HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Eylül 2009 Pazartesi - 00:00

30 liralık kursla rekor başarı!

Büyükşehir Belediyesi’’nin verdiği destekle Spor Akademisi sınavlarına hazırlanan gençler, yüzde 85’’lik bir başarı elde etti. ’

30 liralık kursla rekor başarı!



 
Büyük masraflarla spor akademilerine hazırlanan öğrencileri ve ailelerini sıkıntıdan kurtarmak, imkanları yetersiz ancak yetenekli gençlere şans tanımak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan hazırlık kursların katılan gençlerin yüzde 85’’i başarıya ulaştı. Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği’’nin katkılarıyla düzenlenen kurslara katılan 54 öğrenciden 46’’sı istediği bölümlere girdi.

Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen kurs sonunda adayların yüzde 61 oranında başarı elde etmesinin ardından bu yılki hedefi yüzde 80 olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, başarı çıtasını daha da yukarılara çıkarmayı başardı.

Spor akademilerine hazırlık kursları için ayda 200-250 lirayı gözden çıkartmak zorunda kalan öğrencileri, sadece 30 lira gibi sembolik bir ücretle sınavlara hazırlayan Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ile Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği yöneticileri, bu başarıyı kutlamak için tüm adaylarla bir araya geldi.

Bu başarının Başkan Aziz Kocaoğlu önderliğinde yürütülen sosyal belediyecilik anlayışının bir ürünü olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Genel Koordinatörü Murat Öztamur, kursiyerlerin de özellikle ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocukları arasından seçildiğini dile getirdi. Tüm öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Öztamur, onlara Büyükşehir Belediyesi’’nin hediyesi olan spor malzemelerini verdi.

Adayların hazırlıkları ile bizzat ilgilenen Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkanı Bülent Pamuk ise verdikleri hizmetin bir sosyal proje olduğunu belirterek, ’“Spora ulaşmakta ve üniversiteyi okumakta ekonomik zorluğu olan çocuklarımız için bir sosyal hizmet çalışması başlatmayı düşünmüştük. Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği’’nin girişimi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’’nun onayıyla bu çalışmayı başlattık. İkinci dönemimizin sonunda çocuklarımızın yüzde 80’’nin üzerinde bir başarısı var. Bu bizi gururlandırıyor. Hatta birkaç çocuğumuz daha yedek kontenjandan girebilir’” diye konuştu.

Pamuk, Kasım’’ın ilk haftasından itibaren önümüzdeki sezonun çalışmalarına başlayacaklarını da sözlerine ekledi.
 
Çalıştılar ve kazandılar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin açtığı Spor Akademisi’’ne Hazırlık Kursları’’na katılarak başarıya ulaşan öğrenciler, düşüncelerini şöyle özetledi:
 
Seda Tunçbilek:
’“Kasım ayından itibaren Büyükşehir Belediyesi’’nin bize sağladığı imkanlarla yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. Sonunda da çalışmalarımızın karşılığını aldık. Girmeyi istediğim bölümü, Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği’’ni kazandım. Bizlere bu imkanı sunan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve hocalarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’”
 
Can Geyikli:
’“Özel kursların aylık 200 liradan aşağı kurs vermediği bir dönemde biz 30 liralık sembolik bir ücretle ve çok iyi imkanlarla hazırlandık. Bu bizim için çok iyi bir şanstı. ÖSS puanım çok yüksek olmamasına rağmen, Muğla Üniversitesi Spor Yöneticiliği bölümünü kazandım.’”
 
Umut Aday:
’“Yedi yıldır atletizm yapıyorum. Bu sene İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin düzenlediği kurslara katılarak, üniversite sınavına hazırlandım. Buradaki program çok faydalı oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’’na birincilikle girdim.’”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli başkanların anlamlı bayram trafiği
İzmir’’in ilçe belediye başkanları Ramazan Bayramı’’nın ilk günü birbirinden ...
Batur bayramda şehit ailelerini yine unutmadı
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur her bayramda yaptığı gibi bu ...
Yaşlı ve hastaların yüzleri güldü
Bornova Belediye Başkanı Sındır ve Bornova Kaymakamı Uzun bayramın ...
 
Bayramın ilk ziyareti terör mağduru aileye
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Ramazan Bayramı’’nın ilk ziyaretini ...
Barcelona-İzmir dostluğu
Barcelona’’nın eski belediye başkanı olan İspanya’’nın Ankara Büyükelçisi ...
Karabağ, bayram kahvaltısını vatandaşla yaptı
Ramazan ayı boyunca ilçenin her mahallesinde düzenlediği eğlence etkinlikleriyle ...
 
El konulan gıdalar yoksulun umudu oldu
Zabıtanın operasyonlarında el koyduğu gıdaları Gıda Bankası'nda ...
Tünel bitti, sıra istasyonlarda
Aliağa- Menderes Raylı Sistem Projesi’’nin en zorlu etabı olan Karşıyaka ...
Hasan Karabağ ’“temizlik işlerinde’” bayramlaştı
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, tüm belediye personeli ve ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva