HABERLER>EGE
19 Aralık 2011 Pazartesi - 09:33

90 gündür evine giremiyor çünkü...

Manisa'da Şeref Kantarcıoğlu’nun dairesi, ruhsatı olmadığından şikayet üzerine mühürlendi. Evine giremeyen talihsiz adam, “Binlerce konutun oturma ruhsatı yok” diyerek isyan etti.

90 gündür evine giremiyor çünkü...

MANİSA - Manisa’da ilginç bir şikayet olayı yaşandı. Emekli olduktan sonra Hollanda'dan Türkiye'ye dönüş yapan ve memleketi Manisa'da iki apartman dairesi satın alan Şeref Kantarcıoğlu (51) zemin kata annesi Havva Kantarcıoğlu'nu (82) yerleştirirken, birinci katta ise kendi oturmaya başladı. Şikayet üzerine harekete geçen Manisa Belediyesi ekipleri geçtiğimiz 9 Eylül'de iskan ruhsatı olmadığı gerekçesiyle birinci kattaki evi mühürledi ve 2 bin 500 lira idari para cezası kesti. 

Kantarcıoğlu evine girmek için geldiğinde kapıdaki mühürü görünce büyük şok yaşadı. 3 aydır evine giremediğini belirten ve bu duruma isyan eden Kantarcıoğlu, "Apartmanın arka bölümündeki kahvehanenin sundurması kaçaktı ve çok fazla gürültü yapıyorlardı. Burayı ben belediyeye şikayet ettim. İki kez kaçak olan sundurmayı yıktılar. Buna karşılık kahvehane sahibi de beni belediyeye şikayet etmiş. Evim mühürlendi. Fakat işin ilginç yanı apartman 8 sene önce inşa edilmiş ve bugüne kadar hiçbir şekilde mühürlenmemiş. Ayrıca apartmanda 14 daire bulunuyor ve bütün dairelerin iskan ruhsatı yok. Ama sadece ben evime giremiyorum" dedi. Belediye yetkilileri ise "Ev ile ilgili bize şikayet geldi. Biz de iskan ruhsatı olmadığı için mühürledik. 8 sene önce evi yapan müteahhit iskan ruhsatı almak için başvuru yapmamış. Apartmandaki bütün dairelerin iskan ruhsatı bulunmuyor. Şikayet sadece o daire ile ilgili geldiği için sadece orası ile ilgili işlem yaptık" dedi.

Türkiye'ye dönüş yaptı

Fıkra gibi olay Manisa Dilşeker Mahallesi Borsa Caddesi numara 89/1 kat 2 daire 3'te meydana geldi. Uzun yıllar Almanya ve Hollanda'da çalıştıktan sonra emekli olan 51 yaşındaki Şeref Kantarcıoğlu annesi Havva Kantarcıoğlu'nu (82) da yanına alarak memleketi Manisa'ya yerleşmek üzere geçtiğimiz yıl Türkiye'ye dönüş yaptı. Geçtiğimiz nisan ayında Gazi Mehmet Çavuş Apartmanının zemin kattaki 1 numaralı ve birinci kattaki 3 numaralı dairelerini satın aldı. Zemin kattaki daireye annesini yerleştiren Kantarcıoğlu üst katta da kendisi yaşamaya başladı. Apartman sakinlerinden imza toplayan Kantarcıoğlu, gece geç saatlere kadar gürültü yapıldığını ve sundurmasının kaçak olduğunu iddia ettiği kahvehaneyi dilekçe vererek iki kez belediyeye şikayet etti. Şikayet üzerine harekete geçen belediye ekipleri kahvehaneyi mühürledikten sonra sundurmasını yıktı.

Misilleme yaptı iddiası

Kantarcıoğlu'nun iddiasına göre, kahvehane sahibi de belediyeye giderek karşı bir şikayette bulundu. Kahvehane sahibi Kantarcıoğlu'nun oturduğu dairenin iskan ruhsatının olmadığını söyleyerek belediyeye dilekçe verdi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler Kantarcıoğlu'nun birinci kattaki dairesini geçtiğimiz 9 Eylül'de mühürledi. Evine girmek için merdivenlerden birinci kata çıkan ve kapının mühürlendiğini gören Kantarcıoğlu büyük şok yaşadı. 3 aydır evine giremediğini belirten Kantarcıoğlu, "Bu apartman 2003 yılında yapılmış. 8 yıl önce müteahhit iskan ruhsatı almamış. Bu halde nasıl elektrik ve su bağlanmış. Onu çok merak ediyorum. Daireler bize bu halde nasıl satıldı" diye isyan etti.

'Hayatım altüst oldu'

Tüm düzeninin altüst olduğunu söyleyen Kantarcıoğlu, "Mühürü koparacaktım fakat cezası olduğu için vazgeçtim. Evime giremiyorum. Yurtdışından memleketime yerleşmekle hata mı ettim? İnsanı ülkesine geldiğine pişman ediyorlar" diye konuştu. Apartmanın tüm dairelerinin iskan ruhsatı bulunmadığını fakat sadece kendi dairesinin mühürlendiğini anlatan Kantarcıoğlu yetkilileri göreve çağırarak yapılan bu yanlıştan dönülmesini ve mağduriyetinin giderilmesini istedi.

'14 dairenin de iskan ruhsatı yok'

Manisa Belediyesi ekipleri, "Apartman 2003 yılında yapıldıktan sonra müteahhit iskan ruhsatı almak için belediyeye başvuru yapmamış. Bu yüzden apartmanın 14 dairesinin de iskan ruhsatı bulunmuyor. Bize sadece 3 numaralı daire ile ilgili şikayet dilekçesi verildiği için orayı mühürledik. Şikayeti yapan kişi de kahvehane sahibi" dedi. Kantarcıoğlu'nun avukatı Remzi Demirkol ise "Mühürleme işlemi ve para cezası ile ilgili olarak İdare Mahkemesine iptal davası açtık. Ayrıca belediye çalışanları için savcılığa şikayette bulunduk. Çalışanlar için şikayette bulunmamızın sebebi iskan ruhsatı olmadığı halde bu binaya elektrik ve su bağlanmış olması" dedi. (Ceyhan Torlak / Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nilaysermikökkılınç 19 Aralık 2011 Pazartesi 10:45

Vatandaşımız evine girebilir.Boş yere sıkıntı çekmiş .İmar Mührü diğer mühürlerden farklıdır. TCK 203 .md.sinde mühür bozma suçu tanımlanmıştır.İmar mühründe mührün konuluş amacına aykırı hareket eden kişi cezai sorumluluk altındadır.İmar mührü , kullanmayı engellemez.Sadece mühür zaptında tesbit edilen aykırılığa ilaveler yapılırsa o zaman mühür bozma suçu oluşur.Buna rağmen kırmızı mühürü de sökmemek gerekir.Vatandaşımız iskan ruhsatını almaya baksın bu arada evine girmesinde bir engel yok !

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köyde pusu: 2 ölü 1 yaralı
Denizli'de, il merkezinden arkadaşıyla birlikte annesi Zehra Aslantaş'ı ...
Zeybek'ten hükümete füze kalkanı uyarısı
Manisa'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan DP Genel Başkanı Namık ...
Marmaris’de 45 sakat minik dosta Avrupa’da aile buldu
Marmaris 'Kedilerin annesi' olarak tanınan ve halen 250 kedi, 17 köpek, ...
 
Eğlence dönüşü kaza; 1 ölü, 3 yaralı
Denizli'de bir barda eğlendikten sonra evlerine dönen 4 kişinin bulunduğu ...
Denizli’de faciadan dönüldü: 1 ölü 38 yaralı
Denizli'nin Buldan İlçesi'nde, Bursa'dan üniversite öğrencilerini getiren ...
Drama ile Konak kardeş şehir olacak
Türkiye, Yunanistan ve Romanya’nın Avrupa Birliği çatısı altında gerçekleştireceği ...
 
İngiliz kadın organlarıyla üç Türk'e hayat verdi
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 'solunum yetmezliğine' bağlı beyin ölümü ...
Gazinocu cinayetinde çifte gözaltı!
Muğla’nın Dalaman İlçesi’ne bağlı Narlı Köyü’nde, geçen Eylül ayında cesedi ...
Muhalefetken açtığı dava başına dert açtı
Muhalefetteyken açtırdığı davanın bugün cezasını ödemek durumunda kalan ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva