HABERLER>POLİTİKA
2 Haziran 2011 Perşembe - 11:47

Akay: Gölge etme başka ihsan istemez

AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı İzmir projelerine ‘hayal’ diyen CHP’li Yüksel’e cevap verdi: “Gölge etme başka ihsan istemez”

Akay: Gölge etme başka ihsan istemez

İZMİR - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı İzmir projelerine, “Yapılamayacak hayali şeyler söylemeye, üretmeye devam ediyor” şeklinde yaklaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’e, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay cevap verdi: “Gölge etme başka ihsan istemez”. Ömer Cihat Akay, CHP Genel Başkanı Yüksel’in popülist yaklaşımını değiştirmesini istedi. Seçim arifesinde vaat edilen her projenin İzmir’in ve İzmirlinin menfaatine olduğunu vurgulayan Akay, “İzmirli olan CHP Genel Başkanı Yüksel’den; iki dönem tek başına iktidar olan AK Parti’nin İzmir ile ilgili projelerinden gurur duymasını beklerdim. Nasıl ki partisine mensup Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakanımıza teşekkür ediyorsa, Yüksel de aynı tevazuu göstermeliydi. Açıklanan projeler İzmir’e katma değer sağlayacak.” diye konuştu.
        
Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı projelerin her birinin İzmir için birer ‘çılgın proje’ olduğuna değinen Akay, muhalefet partilerinin yaklaşımını yadırgadığını açıkladı. 8.5 yıllık iktidarı döneminde AK Parti’nin yapmayacağı hiçbir projeyi vaat etmediğine dikkat çeken Akay, “Biz, İzmir için hazırladığımız projelerin siyasi malzeme yapılmasını istemiyoruz. Bu projeler, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında İzmir’i gerçek manada bir marka şehir yapacak. Rahmetli Turgut Özal’a, ‘köprüyü sattırmam, ikinci köprüyü de yaptırmam’ diyen zihniyetin artık demode olduğunu hatırlatmak isterim. Nasıl ki Özal, köprüyü sattıysa ve ikinci köprüyü de yaptıysa, biz de İzmir için açıkladığımız projeleri tamamlayacağız. Hem de bunu siyasi ve politik malzeme yapmayacağız. Bu projeler üzerinden rant elde etmeye çalışanlara da fırsat vermeyeceğiz. Birazcık mahcubiyet duyması gereken politikacıların, sorumlu oldukları insanlara karşı projelerimizi yermelerini kabul etmiyoruz.” dedi.
        
Başbakan Erdoğan’ın hiçbir zaman hiçbir şeyi çarpıtmadığının altını çizen Akay, İzmir’i de ne geçmişte ne şimdi kandırmadıklarını söyledi. Akay, Başbakan Erdoğan’a, “Yapılamayacak hayali şeyler söylemeye, üretmeye devam ediyor.” şeklinde yaklaşan Yüksel’e, Bolu Tüneli’ni hatırlattı. 12 hükümet ve 16 bakan eskiten Bolu Tüneli’ni AK Parti iktidarının tamamladığını kaydeden Akay, 8,5 yıllık icraatlarını artık vatandaşın bildiğini ama bunu muhalefetin hala anlamamakta ısrar ettiğinin aktardı. Akay, “CHP’li arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum. Biri, alınganlık gösterip EXPO mektubunu götüren ekibin içerisinde yer almıyor, diğeri de İzmir’e çağ atlatacak projelere ‘hayal’ gibi basit bir yaklaşım sergiliyor. Bizim işimiz hayalleri gerçeğe dönüştürmek. Bunun için de ‘hayaldi gerçek oldu’ diyoruz.” şeklinde konuştu.

Projelerin siyasi malzeme olmasını istemiyoruz
Akay, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir için açıkladığı projelerin her birinin İzmir için birer ''çılgın proje'' olduğunu belirterek, 8,5 yıllık iktidarları döneminde yapamayacakları hiçbir projeyi vaat etmediğini belirtti. Akay; ''Biz, İzmir için hazırladığımız projelerin siyasi malzeme yapılmasını istemiyoruz. Bu projeler, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında İzmir'i gerçek manada bir marka şehir yapacak. Rahmetli Turgut Özal'a, 'Köprüyü sattırmam, ikinci köprüyü de yaptırmam' diyen zihniyetin artık demode olduğunu hatırlatmak isterim. Nasıl ki Özal, köprüyü sattıysa ve ikinci köprüyü de yaptıysa, biz de İzmir için açıkladığımız projeleri tamamlayacağız. Hem de bunu siyasi ve politik malzeme yapmayacağız. Bu projeler üzerinden rant elde etmeye çalışanlara da fırsat vermeyeceğiz. Birazcık mahcubiyet duyması gereken politikacıların, sorumlu oldukları insanlara karşı projelerimizi yermelerini kabul etmiyoruz'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şakir turan 3 Haziran 2011 Cuma 09:21

bunlar neki asıl süpriz seçim zaferinden sonra

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kavuşan: Ülkemizi hak ve adalete göre yöneteceğiz
Saadet Partisi İzmir milletvekili adayı Selçuk Kavuşan, “Milli Görüş, ...
Tatlıses CHP’den aday olmak istemiş
Sanatçı İbrahim Tatlıses'in CHP'den aday olmak istediği ortaya çıktı. ...
‘12 Haziran’ı demokrasi düğününe çevirelim’
CHP İzmir Milletvekili Adayı Mustafa Moroğlu, seçime çok kısa bir süre ...
 
Çıray: AKP sağlığı ranta dönüştürdü
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Doktor Aytun Çıray, Tire’de iktidarın ...
Şengül: İzmir büyüyecek, İzmirli zenginleşecek
AK Parti İzmir 2. Bölge adayı Aydın Şengül, İzmir’i durağanlıktan kurtarıp ...
Şahin: İzmir’in marka değerini yükselteceğiz
MHP İzmir 1. Bölge Adayı Selahattin Şahin, 9 yıldır mecliste olanların ...
 
Dağ: Organize sanayi bölgelerinin sayısı artıyor
AK Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Hamza Dağ, Bornova Sanayi Sitesi’nde ...
Güler Kemalpaşa'da destek istedi
İzmir 2.bölge milletvekili adayı Prof.Dr.Birgül Ayman Güler seçim çalışmalarına ...
Sait: Yüzümüzü hizmet verene çevirelim
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Rifat Sait, büyük projeleri ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva