indi: Suriyeliler gönderilmeli!
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin ...
CHP’li Aslanoğlu’ndan örgütlere talimat: Kongresini bitiren sahaya!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de ilçe kongrelerine devam ederken, kongrelerini ...
 
CHP’li Arslan’dan AK Parti’ye hodri meydan: Boyunuzun da oyunuzun da ölçüsünü alacağız!
Yerel seçimler ile ilgili iktidar partisine İzmir üzerinden yüklenen Cumhuriyet ...
CHP'li Arslan: Elektrik dağıtım bedeli, enerji bedelini geçti!
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ednan Arslan, üretim maliyetlerindeki ...
CHP Seferihisar’da tek adaylı seçim!
Kongre sürecinin devam ettiği CHP İzmir İl Örgütü’nde bugün Seferihisar’da ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva