HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Temmuz 2024 Cuma - 20:34

280 hak sahibi için karar verildi… S Plaka krizinde kritik gelişme!

S Plaka ile ilgili mağdur olan 280 ruhsat sahibine geçici çalışma izni verilmesine karar verilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alınan karar sonrası Cumhur İttifakı üyeleri kalıcı bir karar verilmesi çağrısında bulundu.

280 hak sahibi için karar verildi… S Plaka krizinde kritik gelişme!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında ihalesi gerçekleştirilen ancak sonra açılan davaların ardından ihalesi iptal edilen S Plaka kriziyle ilgili kritik bir karar alındı.

280 adet plakanın ihalesinin encümen tarafından yapılması sonrası mahkeme ‘karar yetkisi mecliste’ diyerek Encümen kararını iptal ederken şoförler eylem düzenlemişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski  Başkanı Tunç Soyer döneminde sık sık tartışmalara neden olan süreç için 2022 ve 2023 yılında geçici ruhsatlandırma yapılırken, 2024 yılında ise geçici ruhsatın iptal olması ile şoförlerin gözü kulağı yeniden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çevrilirken Temmuz ayı olağan meclis oturumunda geçici ruhsat üzerinde siyasi partiler bir araya geldi.

Kalıcı ruhsat için çalışmalarını tamamlayamayan ve yasal mevzuatlara takılan ilgili komisyonlar, hak sahibi olan 280 S Plaka sahibi için geçici ruhsatlandırma yapma kararı aldı.

SEVİL: BU BİR YARA BANDI, ÇÖZÜM DEĞİL
Önergenin geçici bir çözüm olduğunu ifade eden AK Partili Meclis Üyesi Burçin Kevser Sevil, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kriz olmuş kritik konulardan birisiydi. Geçen dönemle alakalı bir konu. İhalenin Danıştay kararıyla iptal edilmesi ve ihaleden plaka alan kentteki mağdurlarla ilgiliydi. Geçen dönem bunu uzunca değerlendirdik. Sayısal veriler elimizdeydi. Altına imza attığımız bir önerge vardı. Burada işleyişte problemler var. Bu önergenin gelişi de çok yanlıştı ne yapabiliriz? Hukuki sorunlar içerisinde nasıl çözüm üretebiliriz diye tartıştığımız konulardan biri de bu önergeydi. Meclise gönderilen önergeler daha sağlıklı çalışırsa komisyonların da eli rahatlar. Dün biz 9 saat çalıştık. Bu önergeyi de değiştirmek zorunda kaldık. Gelen önergenin gelen halinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin de verdiği karar vardı ve bunu geçirirsek sanki plaka sahipleri hak sahibi olacaklarmış gibi sonuç doğacaktı. Ama bir karar var o ihale iptal oldu. Bir Sayıştay raporu var. Biz yasa gereği taşımacılıkla alakalı işlemlerde kiralamayı konuşabiliriz ve satmak değil ama 49 yıllık imtiyaz hakkını konuşabiliriz. Ama 280 tane mağdur bunu satın aldılar ve onların hatası değildi. O gün ödedikleri parayla bugün ortaya çıkan rakamlar birbirini kurtarmıyordu. 280 tane S plaka bu meclis kararı ile birlikte şehirde dolaşıma çıkabilsin dedik. Mahkeme kararı doğrultusunda yeniden ihale yapılana kadar bu insanlara biz şehirde hat çalıştırabilecekleri belgeleri sağlayalım, sorunsuz bir şekilde çalışsınlar. Bu noktada da ileriye dönük İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir kamu davası olduğundan bu zararı en aza indirmiş olalım şeklinde karar verdik. Bu geçici bir çözüm. Bu bir yara bandı, çözüm değil. Yapabileceğimiz en olabilecek şey de buydu. Benim burada ricam bir an önce ihale çalışmalarının yapılması ve mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasıdır. Biz taşın altına elimizi koymaya hazırız. Doğru ihalenin doğru bir şekilde hak sahiplerine teslim edilmesi için çalışma yapıp önerge sunacağız” dedi.

ALTINKESER: ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKMAYA HAZIRIZ
Süreç hakkında bilgilendirmede bulunan MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, “Geçmiş dönemden kalan enkaz ile ilgili bir görüşme yapıyoruz. Servisçi arkadaşların mağduriyeti söz konusu. 2020 Eylül ayında ihaleye çıkılıyor. 287 kişi ihaleye katlıyor ve 280 kişiye plaka veriliyor. Sonrasında mahkemeye taşınan ihale bozuluyor. Biz sonra yeniden ihaleye çıkıyoruz ve encümenle yine 280 arkadaşa ihale veriyoruz. Biz 2’nci kez mahkeme kararı bozulunca para iadesi yapmasak sorun yok. Dönemde arkadaşlar 400 bin TL+ KDV ödediler. Biz iki kez hata yaptık. İkisinde de mahkeme kararı bozdu. Ancak biz 2021-2022-2023 yılında geçici izin belgesi verdik. Ancak bu yıl vermedik. Bu 280 arkadaşın 20 tanesinin aracı trafikten men edildi. Diğeri de kaçak-göçek çalışmaya çalışıyor. Arkadaşları mağdur eden de biziz ceza kesen de biziz. Arkadaşlar da ekmeğini kazanamıyor. Bu nedenle dün komisyonlarda bu konuyu görüştük. Sorunu kalıcı olarak bugün çözmüyoruz. Ancak en azından arkadaşlar trafiğe çıkma belgesinin verilmesi için oy birliği yapalım, önümüzdeki günlerde kalıcı çözüm için elimizi taşın altına sokmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

YILDIZ: 1,5 YILDIR ÇALIŞIYORUZ
Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, “İZBETON gibi yaşanan hatalı yönetim sonucu. S Plakayı ilk getirdiklerinde yapmayın diyip hayır oyu verdik. Ve gününün sonunda 280 mağdur oluştu. Sonrasında mağduriyetin giderilmesi için önergeler verdik. Ancak onlar yok sayıldı. Biz Cemil Başkan’ın değil mağdur olanların arkasında duruyoruz. Bir önerge getirdik bu sorunu çözmüyor. Asıl çözüm ihale sürecinin tekrarlanmasında yatıyor. Bunun içinde samimiyetle çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde ilgili bürokratlara açık davette bulunuyoruz. Bu sorunun çözülmesi için 1,5 yıldır ciddi çalışma yürütüyoruz. Çözüme açığız ve önerilerimiz var.  Bunun hızlı olması lazım” diye konuştu.

 

 
Büyükşehir’de ‘İZBETON’ tartışması: Ortada bir cenaze ve cinayet var!
 
Avrupa hayalleri yarım kaldı... Göçmenler yakalandı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yasin Şen 13 Temmuz 2024 Cumartesi 12:31

O mağdurlardan biri de benim, ve çalışamadığımız için çok zor günler geçiriyoruz. Arsa mı sattım yetmedi kredi çektim ve hala ödüyorum altın dolar borcu aldım. Ama elde var sıfır. Lütfen bir an önce mağduriyetimizi giderin. Onkoloji hastası çocuğum var, arabamı kullanamadığım için ve başka aracım olmadığı için çocuğumu hastaneye kontrollere götürmekte zorlanıyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de ‘İZBETON’ tartışması: Ortada bir cenaze ve cinayet var!
İZBETON'dan dönüşüm yetkisi alınması önerisi ilgili komisyonlara geri ...
Büyükşehir’de SDT krizi için Tugay’a tam yetki… CHP ve AK Parti arasında ‘cesaret’ atışması!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan memurların SDT krizi ile ilgili ...
Başkan Denizli'den Arkas Sanat Alaçatı mesajı: Sanatçılar kışın da Çeşmelilerle buluşacak!
Arkas Holding ve Çeşme Belediyesi iş birliği ile hayata geçirilen Arkas ...
 
Tugay'dan Çeşme ziyaretinde net mesaj: Bireysel ranta geçit yok!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ilçelerde düzenlediği ...
Başkan Turan'a genç voleybolculardan ziyaret
İzmir Süper Lig Küçük Kızlar kategorisinde il 4.’sü olan Ödemiş Belediye ...
Başkan Yıldız'dan gece mesaisi
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Kasaplar Meydanı yolu zemin ...
 
Karşıyaka, Srebrenica soykırımını unutmadı
Karşıyaka Belediyesi, 8 bin 372 sivilin katledildiği Srebrenica soykırımının ...
Torbalı’da can dostlar için anlamlı protokol
Torbalı Belediyesi, Hayvan Arama Kurtarma Derneği ile işbirliği protokolü ...
Simge yüzük yeniden Karşıyaka'da
Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’ndan geçtiğimiz yıllarda ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çiçeklerin açtığı bugün ‘memleket’ bayramıdır!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kadı ola davacı…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (2)
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Lider olmak
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Okuryazarlık Günü kutlu olsun!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva