HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
3 Mart 2010 Çarşamba - 00:00

İşte Eurovision şarkımız

Norveç'in başkenti Oslo'da 25-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 55. Eurovizyon Şarkı Yarışması'nda, Manga grubu Türkiye'yi ''We Could Be The Same - (Aynı Olabiliriz)'' adlı şarkıyla temsil edecek.’

İşte Eurovision şarkımız

Norveç'in başkenti Oslo'da 25-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 55. Eurovizyon Şarkı Yarışması'nda, Manga grubu Türkiye'yi ''We Could Be The Same - (Aynı Olabiliriz)'' adlı şarkıyla temsil edecek.’
 
İSTANBUL - Norveç'in başkenti Oslo'da 25-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 55. Eurovizyon Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi ''We Could Be The Same'' adlı şarkıyla temsil edecek Manga grubu, şarkıyı seslendirdi. TRT Tepebaşı Stüdyosu'nda, Eurovizyon şarkısının tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Manga'yı, yapılan ankette en çok oy alan grup olduğu için seçtiklerini hatırlattı.
 
Bu yıl oylamada bazı farklılıklar olacağını ve bunun Türkiye'nin lehine olabileceğini dile getiren Şahin, ''Umarım Manga, şarkısı ile birinci olur'' dedi.
 
Manga grubunun kendilerine üç şarkı teslim ettiğini ve tecrübeli komisyon tarafından bunların içinden birinin seçildiğini belirten Şahin, gönlünden geçenin Türkçe bir parça olduğunu, ancak grubun İngilizce parça seçtiğini, gruba gerek şarkı gerekse kıyafetler konusunda bir müdahaleleri olmadığını söyledi.
 
 
Şahin, yarışma için 400 bin TL civarında bütçeleri olduğunu ve sponsorluk teklifleri geldiğini kaydetti.
 
Önemli olanın, yarışmada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek olduğuna dikkati çeken Şahin, yarışmada sadece müzik yaparak birinci olunamayacağını bilmek gerektiğini, yarışmadaki oylamaların önemli olduğunu anımsattı.
 
TRT'nin müzik kanalı bulunduğunu da hatırlatan Şahin, bu kanalda Manga'nın tarzına uygun müzik yapıldığını, grubun düzenli program yaparak kariyerlerine artı bir değer katabileceğini de ifade etti.
 
''ÇOK GÜZEL BİR ŞARKI YAPTIK''
Manga grubunun solisti Ferman Akgül de TRT'nin, teklifin başından bu yana kendilerine sıcak ve ilgili davrandığını dile getirerek, ''İnandığımız ve sevdiğimiz bir şarkı yaptık. Çok güzel bir şarkı yaptık. Amacımız, ülkemizi, kendimizi ve müziğimizi doğru temsil etmek'' diye konuştu.
 
Şarkının içindeki mesajı dinleyicilere bıraktıklarını da ifade eden Akgül, ama sevgi ve birbirine güvenme temasının var olduğuna dikkati çekti.
 
''Oraya birinci olmak için gidiyoruz'' diyen Akgül, şarkının İngilizce ya da Türkçe olmasının değil, şarkıda ne söylediklerinin önemli olduğunu, duyulduğu anda herkesin anlamasını istedikleri için şarkıyı İngilizce seçtiklerini kaydetti.
 
Akgül, yarışmaya hangi kıyafetlerle çıkacaklarına henüz karar vermediklerini, kıyafetlerin şu anda tasarlandığını belirtti.
 
Grup üyelerinden Özgür Can Öney de yarışmanın kendilerini tekrar şarkı yapmak konusunda ateşlediğini ifade ederek, yurt dışına açılmak ve müziğini dışarıda göstermek isteyen bir ekip olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
 
Basın toplantısının ardından Manga, ''We Could Be The Same'' adlı şarkıyı seslendirdi. Ardından mini bir konser veren grup, istek üzerine Eurovizyon şarkısını tekrar söyledi. Grup üyelerinin siyah-beyaz ağırlıklı kıyafetlerle sahneye çıktıkları görüldü.
 
Toplantıya çok sayıda Manga hayranı da katıldı.
 
Manga, geçen yıl Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen MTV Avrupa Müzik Ödülleri töreninde, ''Avrupa'nın En İyi Sanatçısı'' ödülünü almıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avatar’’a 4. boyut
Kore’’deki bazı özel sinemalarda 3 boyutlu 'Avatar', koku, rüzgar, ...
Yılmaz Duru hayatını kaybetti
Yönetmen, oyuncu, yapımcı, senarist Yılmaz Duru yaşamını yitirdi. Duru'nun ...
İranlı yönetmenden Hz. Muhammed filmi
Ünlü İranlı yönetmen Majid Majidi, Hz. Muhammed’’le ilgili bir film çekmeye hazırlanıyor.’
 
AASSM’’de ’“Fazla Mesai’”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), ...
Uluslararası kongrenin evsahipliğini Tire yapıyor
2009’’da Sarıkamış’’ta yapılacakken küresel kriz nedeniyle toplanamayan ...
İzmir’’in Romanları fotoğrafla yazıldı
Tüm çağlarda farklı yaşam tarzlarıyla dünyanın farklı kültür renklerinden ...
 
3. Amenhotep'in dev heykeli bulundu
Mısır'ın en ünlü firavunlarından biri olan 3. Amenhotep'in dev ...
İzmir çok gülecek!
IV. İzmir Uluslararası Kukla Festivali’’nin başlamasına sayılı günler ...
İlk Kürtçe müzikal sahnelendi
Tiyatro sanatçısı Haldun Dormen'in Kürtçe olarak sahnelediği 'Bir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva