HABERLER>GÜNCEL
16 Şubat 2011 Çarşamba - 00:00

'Oğlumu ’‘Testere’’ filmi yaktı!'

16 yaşındaki kız arkadaşını sayısız bıçak darbesiyle öldüren ve adı ’‘Testere’’ye çıkan Celalettin Erkal’’ın babası ilk kez konuştu. Acılı baba, ’“Oğlumu seyretmediği testere filmi yaktı’” dedi.’

'Oğlumu ’‘Testere’’ filmi yaktı!'




İZMİR - Urla ilçesinde 16 yaşındaki liseli aşkı Funda İşsiz'i seyrettiği testere filminden etkilenerek öldürdüğü iddiasıyla suçlanan Celalettin Erkal, yeni yılda yürürlüğü giren 102.madde üzerinden tahliye olması acılı ailenin ve kamuoyunun tepkisine neden olmuştu.

Tahliyesi duyulduktan sonra Yargıtay tarafından bir günde cezası onanmasından sonra polis tarafından yakalanarak yeniden cezaevine konan Celalettin Erkal'ın babası Selçuk Erkal suskunluğunu bozdu.

"Oğlumu seyretmediği testere filmi yaktı"
Yürürlüğe giren 102.madde üzerinden tahliye olan oğluna karşı yürütülen linç kampanyasına anlam veremediğini belirten baba Selçuk Erkal, "Evde tek başına kaldığında korku filmi seyredemeyen, bir böceği bile eline alıp tutamayan oğlum sanki elinde testere ile dolaşan bir katilmiş gibi gösteriliyor. Tahliye olduktan sonra eli testereli gösterilen oğlumun sanki yine testere ile başkalarını öldürecekmiş gibi gösterildi. Oysa ne polis, ne savcılık, ne de mahkeme tutanaklarında testere filmi ile ilgili bir kelime geçmiyor. Olayın olduğu sırada tanık gösterilen bir kişinin ağzında böyle bir kelime çıkmış. Oğlumla cinayet sırasında, cezaevinde ve tahliye olduktan sonra her zaman testere filmini seyredip seyretmediğini sordum. Bana yemin etti ve böyle bir şeyin nereden çıktığını kendisinin de bilmediğini söyledi. Oğlumu testere filmi yaktı. Eğer testere kelimesi geçmese oğlum sıradan bir cinayet sanığıymış gibi görülecekti" dedi.

"Oğlum suç işledi ve cezasını çekecek"
Oğlunun yaptığını kesinlikle desteklemediğini hatta polise kendi eliyle teslim ettiğini belirten Selçuk Erkal, "Öldürülen ailenin acısını inanın çok içten yaşıyor ve onları anlıyorum. Bırakın bir insanı, bir canlıyı bile öldürmek kabul edilebilir değildir. Oğlumun yaptığını kesinlikle desteklemiyorum. İşlediğin suçu cezasını sonuna kadar çekecek. Evladım olmasına rağmen bu kelimeleri gerçekten ve yürekten söylüyorum. Kim olursa olsun yaptığının cezasını çekmelidir. Bunun savunulur hiç bir tarafı yok. Mağdur aile kadar bizim de çiğerimiz yanıyor. Hem giden 16 yaşındaki Funda için, hem hayatının baharını cezaevinden geçirecek olan oğlum için üzüntü duyuyoruz" dedi.
"Keşke tahliye olmasaydı"
Yeni yılda yürürlüğe giren 102.madde üzerinden yapılan başvurunun kabul edildiğini ve oğlunun 2 Ocak 2010 tarihinde tahliye edildiğini belirten Selçuk Erkal, "Avukatın girişimi sonucu oğlum cezaevinde tahliye oldu. Tepki olur diye Menemen'de oğlumuzla birlikte yaşamak için yeni bir ev kiraladık. Bu olay 28 gün sonra medyada duyuldu. Bunun üzerine gazeteler ve televizyonlar acılı aileden görüşler alarak tahliye kararına tepki gösterildi. Kamuoyunda bir anda linç kampanyası başlatıldı. Yargıtay gazeteler ve televizyon haberleri üzerine kararı bir günde onadı. Oğılum evde badana yaparken polis kapıyı çaldı. İçeri girdiklerinde oğlumun badanalı ellerini yıkamasına bile izin vermeden alıp götürdüler. Oğlum keşke tahliye olmasaydı. Onun ve bizim psikolojiimiz tamamen bozuldu. Oğlum kendisi ayanı şeyi söyledi. Baba hiç olmazsa benim Muğla cezaevinde ortamımı kurmuş ve kafamda cezamı çekmek vardı. Keşke beni salmasalardı ve 5 yıl önce yaşanan aynı şeyleri yaşamasaydım dedi. Bir kez daha altını çiziyorum oğlum seyretmediği bir film yüzünden kamuoyunda testereli katil ilan edildi" dedi.
"Funda'nın mezarına her bayram gittik"
Oğlunun cinayleti işlemesinden sonra Urla ilçesinden gitmediğini ve tepkilere rağmen orada yaşamayı sürdürdüğünü belirten Selçuk Erkal, "Ben Urla'dan hiç bir zaman gitmedim. Eşimle birlikte aynı yerde yaşıyorum. Mümkün olduğunda acılı aile ile karşı karşıya gelmemek için çalışıyorum. Onların acısı inanın tarif edilemez. Gösterdikleri her türlü tepkiye hak veriyorum. Sonuçta gençecik bir kız çocuklarını kaybettiler. Acıları tarif edilemez. Ben ve eşim bayramlarda mezar ziyaretine giderken mutlaka Funda'nın da mezarına giderek kuran okuyoruz" dedi.
"Oğlum hala Funda'yı sayıklıyor"
Oğlunun Funda'yı çok sevdiğini ve kıskançlık yüzünden öldürdüğünü belirten Selçuk Erkal, "Oğlumla ne zaman konuşsak Funda'yı çok sevdiğini söylüyor. Onu öldürmesine rağmen hala onun ruhu ile yaşıyor. Onu unutamıyor. Yaptığından çok pişmanlık duyuyor. Eğer zamanı geri almak mümkün olsa ve o an bir kez daha yaşansa, ölen kişi Funda değil de ben olmak isterim diyor. Funda'yı rüyasında gördüğünü ve onun hatırlarıyla yaşadığını söylüyor. Fundayı öldürdüğünü için de ben cezamı belki tutuklu kalarak çekeceğim ancak, öbür dünya da onun hesabını nasıl vereceğim baba diyor. Oğlum katil olabilir ancak, eli testereli bir cani değildir. Suçu neyde çekecek. Onu o konuda hiç bir zaman savunmam" diyerek suskunluğunu bozdu. (Cumhur Erkek-İZMİR)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD’’nin kafası karıştı: Gözaltıları anlamıyoruz!
ABD Büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone, ’“sorusuna ’“Bir yanda gazeteciler ...
Özkök: ’‘O askerlerin’’ hepsi tertemiz!
’“Balyoz’” davasında tutuklanan askerlerle ilgili bir kez daha konuşan ...
Ergin Saygun kalp krizi geçirdi!
GATA’’da tedavisi devam eden emekli Orgeneral Ergin Saygun’’un bugün ...
 
Basmane'de BDP eylemi olay çıkardı!
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İzmir İl Başkanlığı’’nın, çetebaşı ...
Öğrenci temsilcisi YÖK Başkanı'ndan ne istedi?
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, polis, jandarma ya da başka ...
Sperm davasında karar çıktı
Başının testereyle kesilerek öldürülmesinin ardından Münevver Karabulut’’un ...
 
Balyoz hakimi rüşvetten değişmiş
Başbakan Yardımcısı Çiçek'in çağrısına HSYK'dan yanıt geldi, ...
Yargıdan Kılıç'a sert tepki!
TSK’’da taşlar oynadı
TSK Personel Yasası’’na göre, bir dava kapsamında tutuklananlar daha ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden yıkamaz?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydik?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Hayatlarımız sadece kısa anlardan ibaret…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Medya’nın tarafsız ve bağımsız olma sorunu
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (11) 'İyi ki doğdun Doğan Kardeş'
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva