HABERLER>GÜNCEL
5 Mart 2012 Pazartesi - 08:38

12 Eylül’ün polis müdürüne tek kurşunla infaz!

12 Eylül 1980 darbesi sonrası Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde Siyasi Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Hasan Eryılmaz, park halindeki cipinde başından tek kurşunla vurularak öldürülmüş bulundu.

12 Eylül’ün polis müdürüne tek kurşunla infaz!

ANKARA - Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire eski Başkanı emekli emniyet müdürü Hasan Eryılmaz (63), iddiaya göre dün akşam 06 ZUY 06 plakalı aracıyla evine giderken takip edildiğini fark etti. Eryılmaz, saat 17.30 sıralarında oğlu Mustafa Eryılmaz’ı arayarak “Takip ediliyorum, birileri önümü kesiyor” dedi. Bu sözlerin ardından görüşme kesilince oğul Eryılmaz, durumu polise bildirdi.
 
Bu sırada polise, Konya Yolu’nun İncek kavşağı yakınında bir kavga nedeniyle tıkandığı ihbarı yapıldı. Olay yerine ilk ulaşan polis ekibi, park halindeki cipin sürücü koltuğunda başından vurularak öldürülmüş bir kişiyle karşılaştı. Bu kişinin emekli emniyet müdürü Hasan Eryılmaz olduğu anlaşılınca polis alarma geçti, bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
 
KURŞUN SOL ŞAKAKTA
Eryılmaz’ın sol şakağından giren kurşunla hayatını kaybettiği belirlendi. Eryılmaz’ın beylik tabancası ise aracın sağ ön koltuğunda bulundu. Bu durum, Eryılmaz’ın takip edildiğini fark ettiğinde silahını çıkarıp sağ koltuğa koyduğu, ancak kullanmaya fırsat bulamadığı şeklinde yorumlandı.
 
TANIKLAR İKİ KİŞİ GÖRDÜ
Polisin bilgisine başvurduğu görgü tanıklarının, olay sonrası iki kişiyi kaçarak uzaklaşırken gördüklerini söyledikleri öne sürüldü. Eryılmaz’ın cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.
 
KRİTİK GÖREVLER
SİYASİ Şube Müdür Yardımcısı olduğu 12 Eylül döneminde bir silahlı çatışmada ağır yaralanan Eryılmaz, ölümden döndü. 2001’de Asayiş Daire Başkanı oldu. 2009’da emekliye ayrıldı. İki çocuk babası Eryılmaz, Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yönetim kurulu üyesiydi. Eryılmaz, 12 Eylül döneminden sorumlu tutulanlar hakkında yapılan suç duyurusundaki listenin 104’üncü sırasında yer alıyor ve işkence ile suçlanıyordu. (Hürriyet)
 
İDDİANAMEDE GÜNDEME GELDİ
Hasan Eryılmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen Körfez Operasyonu’ndan sonra da gündeme gelmişti. Kocaoğlu’nun görevlerine son verdiği Eski Balçova Emniyet Müdürü Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser ile eski Genel Sekreter Ersu Hızır ile yapılan telefon görüşmesinde adı gündeme gelen Eryılmaz, İzmir ile sık sık gidip geliyordu.
 
ŞANTAJ OLAYI!
01.10.2010 tarihinde Ersu Hızır ile ile Ferda Eser arasında yapılan görüşmede; Sait Ersu Hızır’ın Ferda Eser’ e eski Asayiş Daire Başkanı Hasan Eryılmaz’ın İzmir’ e geleceğini ve kendisine Birol Soylu ve şantaj olayını anlattığını, onun da kendisine yardım edeceğini söylediğini Ferda Eser’e aktardığı, Ferda'nın, bu olayları İzmir Emniyetine anlatmaları durumunda İzmir Emniyetinin kendilerini basına vereceğini, bu durumda disiplin incelemesine tabi kalacaklarını ve kendilerine bazı kesimlerin kendilerini kurtarmak için şantaj yapıldığını söylüyorlar diyeceklerini, basının kendi üzerlerine parayı verirken alan razı veren razıydı bu parayı olayı kapatmak için verdiniz diyeceklerini, bundan dolayı verdikleri parayı borç para vermiş gibi gösterip parayı isteyeceklerini, eğer “ İlknur’a Alattin’e Bilgine sağa sola ya işte Ferda onun kıçını topluyor kadını susturduk falan para verdik dediğinde bile ben yarın öbür gün bu olaylar açıklandığında ya siz iyi misiniz ya benim gibi biri böyle paramı verir manyak mısınız ihtiyacı vardı bende ona borç verdim derim” diyeceğini, Sait Ersu Hızır’a aktardığı, Sait Ersu Hızır’ın da Ferda Eser’e “bu o Buse'nin o gün kayıt aldığını biliyor mu, yemekte” dediği, Ferda Eser’ in “olabilir” diye cevap verdiği, bunun üzerine Sait Ersu Hızır’ın “hiç konuştun mu it aradı mı seni” dediği, Ferda Eser’ inde “yok, o günden beri en son o para” dediği,” cümleleri iddianamede yer almıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balayına geç çıkan çiftin Tayland’daki acı ölümü!
Yoğun uçuşlar nedeniyle evlendikten neredeyse bir yıl sonra balayına çıkabilen ...
Köyün çeşmesi üstlerine yıkıldı: 1 ölü 1 yaralı
Bergama’da önünde oturdukları eski köy çeşmesi, 2 genç kızın üzerine devrildi. ...
İnşaat Mühendisleri Odası “Değişim” dedi
İnşaat Mühendisleri Odası'nın (İMO) 43'üncü Olağan Genel Kurulu, Bayraklı ...
 
Özbek Köyü o taş ocağını istemiyor!
Urla’ya bağlı Özbek Köyü'nde işletilmek istenen taşocağına karşı tepkiler ...
Genelkurmay: Bizi de Başbakan'a sorun
MİT yasası sonrası Genelkurmay da terörle mücadele eden askerlere yönelik ...
'Yumrukların sıkıldığı ortamda Anayasa yapılmaz'
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, sivil toplum kuruluşları tarafından beşincisi ...
 
'Anayasa Vatandaş Toplantısı'na pankartlı protesto
İzmir'de, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in de katıldığı, sivil toplum kuruluşlarınca ...
Balbay 3 ylıldır 'Hükümsüz' bir cezanın infazını çekiyor!
Hürriyet gazetesinden Faruk Bildirici, CHP İzmir Milletvekili Mustafa ...
Bacak naklinden sonra yüz nakline de soruşturma
Hacettepe Üniversitesi'nin, Türkiye'nin ikinci yüz nakli yarışını kazanabilmek ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva