HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Aralık 2023 Pazartesi - 17:28

Belediye kapısında şok eylem… Menderes’te ikinci rüşvet krizi!

Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın görevden alınmasına sebep olan otel ve rüşvet krizi, bu kez Başkanvekili Erkan Özkan’ın başını ağrıtıyor. İstanbullu işadamı Yakup Toprak, Sancaklı’daki yapımını tamamladığı otelin ruhsatının basıldığını, 45 bin dolar rüşvet verdikleri halde Özkan’ın 250 bin dolar ve bir araç istediğini öne sürdü. Konu yargıya taşındı.

Belediye kapısında şok eylem… Menderes’te ikinci rüşvet krizi!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Menderes’te rüşvet iddialarına bir yenisi daha eklendi. 31 Mart 2019 seçimlerinde seçilerek Belediye Başkanı olan Mustafa Kayalar’ın başını yiyen rüşvet olayının ardından bu kez bir başka otel yatırımcısı, Belediye Başkanvekili Erkan Özkan’ı rüşvet aldığı halde ruhsatı vermemekle suçladı. Özkan’ın kendisinden 250 bin dolar artı bir araç istediğini öne süren İstanbullu işadamı Yakup Toprak, Menderes Belediyesi önünde basın açıklamasında bulundu.

SANCAKLI MAHALLESİNDE 11 DÖNÜM ALANA KURULU
Ahmetbeyli Barajı’nı geçtikten sonra, Sancaklı mahallesinde 11 dönüm arazi üzerindeki yapıyı tadilat ruhsatıyla, özel bir konseptle 8 odalı, içinde sahnesi, restoranı olan bir otel haline getirdiklerini anlatan Yakup Toprak,  APERA GARDEN adını verdikleri çiftlik otel konseptindeki otel için yaklaşık 7 aydır ruhsat beklediklerini, ruhsatın basıldığını, Başkanvekili Erkan Özkan’ın masasında olduğunu iddia etti. 

Yakup Toprak, şunları söyledi:

“Otelimizi yaptık, gerekti tadilatı bitirdik, ruhsat bile basıldı. Ruhsat, belediye başkanı Erkan Özkan’ın masasında duruyor. Altı aydan beri talepleri bitmedi. 250 bin dolar rüşvet istedi bizden. 45 bin doları götürdük, masasında teslim ettik. Kalan parayı da istedi. Ekstra bonus olarak araç talep etti. Talepleri bitmek bilmedi. Ruhsat basılmış olmasına rağmen imzalamıyor. Bu konuda bize bayağı sıkıntılar çıkarttı. Dolayısıyla biz de konuyu emniyete taşıdık. Pazar akşamı itibariyle de yargıya taşıdık. Artık yargı aşamasında bu konuyu sürdüreceğiz. Bir yıl önce tadilat çalışmalarına başladık. Çevre düzenlemesini de bitirdik. Çiftlik otel konseptiyle çok güzel bir turizm tesisi kazandırdık Menderes’e. Ancak 6-7 aydır ruhsat bekliyoruz. Başkanın istekleri bitmiyor. Oysa 45 bin dolar rüşveti aldı bizden ama biz ruhsatı alamadık. Burası için 1,5 yıldır emek harcıyorum.Yaklaşık 100 milyon liralık yatırım yaptım.”

EYLEM YAPTI
İşadamı Yakup Toprak, Menderes Belediyesi önünde basın açıklamasında bulundu, yaşadıklarını Mendereslilerle paylaştı. 

Toprak'ın avukatı Büşra Büyükdaş tarafından yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Değerli Basın mensupları, kıymetli Menderes halkı.

Bugün sizlere yaklaşık bir buçuk yıldır üzerinde çalıştığımız, gece gündüz demeden büyük emekler verdiğimiz, Menderes’in, İzmir’in ve Türkiye’nin Turizmine yeni soluk getirecek bir projenin, kişisel çıkarlar uğuruna nasıl engellendiğini anlatmak için burada bulunuyoruz. Müvekkilim Apera Garden, Çiftlik otel konseptiyle, dünyada eşine benzerine az rastlanır bir işletmeyle ülkemizde turistleri ağırlamak ve Menderes halkına istihdam sağlamak için hazırdır. Lakin; Ruhsat için gerekli tüm işlemler tamamlanmasına ve hatta söz konusu ruhsat basılmış olmasına rağmen Belediye Başkanı Erkan Özkan tarafından imzalanmamakta ve ruhsat masada bekletilmektedir. Ruhsatın imzalanmaması ile alakalı Belediye başkanı ile görüşülmüş ve gerekli imza için açıkça para istenmiştir. Bu noktada sayın başkana sormak istiyoruz: Çiftlik otel konseptiyle dünyaya örnek olacak ve bölge turizmini her sezon canlı tutacak olan projemizi sadece kendi parasal çıkarlarınız için engellemeniz sizi rahatsız hissettirmiyor mu? Bölge halkına istihdam sağlayıp yüzlerce Menderes’linin evine ekmek götürecek olması sizi neden bu kadar rahatsız ediyor? Hem Menderes halkının istihdamından hem de devletimize ciddi miktarda ödenecek olan vergilerden neden rahatsızsınız? Masanızda bekleyen ruhsatı imzalamak için istediğiniz rüşvetin miktarını kamuoyuyla paylaşmak ister misiniz? Değerli basın mensupları, sevgili halkımız, yıllardır ülkemizin birçok yerinde, Turizm gibi kutsal bir alanda yatırımlarımızı yapıyor ve ülke ekonomisine vergilerimizle çok ciddi bir katkı sağlıyoruz. İstihdamı artırıp ülke ve Menderes ekonomisine de katkı sunmaya çalışıyoruz. Ancak liyakatsiz yöneticiler buna izin vermemektedir. Kamu kurumlarındaki hep beraber ayıklayacağız, bu konuda biz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirip, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduk. Buradan bir kere daha ifade ediyoruz: Haklı olduğumuz davamızı sürdüreceğiz ve işletmemizi eninde sonunda açacağız. Ayrıca hukuki mücadelemizi de sonuna kadar takip edip ilgililerin cezalandırılmasını sağlayacağız. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ederiz. Sevgiyle kalın”

 
Muğla'da zehir operasyonu: 2 tutuklama!
 
Obran'dan Erdoğan'a at hediyesi!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin 25 Aralık 2023 Pazartesi 22:59

İş adamı maskesi ile açıklama yapıyor sanki otelin inşaatında çalışan işçilerin parasını vermeyen kendisi değilmiş gibi bu Yakup toprak harbiden suç makinesi ??

Yorumu oyla      2      2  
Menderes 19 Aralık 2023 Salı 10:38

Ye ye doymadınız be .Kayaların ahı çıkıyor gör şimdi Erkan bey.En azından kayalar az yedi.Sen iyice şiştin yerken.

Yorumu oyla      2      2  
Şakir 19 Aralık 2023 Salı 08:28

Sen bu kadar yalanı nasıl bir araya getirdin yazıklar olsun. Erkan ÖZKAN seni parayla satın alır ne rüşveti sen kimin piyonusun. kime çalışıyorsun

Yorumu oyla      4      6  
Bulgurcalı 18 Aralık 2023 Pazartesi 22:36

Menderes ilçesi yazlık konutların en çok olduğu bir ilçedir hiç bir hizmet vermeden her sene emlak ve çevre vergisi alırlar üstelik en ucuz tarife bin ikiyüz liradır bir tek haftada iki defa çöp toplanır yaz aylarında kışın ise ayda bir defa toplanır,buna rağmen malesef Menderes ilçesi köy konumundan kurtulamadı,bu ilçede acil şekilde belediye başkanı ve meclis üyelerine ihtiyaç vardır...

Yorumu oyla      6      2  
Eeeeee 18 Aralık 2023 Pazartesi 18:21

Eeeeee rüşvet verende suçlu alanda suçlu Doğru ya seçim yaklaştı ya birileri çıkıp CHP yi karıştırıyor Menderes’i geri almak için Rüşvet veren biri asla çıkıp ben bu kadar rüşvet verdim kamuoyun önünde ses çıkarmaz çünkü bu işin bundan sonrası var kendini kirletmez yani

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Metrosu'nda köstebekler yeraltında!
İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Buca Metrosu için bir süredir ...
Çiğli'den okullara 'spor' desteği!
Çiğli Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan ilkokul, ortaokul ...
7 gün 24 saat hizmet verecek... İzmirli gençlere yaşayan kütüphane!
İzmir Büyükşehir Belediyesi “öğrencilerin ders çalışmak ve kitap okumak ...
 
Buca Mevlana’yı Şeb-i Arus'la andı
Hazreti Mevlana,  750'nci vuslat yıl dönümünde Buca'da Şeb-i Arus töreni ile anıldı.
Aday Adayı Temiz'den 'istihdam' açıklaması: Kadınlara öncelik vereceğiz
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Güney Temiz, Doğanlar ve Mevlana’da ...
Bergama'da sorunlara hızlı çözüm!
Bergama’nın tüm sorunları, talep, öneri ve bildirimleri için Bergama Belediyesi ...
 
Bayraklı'nın 'yeşil' raporu: 4,5 yılda 21 yeni park!
Son 4,5 yılda kişi başına düşen yeşil alan oranını önemli ölçüde artıran ...
Karşıyaka'nın sağlıklı gıdalarına büyük ilgi
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren Denizkent ...
Örnekköy tramvayında kritik gelişme!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kent içi trafiğe nefes aldıracak önemli yatırımlardan ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva