HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
5 Mart 2010 Cuma - 00:00

4 yeni film gösterimde

Bu hafta 2'si yerli 4 yeni film vizyona girdi. Ümit Ünal'ın gerilim filmi 'Ses', Tim Burton'ın en son 'masal'ı 'Alis Harikalar Diyarında', aksiyon-gerilm türündeki vampir filmi 'Vampir İmparatorluğu' ve yerli komedi filmi 'Eşrefpaşalılar' gösterimde.’

4 yeni film gösterimde

Bu hafta 2'si yerli 4 yeni film vizyona girdi. Ümit Ünal'ın gerilim filmi 'Ses', Tim Burton'ın en son 'masal'ı 'Alis Harikalar Diyarında', aksiyon-gerilm türündeki vampir filmi 'Vampir İmparatorluğu' ve yerli komedi filmi 'Eşrefpaşalılar' gösterimde.’
 
İZMİR - Bu hafta ikisi yerli dört yeni film gösterime girdi.
 
SES
Ümit Ünal'ın yönettiği ve Selma Ergeç, Mehmet Günsür, Işık Yenersu ile Eylem Yıldız'ın oynadığı ''Ses'', gaipten sesler duymaya başlayan genç bir kızın hikayesini anlatıyor. İddialı gerilim sahneleriyle dikkati çeken filmin konusu şöyle:
 
''Derya, bir bankanın çağrı merkezinde çalışan ve annesi ile birlikte yaşayan genç bir kızdır. Derya'nın rutin giden hayatı gaipten duymaya başladığı bir sesin ortaya çıkması ile beraber altüst olur. Genç kız başlangıçta sesi duymazlıktan gelmeye çalışsa da ses kısa sürede genç kızın hayatını kontrol etmeye başlar. Derya'dan iş yerindeki patronu Onur'u takip etmesini isteyen ses,  genç kızın hayatını giderek korkunçlaşan bir kabusa çevirir.''
 

 
ALİCE HARİKALAR DİYARINDA
Tim Burton'un yönettiği ve Johnny Depp, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter ile Crispin Glover'ın oynadığı ''Alice Harikalar Diyarında/Alice In Wonderland'', 3 boyutlu olarak beyazperdeye aktarıldı. En çok sevilen masallarından biri olan ''Alice Harikalar Diyarında''da Johnny Depp ''Çılgın Şapkacı'' rolünde, Mia Wasikowska ise çocukluk arkadaşları ''Beyaz Tavşan'', ''Tweedledee'', ''Tweedledum'', ''Fare'', ''Tırtıl'', ''Cheshire Kedisi'' ve ''Çılgın Şapkacı'' ile yeniden bir araya gelen 19 yaşındaki Alice rolünde. Alice, kaderini bulmak için fantastik bir yolculuğa çıkar ve ''Kupa Kraliçesi''nin korku krallığına son verir.
 

 
VAMPİR İMPARATORLUĞU
Spierig Kardeşler'in yönettiği ve Ethan Hawke, Willem Dafoe, Claudia Karvan ile Michael Dorman'ın oynadığı ''Vampir İmparatorluğu/Daybreakers'', aksiyon ve gerilim sahneleriyle dikkat çekiyor.
 
Vampir türünü bilim kurgu ile buluşturan filmin konusu özetle şöyle:
 
''Gizemli bir salgın dünya nüfusunun çoğunluğunu vampire dönüştürmüştür. İnsan ırkı tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan ikinci sınıf bir türdür. Vampirler tarafından avlandıkları ve çiftlik hayvanı gibi beslendikleri için gizlenmek zorundadırlar. Şimdi her şey, insan kanıyla beslenmeyi reddeden vampir araştırmacısı Dalton'ın elindedir. Dalton kana alternatif bir madde geliştirmeye çalışmaktadır.
 

 
EŞREFPAŞALILAR
Hüdaverdi Yavuz'un yönettiği ve Sinan Albayrak, Turgay Tanülkü, Burak Tarık ile Hüseyin Soysalan'ın oynadığı ''Eşrefpaşalılar'', sinema ve tiyatro dünyasından çok sayıda ismi bir araya getirdi. Tiyatro Anse'nin oyunlarından biri olan ve 3 yıl boyunca tüm Türkiye'de turneye çıkan ve 400 binden fazla kişi tarafından izlenen ''Eşrefpaşalılar''ın çekimlerinin tamamı, İstanbul'da gerçekleştirildi.
 
Filmde 512 yardımcı oyuncu ve 3 kez yağmurlama sistemi kullanıldı. Yağmurlama sahneleri boyunca 66 ton su tüketildi. Filmde yer alan Zeybek ve Kabadayı kapışma sahnesi için oyuncular koreograflarla özel olarak çalıştı. Filmin konusu şöyle:
 
''İzmir Eşrefpaşa'dan gelip İstanbul'a yerleşmiş iki dosttan biri olan Tayyar, mafya lideri olurken, Davut, kahve işletmektedir. İkisi de aynı kadını sevmiştir, fakat Madam Eleni, Tayyar ile evlenmiştir. Eleni'yi ortada bırakan Tayyar, Davut'un evlatlığı Nusret'i yanına çekerek intikam almayı düşünür. Nusret iki dünya arasında bocalarken mahalleye bir hoca tayin olur ve olayların seyri değişmeye başlar.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Homeros şiir ödülleri sahiplerini buldu
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl Şair Kemal Özer'in ...
İzmir’’de Japon rüzgarı’…
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), önemli bir sanat etkinliğine ...
İzmir’’de haftaya caz damgası
İzmir, kültür sanat etkinlikleri açısından oldukça yoğun bir haftaya hazırlanırken ...
 
Oscar favorisine yasak geldi!
7 Mart'ta dağıtılacak Oscar ödüllerinin favori filmlerinden 'The ...
Simav’’da kent müzesi
Kütahya’’nın Simav Belediyesi, Türkiye’’nin en güzel kent müzesini Eylül ...
Bu sergi için ’‘biraz mesai’’
AASSM’’de Başkan Aziz Kocaoğlu’’nun katılımıyla açılan ’“Fazla Mesai’” ...
 
İşte Eurovision şarkımız
Norveç'in başkenti Oslo'da 25-29 Mayıs tarihleri arasında ...
Avatar’’a 4. boyut
Kore’’deki bazı özel sinemalarda 3 boyutlu 'Avatar', koku, rüzgar, ...
Yılmaz Duru hayatını kaybetti
Yönetmen, oyuncu, yapımcı, senarist Yılmaz Duru yaşamını yitirdi. Duru'nun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva