HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ağustos 2024 Pazartesi - 11:57

100 gün raporu... Karabağlar'da neler yapıldı?

Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, göreve gelişinin ardından geçen 100 günlük süreci basın mensuplarına anlattı. Yaşanabilir ve güvenli Karabağlar vurgusunda bulunan Başkan Kınay, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

100 gün raporu... Karabağlar da neler yapıldı?

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı olarak 31 Mart seçimlerine giren ve aldığı yüzde 46,32 oyla Belediye Başkanı Seçilen Emine Helil İnay Kınay, göreve gelişinin üzerinden geçen 100 günlük süreci anlatmak amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

YAPTIKLARIMIZI ANLATMAK BENİ HEYECANLANDIRIYOR 
Basınla daha sık bir araya geleceklerini belirterek sözlerine başlayan Başkan Kınay, "100 günlük süreç içinde yaptıklarımızı anlatmak beni heyecanlandırıyor. Yola başlarken kente dair hayallerimizi sizler aracılığıyla anlattık. Seçim süreci ve sonrasında geçen 100 gün o kadar yoğun geçti ki zaman zaman bir araya gelip sohbet edemedik. Bugün bir araya gelmek, özlediğimiz sohbetleri paylaşmak ve yaptığımız çalışmaları sizlerle paylaşmak istedik. Bundan sonra da bunları sizlerle paylaşacağız” dedi.

EN BÜYÜK ANLAYIŞIMIZ ORTAK YÖNETİM
Karabağlar’ın büyük bir zenginlik barındırdığını dile getiren Kınay, “Karabağlar büyük bir zenginlik barındırıyor. Ancak ülkemizin geldiği noktada yaşadığı tüm yoksullukları en ağır yaşayan yerlerden biri. Bizim ilçemiz kentte yüz ölçümünde 23’üncü sırada. Yaklaşık 500 bin nüfusumuz ile belediyecilik hizmetlerine en çok ihtiyaç duyan ilçelerden biri. 1620 çalışanımız var. Hedeflerimizi ortaya koyarken sözlerimiz hiç değişmedi. Haktan, halkına değer veren, hakkın hakkını savunan, adaletli, sağlıklı kentler, sağlıklı yaşamlar için yaşam hakkı için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi ilçemiz için büyüteceğiz. Büyüyen, gelişen, yaşatan, yaşayan, halkın refahını vatandaşları ile paylaşan bir ilçe hedefledik. Tüm bunları yaparken kolay ulaşılabilir planlı toplumcu bir Karabağlar için yola çıkmıştık. Bizim en büyük anlayışımız ortak yönetim anlayışı” ifadelerini kullandı.

İZMİR’DE BİR İLK GERÇEKLEŞTİRDİK
Mecliste kurulan komisyonları anlatarak sözlerine devam eden Kınay, şu ifadeleri kullandı;

“İlk meclisimizde yeni komisyonlar kurduk. İlçemizi mahalle meclisleri kurarak yöneteceğimizi söyledik. Bu, Karabağlar'ın kendi modelinde muhtarlarımız ve mahalle süreçlerinin nasıl olacağına yönelik çalışmalar yürütüyor. İzmir'de bir ilki gerçekleştirdik. Ülkemizin en büyük sorunu bağımlılık. İlçemizde de en büyük problemlerden biri. Bağımlılık ile mücadele komisyonu kurduk. Kentsel dönüşüm ilk sözlerimizden biriydi. Komisyonumuzu kurduk. Yeni Karabağlar hayata geçerken sağlıklı, dirençli, halkı ile birlikte kentleşmeyi savunan çalışmalar yürütecek” diye konuştu.

Seçim öncesi çalışmalarda da muhtarlarımız ile her ay düzenli çalışma yapacağımızı söylemiştik. Amacımız her bir eve ulaşmak. Düzenli olarak bu toplantılarımıza devam ediyoruz. Onlarla birlikte mahallelerimizdeki eleştirileri alırken çalışmalarımızı da onlara aktarıyoruz. İlk 100 günde 58 mahallemizin tamamını tekrar ziyaret ettik. Bu ziyaretler tek seferlik değil. 5 yıl boyunca düzenli olarak devam edecek.”

YAPMAMIZIN İMKANI YOK DEMİŞTİM
“Afetler ve yangınlar kentte yaşadığımız en acı tecrübeler oldu. Biz de bu noktada kendi imkanlarımız ile afet bölgelerine destek vermeye çalıştık. Ortak çalışma anlayışının kent bütününde belediyelerimizin birlikte çalışma noktasına acı deneyimlerimizden biri oldu. Yatırımları konuşmak hepimiz için çok zor. Her gün ekonomiyi konuştuğumuz süreçte hangi yatırımları yapacağız, hayata nasıl dokunacağız sorusuna cevabını seçim öncesinde şu şekilde vermiştim; İstediğimiz koşullarda büyük yatırım yapmamızın imkanı yok demiştim. Karabağlar'da mevcut yatırımlarımız var. Biri Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi. Bir önceki dönemde başlayan ve İzmir'in en önemli spor alanlarından biri olacak çalışmayı sonbaharda tamamlamayı planlıyoruz. Doğru ekonomi ile yönetiliyor olsaydık 1 gençlik merkezi yerine 3 gençlik merkezi yapıyor olabilirdik çünkü maliyetler 3 katına çıkmış durumda. Ancak biz tüm zorluklara rağmen süreci tamamlamak için çalışıyoruz. Büyükşehir ile yürüteceğimiz çalışma ile hedefimiz bundan fazlasını kazandırabilmek. Belediyecilik hizmetlerini temel ve sosyal belediyecilik hizmetleri olarak ayırdık. Karabağlar'da konuştuğumuz en önemli sorunlardan biri trafik sorunuydu. Son döneminde Büyükşehir Belediyesi ile hali hazırda devam eden çalışmalar ile 2 projemiz tamamlanmış olacak. 100 gün içinde ilçemizin her yerinde bakım onarım ve yenileme çalışmaları yaptık. İlçemizde yollarımızda, kaldırımlarımızda temel altyapı çalışmaları eksikliğimiz var. 13 bin 570 ton asfalt ürettik. 21 mahallede 45 sokakta çalışma yaptık. 3 mahallede yeni parklar yaptık. Bu kadar çok betona boğulmuş kaldırımı, yolu, sokağı olmayan ilçemizde elimizdeki tüm imkanlarla parkları geliştirme noktasına gittik. Park bahçeler ekibimiz yoğun bir şekilde yaptığı çalışmalar ile çalışmalara devam ediyor. Bank ve kent mobilyalarını kendimiz imal ediyoruz. En önemli sorunlardan biri temizlik. Bizler 970 temizlik personeli sayımız ile temiz bir Karabağlar için uğraşıyoruz. İnşaat atıkları ile ilgili süreçte bizler 27 bin çuval inşaat atıkları topladık. Karabağlar'da kaldırım işgalleri zaten dar olan kaldırımlarımızda zabıtalarımız çalışmalarını yaparken bir taraftan esnafımız ile toplantılar yaparak sorunları ve çözümleri anlattık. Amacımız kentte yaşayan tüm paydaşlarımızın kendi üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi. Can dostlarımız ilçemizde yaşamayı seçtiğimizi söylemiştik. O yüzden veterinerlik hizmetlerini artırarak barınak kapasitesini arttırarak, sahiplenmeyi artırarak hep birlikte nasıl yaşarız onun çözümünü aramaya devam edeceğiz.”

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ
“En önemli sorunlardan biri doğalgazdı. Göreve gelir gelmez yetkililer ile konuşmaya başladık. Mahallelerinde doğalgazı olmayan vatandaşların sorunlarına cevap vermek bizim en önemli görevlerimizden biri. Yetki alanımızda olan mahallelerde yasal süreçleri tamamladık. İzmirGaz ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Bir an önce ilçemizin her mahallesine doğalgaz gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz.”


“Bu kadar çarpık yapılaşmanın konuşulduğu yerde aslında Karabağlar planlama sürecini tamamlanmış bir ilçe. Parselasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış, inşaat faaliyetleri ortaya çıkacak olan Karabağlar için çalışmalara devam ediyoruz. En büyük sorun riskli alanlardı. 12 yıldır kangrene dönmüş alanlara ilişkin Jeoloji Mühendisleri Odası ile bir çalışma grubu kurduk. Bu çalışmalarımız sonbahar döneminden itibaren hızlanacak.

Sosyal belediyecilik en önemli hizmetlerimizden bir tanesi. Herkesin iş aradığı noktada sözümüz vardı ve bölgesel istihdam ofisi kuracağız dedik. Ofisimizi 25 Mayıs'ta açtık. 25 firma toplu iş görüşmeleri gerçekleştirdi ve 228 vatandaşımız iş sahibi oldu. Karabağlar'da kimsenin yalnız ve unutulmuş hissetmediği bir belediyecilik hedefliyoruz. Öncesinde olan hizmetlerimizin kapasitesini artırarak devam ediyoruz. Rakamları sevinerek değil utanarak söylüyorum. Hedefimiz bu rakamlara ihtiyaç duymayacak bir halk yaratmak. 3124 kişi sosyal destek kartından yararlanıyor. 3155 kişiye Ramazan ve Kurban Bayramlarında gıda kolisi desteği verdik.

Karabağlar'da 5 halk satış noktası ve 1 kent lokantasını 1 ay içinde hayata geçireceğiz. Kent lokantasını en ihtiyaç olan Bozyaka Hastanesi yakınında açacağız.

Gurur duyduğumuz ilklerden biri Karabağlar Şehir Tiyatrosunu kurduk. Hedefimiz, 2025 yılında ilk oyunun oynanacağı, mahallelerde kendi tiyatrosu ile buluşacağı bir sürecin başlangıcını gerçekleştirdik.

Bunlar bizim ilk 100 günde attığımız adımların başlangıcı. Biz uzun bir yola çıktık ve bir hikaye yazmak istedik. Çok şey yapmak istedik, çok çalışma yapmamız gerekiyor. Bunları yaparken güvenle ve liyakatle yürütmemiz gerekiyor. Belediye imkanlarımızın yettiği yerde belediye imkanları ile ancak halkın katkılarını katarak herkesle birlikte yönettiğimiz bir belediye yaratacağız demiştik. 5 yıl sonunda ilçemizde yaşayan her yaştan herkesin konuştuğu, birbiri ile sohbet eden bir aile ortamı yaratmak istiyoruz.”

Açıklamaların ardından Başkan Kınay basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

SOKAKTAKİ HER BİR VATANDAŞIMIZIN MÜCADELESİ
Tasarruf genelgesi  ve mali durum hakkında konuşan Başkan Kınay, "Ülkenin ekonomisini 20 yıldan fazla süredir her gün konuşuyoruz. Bizler de belediye başkanı olarak aday olduğumuzda, ilçemizde tüm yokluklar içinde yapılması gerekenleri ortaya koyarken, ekonominin kötüye gittiğini ve gerçeklere baktığımızda koşulların sınırlı olduğunu paylaşmıştık. Ben hayallerden değil gerçeklerden bahsediyorum. Ekonomik şiddeti hepimiz yaşıyoruz. Bütçemizi ve çalışmalarımızı bilerek Türkiye’nin değişmesi gerektiğini dile getirerek hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz. Tasarruf tedbirleri belediyemizin karşısına çıktı ancak bu yayınlanmadan önce de biz tedbirleri uyguluyorduk. Bunu yaparken koşulların giderek zorlaştığı süreçte yoklukta neyi var edebiliriz onun hesabını yapıyoruz. Şu ana kadar nasıl geldiysek bundan sonrasını da doğru bir şekilde göreceğiz. Bu, sokaktaki her bir vatandaşımızın mücadelesi” diye konuştu.

HESAP VEREMEYECEĞİM HİÇBİR ŞEY YOK
Belediye başkanlığı sürecinde bağış aldığı iddiaları ve kadro verdiği iddialarını değerlendiren Kınay, “Bu konuda konuşma gereği duymuyorum. Kim olduğum nasıl bir mücadele içinde geldiğim ortadadır. Hayatım boyunca hesap veremeyeceğim hiçbir şey olmadı.  İlgili hukuk gereği yasal süreci başlattım” dedi.

YASAL SÜRECİ YÜRÜTTÜK
Uzundere Köyü’nde yapılan kaçak kuran kursu ile ilgili sürecin sorulmasına yanıt veren Kınay, "Ben belediye başkanı olarak, belediyemizdeki tüm çalışma arkadaşlarımız gibi yasa ve mevzuatlara göre çalışmalarımızı yürütmek zorundayız. İlçemizde de çalışmalar bu kapsamda yürütülüyor. Belediyenin bir denetim görevi var. Yapılması gereken denetimler var. Bir kaçak yapı ile ilgili ne olduğunu bilmediğimi... Kuran kursu olarak bahsettiğiniz ancak işletme, eğlence merkezi de olabilir. Biz imar durumuna, inşaat ruhsatı başvurusu olmayan bir alanda çok hızlı bir şekilde inşaatı yükselen 3 katlı yapıya yönelik yasal süreci yürüttük. Belediyenin tüm itirazlarına rağmen sağlam bir sürecin ortaya çıktığı durumda belediye olarak görevimizi yerine getiriyorduk. Emniyet birimleri, kaymakamlık ve valilik ile yıkım sürecini başlattı. Güvenlik önlemleri sağlanamadığı için yıkım gerçekleşmedi. Yasal süreci yürütüyoruz. Görevimizi yerine getirmek için sonuna kadar kaçak yapılaşma, ruhsatsız binalar gibi ne varsa biz hukukla ve mevzuatla doğru kararla süreci yürütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

GEREĞİNİ YAPACAĞIZ
“Kentsel dönüşüm ve doğru kentleşme Türkiye'nin tamamında sorun. Bu nedenle çıkarılan imar hakları ile pek çok canımızı kaybettik. Karabağlar da bundan kendi payını alıyor. Kentsel dönüşümü sadece bakanlığın belirlediği alanlar değil, kentin bütününde güvenli alanlar olarak tanımlamak gerekiyor. Yeşil alanlar ve sosyal donatılar ile güvenli dönüşümü ortaya koymak gerekiyor. Bunun yapılması için bakanlığın yetkili olduğu yerde bakanlıkla, hatta büyükşehir belediyesi ve bakanlıkla görüşme yapacağız. Kentte yaşayan ancak kentte yaşadığını hissetmeyen vatandaşların hakkını alması gerekiyor. Biz gereğini yaparız. Dönüşüm planı yapılamıyorsa yetkinin bize verilmesi için gereğini yapacağız”

YILLARCA SÖYLEDİĞİMİZ SÖZLERİ HAYATA GEÇİRECEK ADIMLAR ATIYORUZ
“Yıllarca meslek odası başkanıyken söylediğim sözlerde elbette değişiklik var. Kentlerin bilimle ve mühendislikle alınacak kararlarının halktan yana olmasını savundum. Bu cümleleri ortaya koyacak iradenin sahibiyim. Karabağlar Belediye Başkanı olarak tüm bu sözlerimizi hayata geçirmek adına tüm gücümü ortaya koyacağız. Biz yıllarca söylediğimiz sözleri hayata geçirecek adımlar atıyoruz. Bunun sözünü de ekliyorum.”

PLANLAMA YAPILMASI GEREKTİĞİNİ SAVUNUYORUZ
“Riskli alan olarak ilan edilen bölge ve TOKİ konutları ile ilgili bir plan uyuşmazlığı ve devam eden dava var. Benim oda başkanıyken söylediğim söz bugün de değişmiyor. Planlamanın sağlıklı ve doğru şekilde yapılması, bölgeye yönelik, bölge vatandaşının ekonomisini düşünerek bölge halkının ihtiyaçlarını karşılayacak bir planlama yapılması gerektiğini savunuyoruz. Belediyemizin yaptığı itirazlar bu nedenle haklı bulunmuştur. Biz, bu değişikliklerin bakanlık tarafından yapılarak bölgenin dönüşmesini ve belediyemizin üzerine düşen ne varsa yapacağımızı söylüyoruz.”

YETER Kİ HALKTAN YANA, HAKTAN YANA PROJELER OLSUN
“TOKİ konutları ile ilgili vatandaşlarımızın mağdur edildiği söyleniyor. 750 vatandaşın sadece mağdur edilmediğini, dönüşüm yapılması gereken pek çok alan var. Burada dönüşümü gerçekleştirebiliriz. Karabağlar’ın ihtiyacı olan üniversite alanında lüks ticaret anlayışına dönüştüğü noktada, TOKİ’nin yasal hakkı olmamasına rağmen planları iptal edilen bir yerde kura çektiği, hukuk dışı işlemler yaptığı noktada vatandaşı mağdur edenin TOKİ olduğunu dile getirdik. Bununla ilgili mağdur edenlerle ilgili gereğinin yapılması gerekmektedir. Biz TOKİ ile halkın konut sahibi olmasını sonuna kadar destekliyoruz, yeter ki halktan yana, haktan yana projeler olsun”

'BELEDİYELERİMİZİ ÇALIŞTIRMAMAK İSTİYORLAR'
Kınay tasarruf genelgesi ve SGK borçları ile belediyelere yapılmak istenen hacizlerle ilgili de "Belediyelerimizi çalıştıramaması üzerine bu bir sistem var. Yani aslında yıllardır ülkeyi bu hale getiren çok büyük ticari karlar elde edenlerin, belki borçları affedilirken aslında bu ekonomik kriz içerisinde çok küçük bir payı olan belediyelerden bu borcu tahsil etme çalışmak ne kadar doğru da bu sorunun cevabını kamuoyuna bırakayım. Ama bu noktada bilgiler ekonomik koşullarda ne olursa olsun ayakta kalacağız. Bu noktada bütün bu çalışmaları çok ince hesaplarla yapmaya çalışıyoruz. Mümkün olduğu kadar mevcut koşulları bakarak, ortaya koyarak, mevcut koşullarla ayakta kalacağız. Tüm süreçleri yürüteceğiz. Ama önümüzdeki günler bilmiyoruz. Bunu ekonomi uzmanları bile artık tahmin edemez hale geldi. Uçurumdan aşağı iniş sürecinde olduğunu biliyoruz.   Tabii ki borçlarımız var. Türkiye'de borçsuz hiç kimse yok şu an. Herkes kredi kartlarını hayata bağlamış durumda. Bizler ödeyebildiğimiz, ödeme planlarını yapabildiğimiz, yatırımlarımızı planlayabildiğimiz, karşılaşmamızı planlayabildiğimiz bir süreçte çok da dikkat ederek harcıyoruz. Bu nedenle de tüm çalışmalarda hesaplayarak görüyoruz. Umuyoruz bu hesapları yapmaktan kurtulduğumuz kuruş hesapları vatandaşa nasıl daha çok hesaplarını yapmaya başladığımız günler gelsin. O günler için mücadelemizi büyütelim. Ama bildiğin gibi eldeki imkanları kadar zorlayacağız" dedi.

 
Elektrik faciasında yeni gelişme... Başkanlara suç duyurusu!
 
Bir grup daha sigaraya zam yaptı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erdal 5 Ağustos 2024 Pazartesi 23:16

iki ailenin getirildiği yerler neden böyle? sen bunu açıkla yeter.. ilk 100 gün sadece bunla anıldın hanımefendi... eşi gmdür diğeri bshr üyesi biri bel bsk yardımcısı bilmem ne? açıkla bakalım...!

Yorumu oyla      5      0  
Sema Abla 5 Ağustos 2024 Pazartesi 21:51

Karabağlar Belediye Başkanı olarak mı konuşmuş, yoksa Uğantaş Belediye Başkanı olarak mı? Laf ebeliği yaptığı hataları örtmez. Bu şekilde giderse Buyuksehir Belediye Başkanlığını unutsun

Yorumu oyla      4      0  
Baran 5 Ağustos 2024 Pazartesi 16:14

Karabağlar İzmir in en harabe semti. Özellikle sanayi bölgesi. Türkiye de böyle bir keşmekeş dağınık pejmürde bir yer olduğunu sanmıyorum.

Yorumu oyla      4      0  
Sir alex ferguson 5 Ağustos 2024 Pazartesi 16:13

bırak bu boş işleri ya

Yorumu oyla      5      0  
Can 5 Ağustos 2024 Pazartesi 13:48

Gerçekten milleti kandırmayı bırakın ve iş üretin. Kevgire dönen yollar, bakımsız parklar vs.vs.. 100 gün değil 350 gündür yollardaki çukurlar değişmedi. İnsaf..!

Yorumu oyla      10      0  
izmir 5 Ağustos 2024 Pazartesi 13:08

ağam bizimle eğleniy. ama güzel anlat.. nasıl olsa size inanan halkı bulmuşsunuz.. anlat anlatabildğin kadarıyla... kbağlarda yaşamasak inanacağız. çarpık yapılaşma sizin partinizin eseri.. kentsel dönüşüm yapamama sizin partiniz.. yolların berbatlığı yine sizin.. vallahi alay ediyorlar

Yorumu oyla      10      0  
Izmirli 5 Ağustos 2024 Pazartesi 12:35

Başarılarının devamını diliyorum

Yorumu oyla      0      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'yı gençler tasarlayacak!
Karşıyaka Belediyesi’nin, kentsel tasarım bölümlerinde lisans eğitimi ...
Konak'ta ücretsiz sağlık taraması!
Konak Belediyesi, açık havada spor etkinliği düzenlediği parklarda Konaklıların ...
Barbaros’un kaldırımları yenileniyor
Menderes Belediyesi, Barbaros Mahallesi’nde kaldırım çalışmaları gerçekleştiriyor.
 
Kemalpaşa'da işçi isyanı!
İşten atılan Kemalpaşa Belediyesi işçileri belediye binası önünde eyleme ...
Yelki GüzbelCafe çalışmaları başladı!
Güzelbahçe Belediyesi, GüzbelCafelere bir yenisini daha ekleyerek Yelki’de çalışmalara başladı.
Bornova 'Müzeler Kenti' olma yolunda
Bornova Belediyesi, ilçeyi Müzeler Kenti’ne dönüştürme hedefiyle kapsamlı ...
 
Yangınlara karşı muhtar ordusu!
Son dönemdeki aşırı sıcakların da etkisiyle İzmir’de orman yangınlarının ...
İzmir’de çekilen Hakkı’ya dünya prömiyeri
İzmir Sinema Ofisi desteğiyle çekimi İzmir’de yapılan Hakkı filmi, Yunanistan’da ...
İzmir'de nefes kesen final: Şampiyon belli oldu!
İzmir, esporda Türkiye’nin en büyük etkinliklerinden birine ev sahipliği ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çiçeklerin açtığı bugün ‘memleket’ bayramıdır!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kadı ola davacı…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (2)
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Lider olmak
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Okuryazarlık Günü kutlu olsun!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva