HABERLER>İŞ DÜNYASI
4 Eylül 2024 Çarşamba - 09:07

30 yıl sonra yeniden... Küba ve İzmir'den iş birliği!

İzmir Ticaret Odası’nın en eski kardeş odaları arasında yer alan Küba Ticaret Odası ile 1994 yılında yapılan anlaşma, tam 30 yıl sonra İzmir’de yeniden imzalandı. İki ülke arasındaki iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen organizasyon kapsamında İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret eden 11 Kübalı firma ile İzmirli firmalar 65 iş görüşmesi gerçekleştirdi.

30 yıl sonra yeniden... Küba ve İzmir den iş birliği!

93. İzmir Enternasyonal Fuarı özel konuğu Küba'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Alejandro Francisco Diaz Palacios, İstanbul Başkonsolosu Raúl Ernesto Madrigal Cárdenas ve Küba Ticaret Odası Genel Sekreteri Omar de Jesús Fernandez Jimenez İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret etti.  Ziyarete İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş ev sahipliği yaptı.

Küba heyetinde yer alan Küba Cumhuriyeti Roma Büyükelçiliği Turizm Ataşesi Janet Mora Ferguson da turizm ile ilgili konuları görüşmek üzere İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş ve Meclis Üyesi Kıvanç Meriç ile bir araya geldi.  Toplantıda, İzmir’in turizm ve sağlık turizmine ilişkin bilgilendirme yapıldı. Küba ve İzmir arasında başta sağlık turizmi olmak üzere işbirliği yapılmasına ilişkin görüşmeler gerçekleştirildi.

30 YIL SONRA YENİDEN
İki ülke arasındaki iş birliklerinin değerlendirildiği makam ziyareti sonrasında, “Küba Cumhuriyeti ile İş Yapma Toplantısı” düzenlendi.  Açılış konuşmasında, Küba’nın Türkiye, İzmir ve İzmir Ticaret Odası için özel öneme sahip bir ülke olduğuna dikkat çeken İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş, “Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mahmut Özgener  hem yerelde hem de ulusalda kurumlar arasında “birlikte iş yapma kültürünün” gelişmesini çok önemsiyor. Bizler de bu vizyon doğrultusunda ilişkilerimizi güçlendiriyoruz. Küba Ticaret Odası, Odamızın en eski kardeş Odaları arasında yer alıyor. Küba Ticaret Odası ile 1994 yılında ilk temasları kurduk, ilk kardeş Oda anlaşmamızı da yine aynı yıl imzaladık. Anlaşmamızın 30. yılı sebebiyle, Odalarımız arasındaki iş birliklerinin daha da derinleşmesi amacıyla anlaşmamızı yenileyeceğiz” dedi.

KÜBA İLE TÜRKİYE ARASINDA “SAĞLIK” İŞ BİRLİĞİ
Küba ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin artması gerektiğini vurgulayan Özkardeş sözlerini şöyle sürdürdü: “Küba; sağlık sektörü ve özellikle kanser tedavisi konusunda dünya çapında başarılar elde etmiş bir ülke. Küba'nın geliştirdiği aşılar, akciğer kanseri tedavisinde önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Biz de İzmir Ticaret Odası olarak “sağlık turizmi” ni çok önemsiyoruz. Bu noktada, ülkelerimiz arasında sağlık alanında iş birlikleri geliştirebiliriz. Türkiye’nin sağlık alanındaki sahip olduğu saygın kimliği, güçlü akademik altyapısı ve başarılı sağlık profesyonelleri ile tıp alanındaki mükemmeliyet anlayışının, Küba’nın inovatif bakış açısıyla birleşmesi halinde yeni ve etkili tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine katkı sunabileceğimiz kanaatindeyiz”

BÜYÜKELÇİDEN “DESTEK” MESAJI
Konuşmasına iki ülke arasındaki bağları güçlendirmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Küba Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alejandro Francisco Diaz Palacios, “Türk ve Kübalı şirketler arasındaki ilişkileri geliştirmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yatırımların devamının gelmesi konusunda da sonuna kadar destek vereceğiz. Ben, şu anki iş birliği çalışmalarının sonuçlarını yakında beraber göreceğimize inanıyorum. Misafirperverliğiniz ve ilginiz için teşekkür ederim. Burada sizler huzurunda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Bugün pekiştireceğimiz Küba-Türkiye ikili iş görüşmelerinin meyvelerini yiyeceğimiz günü iple çekiyoruz” dedi.

65 İKİLİ İŞ GÖRÜŞMESİ
Açılış konuşmalarının ardından Küba Ticaret Odası Genel Sekreteri Omar de Jesús Fernández Jiménez bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Küba’nın özellikle sağlık alanında yaptığı çalışmalar anlatıldı. Ülkedeki yatırım fırsatları hakkında bilgilendirme yapıldı. İzmir Ticaret Odası ile Küba Ticaret Odası arasında işbirliği anlaşması imzalandıktan sonra yapılan ikili iş görüşmelerinde ise, 11 Kübalı firma ile İzmirli firmalar 65 iş görüşmesi gerçekleştirdi.

 
Ukrayna Dışişleri Bakanı istifa etti
 
Bakanlık harekete geçti: Kaçak villalar yıkılacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Eylül 2024 Çarşamba 13:34

Küba dan ancak muz getirirsiniz bir de puro. Çok mu düşündünüz?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rekabet Kurulu'ndan 3 kozmetik firmasına soruşturma
Rekabet Kurulu, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin üretim ve satışını ...
94 bin 346 yolcu geldi... İzmir'e kruvaziyerden turist akını!
İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf ...
Ege'den 1,5 milyar dolarlık ihracat
Ege İhracatçı Birlikleri ağustos ayında 1 milyar 548 milyon dolarlık ihracat ...
 
Yorgancılar, 'ekonomi yavaşladı' dedi ve ekledi: Sanayi kaybederse ülke de kaybeder!
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Talep enflasyonu bastırılırken ...
Tartışmalı inşaatın haberlerine erişim engeli!
Buca’da tartışmalara neden olan Özel Tınaztepe Hastanesi Yönetim Kurulu ...
Tekstil devine RES onayı!
Türkiye’nin köklü tekstil kuruluşlarından Akın Holding, Bergama’daki rüzgâr ...
 
Türk Moda Endüstrisi Almanya Yolcusu
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 3-4 Eylül 2024 tarihlerinde ...
Satışı tartışmalara neden olmuştu… Vekamp imara mı açılıyor?
Çeşme Paşa Limanı’nda merhum Binbaşı Dr. Halis Temelli’nin adını taşıyan ...
Türk lirasını destekleyici ilave adımlar
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), parasal aktarım mekanizmasını ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva