HABERLER>EKONOMİ
15 Şubat 2012 Çarşamba - 14:11

6. IF Wedding'ten görkemli açılış

İzmir'de altı yıl önce başlayan ve Avrupa çapında bir fuar haline gelerek çok önemli başarılara imza atan "If Wedding Fashion İzmir - 6. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı" görkemli törenle kapılarını açtı.

6. IF Wedding ten görkemli açılış

İZMİR - Sektöründe Avrupa'nın en büyük ve etkili fuarı olarak gösterilen, alanındaki ilk ve en büyük ihtisas fuarı olan If Wedding Fashion İzmir, bir çok davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılış töreninde, fuar kapsamında düzenlenen 3'üncü Gelinlik Tasarım Yarışması'nda finale kalan 15 tasarım, sektörün beğenisine sunuldu. Yarışma sonucunda Havva Ağu birinci olurken onu Gizem Sarmış ve Salih Balta izledi. Üç gün sürecek olan ve sadece profesyonel ziyaretçiye açık olan fuar, 26 bin 600 metrekare alan üzerinde düzenleniyor. Fuarın 174'ü yerli, 14'ü yabancı olmak üzere 188 katılımcısı bulunuyor.

O gelinlikleri görmek için tıklayınız

“İZMİR’DE FARKLILIK YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel yönetim olarak, kenti bulunduğu konumdan geleceğe taşıyacak bir vizyonla çalıştıklarını, dünya ekonomisindeki yerini sürekli geliştiren bir İzmir için çabaladıklarını belirtti. İzmir’de bir yaşam biçimi ve bir yaşam kalitesi farklılığı yaratmayı arzuladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti: “İzmir’in tasarım ve yenilik kenti olmasını, sadece ekonomik performansına değil, aynı zamanda kent kimliğinin gelişimine yapabileceği katkılar yönüyle de önemsiyoruz. Kendi zenginliklerimizle yol haritamızı belirledik, yolumuza devam ediyoruz. Hiçbir kentle yarışmıyoruz. İzmir'in kendine has karakteri, kültürü ve yaşam biçimini; İzmirli hemşehrilerimizin duyarlılıklarını koruyarak gelişmemizi sürdürmek, yüzümüzü Akdeniz'e çevirerek büyümek istiyoruz.”
 
KENTSEL TASARIMIN ARDINDAN SIRA MODA TASARIMINA GELECEK
Başkan Aziz Kocaoğlu, Türkiye’nin ilk kez İzmir’deki uygulamayla bir kentin tasarlanması çalışmalarına şahit olduğuna da dikkat çekerek, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz Mayıs ayında, ülkemizde yerel yönetimlerin gerçekleştirdiği ilk Tasarım Forumu’nu yapmıştık. Şimdi de Türkiye’nin en seçkin mimar ve tasarımcılarından oluşan bir grupla, kıyı şeridinin yeniden tasarlanması için çalışıyoruz. Kentsel tasarım çalışmalarımızın hemen ardından moda tasarımına el atmayı planlıyoruz. Özellikle de gelinlik, damatlık ve abiye tasarımına ağırlık vereceğiz.” diye konuştu.

Üniversitelerdeki tasarım birikimine ilave olarak, serbest tasarımcıların İzmir’e çekilmesiyle ciddi bir kapasite artışı öngördüklerini sözlerine ekleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, şunları kaydetti: “Eğer planladığımız gibi kentimizin tasarım talebinde bir gelişme sağlayabilirsek, İzmir’e çekilebilecek tasarımcı sayısını da artırabiliriz. İzmir’in Akdeniz çevresindeki kentlerle oluşturacağı tasarımcılar ağı ise kentimizin kapasitesinde önemli bir sıçrama yaratacaktır.”

Başkan Kocaoğlu, Kemeraltı ve Agora'yı da kapsayan 270 hektarlık tarihi bölgede, tasarımcılar için ideal bir merkez oluşturmayı düşündüklerini, bölgenin sadece moda, hazır giyim ya da gelinlikçiler için değil; ayakkabıcılar ya da takı sektörü için de bir tasarım merkezi olabileceğini söyledi.
 
ÖRÜN'DEN LANSMAN ÖNERİSİ
TMHF Başkanı Nedim Örün ise İzmir'in ilk 5 yıllık fuar sürecinde tanıtımda önemli yol aldığını, şimdi markalaşmaya yoğunlaşılması gerektiğini söyledi. Örün, Başkan Kocaoğlu'na da seslenerek gelecek yıl fuarın lansmanının Milano, Paris gibi moda merkezlerinden birinde yapılmasını önerdi.
 
EGSD Başkanı Özcan Torun ise kendi öncülüklerinde başlamış olan fuarın geldiği noktadan gurur duyduklarını anlatarak hazırgiyim sektörünün önemine ve özellikle gelinlik damatlıkta katma değeri yüksek ihracat gerçekleştirmek için büyük fırsatlar bulunduğuna işaret etti.
 
İzmir Valisi Cahit Kıraç ise hazır giyim sektörünün katma değer, ihracat ve istihdam açısından büyük önem taşıdığını anlatarak İzmir'in de tasarım ve marka merkezi olmaya yönelmesinin önemine dikkat çekti. Moda tedarikçilerine yönelik bu tür etkinliklerin sonuçları anlamında önemli işlevler gördüğünü belirten Kıraç, İzmir'in de Milano, Paris gibi moda merkezi şehirlerle birlikte anılmasına öncülük ettiğini söyledi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTO’da yine disiplin karmaşası
Dün kulislerde dolaşan ve gündeme bomba gibi düşen İTO Başkan Vekili Jak ...
Büyükşehir çalışanları Emek Şenliği’nde coşacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü sendikalar, ikinci Emek Şenliği’nde ...
1.2 milyon ev sahibine 'vergi' mektubu
Maliye Bakanı Şimşek, 1 milyon 200 bin ev sahibine mektup göndermeye başladıklarını söyledi.
 
Egeli ihracatçıya organikte 'e-fırsat'
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), yurt dışına organik ürün satan firmaların ...
İZBAN 39 okulda 10 bin öğrenciye ulaştı
"İZBAN'ı Seviyorum" projesi kapsamında okulları ziyaret edip ilköğretim ...
İşsiz sayısı 382 bin kişi azaldı!
İşsizlik oranı geçen yılın Kasım ayında yüzde 9.1 oldu. İşsiz sayısı 2 ...
 
Apple birinci oldu, Facebook listeye giremedi
Apple, ABD'de 13 yıldan bu yana yapılan bir tüketici anketine göre en ...
İzmir Kruvaziyer’de 1 yılda yüzde 87 büyüdü
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın, İzmir Kurvaziyer ...
Memura yemek parası, mahkemelik oldu
İzmirli bir memur, kendisine verilen yemeğin parasının maaşından kesilmesine ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva