HABERLER>GÜNCEL
16 Haziran 2011 Perşembe - 11:18

Bir Ayşe Paşalı davası da İzmir’de

Dikili’de annesi, babası tarafından 25 yerinden bıçaklanarak öldürülen Pınar Civek “babamın ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Olay sonrası 22 yaşındaki Pınar iki küçük kardeşiyle yaşam mücadelesi veriyor.

Bir Ayşe Paşalı davası da İzmir’de

Işıl Öztürk/İZMİR - İzmir’in Dikili İlçesi’nde şiddet gördüğü için boşanmak istediği eşi Hüseyin Civek (46) tarafından 25 yerinden bıçaklanarak öldürülen Selma Civek’in (40) kızı Pınar Civek (22) “Annemde Ayşe Paşalı gibi şiddet görüyor, ölümle tehdit ediliyordu. Ne yazık ki kaderleri aynı oldu. Babam, annemi yaraladığı için cezaevine girdiği sırada koruma kararı alındı. Ancak annem koruma kararı varken sokak ortasında öldürüldü. Babamın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istiyorum” diye konuştu. 22 yaşındaki Pınar Civek, “Ben bir bayrak açtım. Bundan sonra Selma Civek’ler, Ayşe Paşalı’lar ölmesin. Annemin tek isteği şiddet gördüğü ve sürekli ölüm korkusu yaşadığı eşinden ayrılmaktı. Bizim için mücadele eden annemiz bunun bedelini hayatıyla ödedi” dedi. 17 Haziran günü Bergama Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada Pınar Civek’in avukatlığını yapacak olan Bilge Civa ise Selma Civek’in de acı bir şekilde kaderinin kamuoyunun yakından izlediği Ayşe Paşalı olayının aynısı olduğunu belirterek “Bu olaylar artık son bulmalı. Şiddet gördüğü eşinden boşanmak istemenin bedeli bu olmamalı. Yaşam hakkı kimsenin elinden alınamaz” diye konuştu.
 
Korkunç olayın ardından 11 ve 12 yaşındaki kardeşlerini yanına alarak yaşam mücadelesine başlayan İşletme Fakültesi mezunu Pınar Civek, annesi Selma Civek’in çok fedakar bir anne olduğunu anlattı. Annesinin çocukları için kendini feda ettiğini ve cefakarca iki işte birden çalıştığını anlatan Pınar Civek, babasının ise çalışmadığını anlattı. Annesinin para nedeniyle de şiddet gördüğünü ifade eden Civek, olayların gelişimini şöyle anlattı: “Babam aylar önce yine annemi tehdit ettiğinde annem ve kardeşlerim Ankara’ya anneannemin yanına gittik. Anneannem “çocuklara bakarım ama sen başının çaresine bak” deyince annem bizi de aldı ve oradan ayrıldık. Ankara’da sığınma evinde kaldık. Orada bize baktılar ama babam anneme ulaşıp yalvarıp yakarmış. “Bir daha yapmayacağım” sözü verince annem de güvenip geri döndü. Babam Dikili’de Gülkent Sitesi’nin bahçıvanlık işini yapması gerekiyordu ama bunu annem yapıyordu. Ayrıca annem öğleden sonra da evlere temizliğe gidiyordu. Babam, Ekim ayında evde annemi kasten bıçakla yaraladığı iddiasıyla tutuklandı. Sokağa taşan bu olay sırasında babamı annemin boğazına bıçağı dayadığı şekilde bulmuşlar. Babam cezaevinde iken anneme boşanma talebini kabul ettiğini belirterek şikayetinden vazgeçmesi için yalvarmış. Annem de boşanacaklarını düşünerek öyle yaptı. Babam tahliye oldu. Mahkeme, Koruma Kanunu kapsamında 3 ay evden uzaklaştırma cezası verdi. Ancak bu kağıt üzerinde kaldı. Babam anneme karşı ölüm tehditlerine devam etti. Annem tüm bu olanlar üzerine tekrar şikayetçi oldu ve boşanma davası açtı. Babam hiçbir şey olmamış gibi tehdit ve eziyetlerine devam ediyordu. Koruma kararı sürerken 14 Ocak günü babam annemi sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü. Annemin tek suçu babam gibi bir adamdan boşanmak istemesi. Bunu canıyla ödemesi ne acı. Annem ile Ayşe Paşalı’nın kaderi aynı oldu. Ama ben bu olayların son bulması için mücadele edeceğim. Birinci mücadelem de babamın “Ağırlaştırılmış ömür boyu” hapis cezasına çarptırılması için olacak. Başkalarının başına böyle bir şey gelmesin. Bu çok acı bir olay. Babam beni ve kardeşlerimi annesiz bıraktı. Buna hakkı yok. Kimsenin kimseye bunu yapmaya hakkı yok.”
 
Annesinin kardeşlerini hep kendisine emanet ettiğini dile getiren Pınar Civek, “Bir gün bunu yapacağımı bilmiyordum. Annem böylesine acı bir şekilde öldükten sonra kardeşlerimi yanıma alarak İzmir’e geldim. Onları kimseye vermedim. Kardeşlerim bana annemin emaneti. Böyle olayların sürmesi daha çok bizim gibi çocukların öksüz kalmaları demek. Ben bunu istemiyorum. Kimsenin başına benim yaşadıklarım gelmesin” diye konuştu.
 


Civek ailesinin avukatı Bilge Civa ise “Bu olayda kadının yaşam hakkının alındığını” öne sürdü. Avukat Civa şöyle konuştu; “Ayşe Paşalı’da eşinden şiddet görüyordu. Boşandı ama yinede eski eş onu rahat bırakmadı. Selma Civek’in de tek istediği çocuklarıyla huzurlu bir yaşamdı. Bunun için mücadele ediyor, iki işte birden çalışarak evlatlarına bakıyordu. Kendisine ve çocuklarına eziyet eden eşinden boşanmak istemesi sonu oldu. Bu tür olayların son bulması için hukuksal alanda gereğini yapacağız. Kimse kimsenin yaşama hakkını elinden alamaz”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan Demir 16 Haziran 2011 Perşembe 17:31

Niye surekli erkekler olduruyor bu ulkede? anayasada positif ayrimcilik getirmediniz mi .Niye kadin cinayetlerine verilen cezalari erkeklerine gore iki kat arttirmuyorsunuz? Erkeklere zorla askerlik yaptiriyorsunuz her erkegin eline zorla silah veriyorsunuz.Nasil oldurecegini ogretiyorsunuz? Niye Turk kadinlari silahla adam oldurmuyor? Bir arastirma var mi ? Turk toplumu ikiyuzluluguyle niye yuzlesmiyor? Kadinlari oldurme kadinlara siddetin kokeni nedir? Turk kulturu mu yoksa islam kulturu mu? yoksa her ikisi mi ? Turk kulturu masum bir kultur mudur kadinlar icin ? Turk kulturu masumsa neden TDK bazi Turk atasozlerini sozlukten cikariyor? TBMM ye giren kadin milletvekilleri kadin cinayetlerini ciddiye aliyorlarmi? TBMM arastirma komisyonu kuruyor mu? Universiteler istatikler veriyorlar mi ? TC devletinin imamlari cuma namazlarinda kadinlari oldurmeyin diyebilir mi ? Okyanus otesinden bir cemaat lideri yada TV showlarinda cirit atan tarikat lideri yada TBMM deki asiret lideri kadin cinayetleri icin bir soz eder mi fetva verebilir mi ? Turk toplumu ikiyuzludur.Turk medyasi edebiyati sinemasi tiyatrosu korkaktir.12 Eylul darbesi oncesi cesur yazarlar sinemacilar sanatcilar nerde?

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk 15 dakikaya dikkat
Üniversiteye hazırlanan gençler, LYS için nefeslerini tuttu. Gediz Üniversitesi ...
Kazım Koyuncu gecesine büyük ilgi
Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından Kazım Koyuncu için düzenlenen ...
Kuban: Tek eşlilik doğaya aykırı
Cumhuriyet Bilim ve Teknoloji Dergisi’ne bir yazı yazan Prof. Doğan Kuban, ...
 
Diyanet’ten siyasilere ‘ilahi’ uyarı
Propaganda döneminde akla hayale gelmedik her şeyi vaat eden siyasetçilere ...
TSK faturayı Albay Çiçek’e kesti
'İnternet andıcı' soruşturmasında savcılığa yazı gönderen Genelkurmay ...
Hayali gerçek oldu
Nihan Demir’in mücevher tasarım atölyesi kurma düşünü KOSGEB; Karabağlar ...
 
Kordon esnafı Kocaoğlu’nu bekliyor
Tente, işgaliye, apartman boşluğu ve seyyar satıcı gibi nedenlerle sürekli ...
Buca'da hastane bahçesini yılanlar bastı
Yaklaşık 1.5 yıl önce faaliyete geçen Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ...
'Kıyafetin tacizlikti'
Savcı Betül Cevizoğlu’nun tacizci 2 kardeşi karakolda dövdürmekten yargılandığı ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva