HABERLER>EKONOMİ
11 Ocak 2012 Çarşamba - 09:45

15 bin kişinin gözü tek imzada

İzmir’deki mobilyacı ve matbaacılar, Gaziemir’de yeni fuar alanının karşısındaki 2 bin dönümlük araziye kurulacak projesi hazır olan sanayi sitesine iki yıldır onay imzası bekliyor.

15 bin kişinin gözü tek imzada

İZMİR - Mobilyacı ve matbaacılar, Gaziemir’de yeni fuar alanının karşısındaki 2 bin dönümlük araziye inşa edilecek, kurucularının en az 15 bin kişilik istihdamı garanti ettiği ‘İzmir Matbaacılar ve Mobilyacılar Sitesi’ne onay bekliyor.
 
Büyük bölümü Hazine’nin olan ve 1982’de gözleme dayalı jeolojik etütlerle yasaklı bölge ilan edilen, ancak daha sonra bu çalışmaları yenilenen arazi için onay gelirse, 400 mobilyacı, 250-300 matbaacının yanı sıra metal işleri ile uğraşan üreticiler de bölgede yerini alacak. Mobilyacıların boşalttığı Yeşillik Caddesi’nde ise oteller, restoranlar ve iş merkezleri yükselecek.
 
Önümüz tıkanmasın
İzmir Mobilyacılar Derneği Başkanı Mustafa Kara, Karabağlar’da 100-150 metrekarelik alanlarda üretim yapmak zorunda kalındığını, bu durumun da kaliteye yansıdığını belirtti. Kalite yakalanarak ihracatın artması için düzgün bir sanayi sitesine ihtiyaç olduğunu kaydeden Kara, “Sektörün önü açık, ancak teşvik edilmesi lazım. Sanayi sitelerinin kurulumunda önümüzün tıkanmaması lazım” dedi.
 
İki yıl beklenmez ki
Kara, ‘Çevre ve Orman Bakanlığı’nın ayrılarak ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ kurulması başta olmak üzere çeşitli nedenlerden ötürü onay sürecinin geciktiğini kaydetti. Kara, “Projemiz, yerimiz her şey hazır. Karabağlar Belediyesi’nden de gerekli izinler ve destek alındı. Etütleri yeniden yaptırdık. Sakınca olmadığı yönünde bakanlıktan da onay gelecek. Bir tek imza kaldı, onu bekliyoruz. Ancak iki yıl bir imza beklenmez. Çünkü 15 bin kişinin istihdam edileceği bu bölgede inşaatların bir an önce başlaması gerekiyor” diye konuştu. Bölgede 400 mobilya üreticisinin bulunacağını ve her birinin 40-50 kişilik istihdam sağlayacağını aktaran Kara, “En az 250-300 matbaacı, bir o kadar da metal işleri olacak. Yani bin tane işyerinin yer alacağı bir alandan bahsediyoruz” bilgisini verdi.
 
Karamsar değilim
 
İzmir Basım Sanayicileri Derneği Başkanı Kadir Sinan ise bu süreçlerin uzun sürmesinin “normal olduğunu” belirterek, “Bu tür işler bir sürü parametrenin olgunlaşması sonucu oluyor. Yoğun emek harcamak lazım. Karamsarlık içinde değilim. İstihdamın 15 binden de fazla olacağını düşünüyorum” dedi.
 
Belediye desteği
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, daha önceki açıklamasında, alanın bin dekarlık bölümünün en az iki katlı yapılaşmaya uygun olduğu düşüncesinde olduklarını aktarmış ve “Açıklanacak jeolojik raporun tahminlerimiz doğrultusunda çıkması halinde Hazine’yle temaslarda bulunup imar düzenlemelerini yapacağız. Bu bölgenin sanayi sitesi olması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” demişti. (DHA- Burcu Taner

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO'dan kentsel dönüşüm zirvesi
Ege Bölgesi Sanayi Odası, önümüzdeki ay gerçekleştireceği çalıştayda konunun ...
İTO’da istifa depremi
İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanlık Divanı topluca istifa etti. Ekrem ...
2011'de otomotiv sektörü kriz dinlemedi
Otomotiv pazarı geçen yıl yüzde 13.61 büyüyerek 864 bin 439 adetlik satışla yeni bir rekor kırdı.
 
İki buçuk milyon memura kötü haber!
Yaklaşık 2,5 milyon memur, 15 Ocak'ta ilk kez zamsız maaş alacak. 2012'ye ...
Akaryakıta yine zam geldi
Ham petrol ve döviz fiyatlarındaki artış akaryakıtı vurdu.
Ayakkabıcılar 2012'ye İzmir'de hazırlandı
Ayakkabı Yaz 2012’de kurulan ticari bağlantılar ile sektöre büyük ivme ...
 
Egeli kuyumcular ihracatını tam 20 kat arttırdı
Egeli kuyumcular, 2010'daki 535 bin dolarlık değerli maden ve mücevherat ...
Darphane'den çeyrek altına bir alternatif daha
Çeyrek altına alternatif standart dışı yeni ürünlerin ortaya çıkması nedeniyle ...
2B arazileri için ne kadar ödenecek?
2B arazilerinde, rayiç bedelin yüzde 70'i üzerinden bir değerleme olacağını ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva