HABERLER>GÜNCEL
22 Şubat 2012 Çarşamba - 16:19

5 kişinin öldüğü yangına bilirkişi raporu hazırlanacak

Karabağlar’daki bir kapı imalathanesinde, gaz sıkışmasından kaynaklanan patlama ve yangında 5 kişinin ölümüne, 4 kişinin yaralanmasına neden olmaktan tutuklanan işyeri sahibi Ş.O.'nun 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verildi.

5 kişinin öldüğü yangına bilirkişi raporu hazırlanacak

İZMİR - Geçen yıl 16 Nisan'da ön tarafı Yeşillik Caddesi'ne bakan, arka tarafı ise 5900 Sokak 14 numarada bulunan, çelik ve Amerikan kapı imalatı yapılan, 33 yaşındaki Ş.O.'ya ait 'Odabaşı Kapı' adlı işyerinde patlama meydana geldi. İşyeri ve önündeki iki araç alev aldı. İşyerinde, kimyasal ve ahşap malzemelerin bulunması, yangının boyutunu arttırdı. Kapı imalathanesindeki yangın, aynı işi yapan yan taraftaki Mustafa Güzel'e ait parke dolu depoya da sıçradı. Alevleri söndürmeye çalışan itfaiye erlerinden Tancu Kardaş (41), Ozan Avşar (35), Hakan Çöplüoğlu (41), Mustafa Anşin (50) ve İsmail Çağlayan (32), devrilen parkelerin altında kaldı. Yaralanan itfaiye erleri, hastaneye kaldırıldı. Bir çocuk babası itfaiye eri Ozan Avşar, hastanede yaşamını yitirdi. Yangının söndürülmesinin ardından, yapılan araştırmada işyerinde çalışan işçiler Mustafa Demiralay (33), eniştesi Memik Yener Erbaş (39), Harun Cirit (32) ve Mustafa Kurt'un (33) cesetlerine ulaşıldı. Dört işçinin yanarak yaşamını yitirdiği tespit edildi. Patlamanın ardından sevkedildiği adliyede önce serbset bırakılan Ş.O., savcının itirazı üzerine tutuklandı.
 
İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlarından 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanması süren işyeri sahibi Ş.O., bugün yapılan duruşmada tekrar hakim önüne çıktı. Duruşmaya tarafların avukatları da katıldı. Mahkeme Başkanı Hakim Ömer Faruk Ceylan, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi'ne yazılan yazılara cevap verildiğini, okunup dosyaya konduğunu belirtti. Cumhuriyet Savcısı Ahmet Türkoğlu, olayın oluşu ve kusur durumunun tespiti yönünden bilirkişi raporu aldırılmasını, sanığın üzerine atılı suçun kanunda öngörülen ceza miktarı, tutuklulukta geçen süre ve mevcut delil durumu dikkate alınarak devamına karar verilmesini istedi.
 
Sanık Ş.O.'nun avukatı İsmail Haydarğlu, daha önceki celselerde mahkemeye olay yerine ilişkin görüntülerin yer aldığı CD'leri sunduklarını belirtti. İşyerinde iddia edildiği gibi çok miktarda tiner bulunmadığını, hatta raporda rastlanılmadığının belirtildiğini söyledi. Müvekkilinin uzun süredir tutuklu olduğunu, suç vasfının değişme durumu gözönüne alınarak tahliyesine karar verilmesini talep etti.
 
Sanık Ş.O. ise "Önceki savunmalarımı tekrar ediyorum. Kesinlikle çok miktarda tiner veya benzeri bir madde yoktu. Olay sırasında sadece 5-6 teneke tiner, kapağı açılmamış şekilde kapının önünde duruyordu. Dolayısıyla bunların uçması mümkün değil. Benim bu olayda kusurum yok. Bu nedenle ben de tahliyemi talep ediyorum" dedi.
 
Mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı suçun vasfı ve mahiyeti, mevcut delil durumu, dellilerin henüz tam toplanmamış olması, öngörülen ve savunmalar doğrultusunda verilmesi muhtemel ceza miktarı, tutuklulukta geçirdiği süreyi gözönüne alarak, tahliye talebini reddetti. Mahkeme heyeti, dosyanın, aralarında iş güvenliği ve patlayıcı konusunda uzmanın da yer aldığı, belirlenecek üç kişilik bilirkişi heyeti tarafından rapor hazırlanması için dosyayı nöbetçi Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verip, duruşmayı 19 Nisan'a erteledi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenci servisine silahlı saldırı: 2 kız öğrenci öldü
Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’nde işsiz 23 yaşındaki Sinan Yaman, içinde ...
Emniyet müdürü ikna ederken şehit oldu
Antalya'da bir benzin istasyonunda etrafına rastgele ateş açan bir kişiyi ...
Yeni Şafak yazarından Kocaoğlu'na destek
Yeni Şafak yazarı Kürşat Bumin'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğluna destek geldi.
 
Baydemir: Çocuklarım benimle Kürtçe konuşmuyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "İki çocuğum da ...
Başbakan Erdoğan'ın konvoyunda dayak ve gözaltı
İstanbul'da önceki gün bir protestocuya sert müdahalede bulunan Başbakan'ın ...
Çipli kimlikler ne zaman dağıtılacak?
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 2010 yılında Bolu'da pilot uygulaması ...
 
Polislere hakaret davasında tanık krizi
İzmir'de, gözaltına alınıp götürüldüğü Karabağlar Polis Merkezi Amirliği'nde ...
Uzman çavuş, eşi ve 2 çocuğunu öldürüp intihar etti
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli uzman Çavuş 39 yaşındaki Bülent ...
İzmir Emniyetinde de tayin rüzgarı
11 bin kişinin görev yaptığı İzmir Emniyeti'nde, müdür ve amirlerin de ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva