HABERLER>GÜNCEL
10 Şubat 2012 Cuma - 09:03

9 PKK'lının öldüğü çatışmada ilginç iddia!

Çukurca’da çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 6 asker de hafif yaralandı. Çatışmada 2’si kadın 4 PKK’lı öldürüldü. Bingöl’ün Ilıcalar beldesindeki çatışmada 9 PKK’lı ölü ele geçirildi... 2 PKK’lı yaralı yakalanırken, 1’i de teslim oldu...

9 PKK lının öldüğü çatışmada ilginç iddia!

BİNGÖL/HAKKARİ - Operasyon sonunda ortaya atılan İddiaya göre; güvenlik güçlerinin PKK’lıların saklandığı ahırın etrafını sarıp, ’Teslim ol’ çağrısında bulunmasının ardından Haşim Kaya, “Bize 5 dakika müsaade edin” diye seslenerek izin istedi. PKK’lıların büyük bölümünün teslim olmak istemesi üzerine Kaya, yanındaki bir el bombasını arkadaşlarının üzerine fırlattı, ardından da silahla yaylım ateşi açtı. 8 PKK’lı ölürken, 2 PKK’lı yaralı, 1’i de yara almadan ahırdan çıkmayı başarıp teslim oldu. Kaya da güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldü.
 
Katliam yapacaklardı
Irak topraklarından gelip Hakkari’nin Çukurca ilçesine sızmaya çalışan kalabalık bir PKK’lı grubunun termal kameralarla tespit edilmesi üzerine sınır bölgesi ateş altına alındı. Askeri üs bölgesine ve ilçe merkezindeki güvenlik birimlerine ağır silah ve roketatarlarla saldıran PKK’lılarla askerler arasında çatışma çıktı. Aralıklarla sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmada silah seslerinin yankılandığı ilçede halk korku içinde evlerine kapandı, bazı binaların duvarlarına da kurşunlar isabet etti.
 
Evlere isabet etti
Çukurca’da katliam yapmayı planlayan PKK’lılar takviye birliklerin de gelmesiyle püskürtülürken, askeri üs bölgesinde yoğunlaşan çatışmada ilk ateşle askerliğinin bitmesine 75 gün kalan Rizeli Jandarma Onbaşı Metin Çetin (22) şehit oldu, 6 asker de yaralandı. Çatışmada 2’si kadın 4 PKK’lı öldürülürken, Irak topraklarına kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için sınır bölgesinde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Hakkari Valisi Muamer Türker PKK’lıların attığı roketatar mermilerinin Asayiş Komando Bölüğü’ne ait tel örgülere isabet ettiğini söyledi. Sınıra yakın bulunan Emir Şaban Mahallesi’ndeki 20 eve silah ve roketatar mermilerinin isabet ettiği belirtildi.
 
Bingöl’ün Ilıcalar beldesi kırsalında meydana gelen çatışmanın ardından öldürülen PKK’lıların üzerinden çok sayıda mühimmat ve patlayıcı çıktı.
 
BİNGÖL
‘Kış için’ geldiler
Bingöl’de güvenlik güçlerinin yaptıkları istihbaratta, kent merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Ilıcalar beldesinin kırsal kesiminde bir grup PKK’lının bir mağaraya kış üstlenmesine geldiği belirlendi. Kös ve Karev bölgesi arasındaki Korik Mevkisi’ndeki bir mağaraya giren PKK’lılar, güvenlik güçleri tarafından takibe alındı. PKK’lılar sabaha karşı mağaradan çıkıp, Yenibaşlar köyü yakınlarındaki bir evin ahırına geldi. Güvenlik güçleri de operasyon düzenledi. ’Teslim ol’ çağrısına ateşle karşılık verililmesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, aralarına örgütün sözde Erzurum sorumlusu Haşim Kaya’nın da bulunduğu 9 PKK’lı ölü, 2’si de yaralı olarak ele geçirildi. Bir PKK’lı da teslim oldu. Yaralı PKK’lılar Bingöl Devlet Hastanesi’ne getirilip tedavi altına alındı.
Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Olay yerinde 9 Kalaşnikof, 5 el bombası, 1 roketatar, 2 M-16 silah ve bir miktar C-4 patlayıcı madde, 2 telsiz ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir” denildi. Öldürülen Haşim Kaya’nın, 1 Mayıs 2010’da 6 askerin şehit olduğu Tunceli’deki Sarıyayla Jandarma Karakolu’na yapılan saldırının emrini verdiği belirtildi.
 
‘Arkadaşlarını vurdu’ iddiası
İddiaya göre; güvenlik güçlerinin PKK’lıların saklandığı ahırın etrafını sarıp, ’Teslim ol’ çağrısında bulunmasının ardından Haşim Kaya, “Bize 5 dakika müsaade edin” diye seslenerek izin istedi. PKK’lıların büyük bölümünün teslim olmak istemesi üzerine Kaya, yanındaki bir el bombasını arkadaşlarının üzerine fırlattı, ardından da silahla yaylım ateşi açtı. 8 PKK’lı ölürken, 2 PKK’lı yaralı, 1’i de yara almadan ahırdan çıkmayı başarıp teslim oldu. Kaya da güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldü.
 
9 şehitli saldırıda 3 kişi tutuklandı
Özel Yetkili Van cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nin 9 askerin ?ehit olduğu 17 Ağustos 2011’de Hakkari’de askeri konvoya düzenlenen terör saldırısıyla ilgili yürüttüğü soru?turma kapsamında 3 gün önce gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 12 ki?i i?lemlerinin ardından Van’a sevk edildi. Özel Yetkili Savcılık tarafından ifadeleri alınan zanlılar tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Gece geç saatlere kadar süren sorgulamanın ardından zanlılardan 3’ü tutuklandı, 9 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çipli kimlik tamam! Sistem ne zaman başlayacak?
Geri sayım başladı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin 'Pilot uygulama tamam. ...
İlker Başbuğ’un ifadesi: İnternete dahi girmedim!
İnternet andıcı soruşturması kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başmanı ...
Kocaoğlu içini döktü, gözyaşlarını tutamadı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, artık ailesinin kendisinden ...
 
Bebeğini dünyaya getirip öldü, ailesi isyan etti
İzmir'de oturan 25 yaşındaki Pınar Tekgül, üçüncü bebeğini dünyaya getirdikten ...
Büyükşehir operasyonu tutuklularının cezaevi isyanı
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ile Kararlar ve ...
Popstar yarışmacısı eşe uygunsuz şantaj!
Popstar yarışmacısı eşi B.A.'e uygunsuz görüntüleriyle şantaj yaptığı ...
 
Meteoroloji'den Ege'ye don uyarısı!
Soğuk ve yağışlı hava yurt genelinde etkisini sürdürürken, Meteoroloji ...
Orgeneral Özel’den Başbakan’a sürpriz ziyaret
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i ...
Engelli öğrenciler devrilen araçtan cam kırılarak çıkarıldı
Ödemiş’te, zihinsel engelli 6 öğrenci ile bir öğrenci velisini taşıyan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva