HABERLER>EGE
20 Aralık 2011 Salı - 18:55

10 yıl sonra gelen bebek sevinci, 25 saat sürdü

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, 10 yıl bekledikten sonra 'tüp bebek' yöntemiyle dünyaya gelen erkek bebeklerini 25 saat sonra kaybeden aile yıkıldı.

10 yıl sonra gelen bebek sevinci, 25 saat sürdü

AYDIN - 27 yaşındaki Ümmühan ve 30 yaşındaki İsmail Bahçivan çifti bebeklerinin doktor ihmalinden öldüğünü öne sürüp savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık, konuyla ilgili soruşturma başlatırken, hastane yetkilileri ihmal iddialarını kabul etmedi.
 
Kuşadası'nda oturan Ümmühan- İsmail Bahçivan çifti, çocuk özlemleri nedeniyle 10 yıl önce tedaviye başladı. Ümmühan Bahçivan, İzmir Özel Kent Hastanesi'nde, 'tüp bebek' yöntemiyle hamile kaldı. Genç çift, doğum için Kuşadası Özel Hastanesi'ni seçti. Ümmühan Bahçivan, dün saat 09.30'da, sezaryenle 2 kilo 700 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Bebek önce kuvöze daha sonra servise annesinin odasına alındı. Ailesinin solumun sıkıntısı çektiğini ileri sürdüğü bebek, doğumdan 25 saat sonra yaşamını yitirdi. Doya doya kucağına alamadığı oğlunun ölümünde çocuk doktoru M.Ş.Y.'nin ihmali olduğunu ileri süren İsmail Bahçivan, "Annem ve kayınvalidem, bebeğin soluk almakta zorlandığını farkedip, doktora haber vermiş. Muayane eden doktor, bebeğin sağlıklı olduğunu, bir sıkıntısının olmadığını söyledi. Bebeğin sürekli ağlaması üzerine akşam bir kez daha muayene eden doktor, evine gitti. Çocuğun ağlaması geçmezken morarması üzerine gece yarısı doktoru tekrar aradık. 'Siz, benden iyi mi bileceksiniz? Bebeğin, hiçbir şeyi yok' diyerek, bizi tersledi. Sabahki muayeneden bir saat sonra ise oğlum yaşama gözlerini yumdu" dedi.
 
Bahçivan çiftinin şikayeti üzerine savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı. Bebeğin cenazesi Kuşadası Devlet Hastanesi morguna alınırken, ölüm nedeninin tespiti için Aydın'dan Adli Tıp uzmanı çağrıldı.
 
'TAM KAVUŞTUM DERKEN ELİMDEN UÇTU'
10 yıllık rüyasının elinden alındığını söyleyen Ümmühan Bahçivan ise "Evladımla, bir gün geçirebildim. On yıldır kurduğum hayallerimi elimden aldılar. Tam kavuştum derken elimden uçup, gitti. 'Bebekte sorun var' dedik ama inandıramadık. Bir ara ilaç aldırdılar. Bir kez bile kullanmadılar. Oğlumu bana kim geri getirecek" diyerek, ağladı.
 
Babaanne Nermin Bahçivan ile anneanne Hatice Eloğlu da torunlarının göz göre göre öldüğünü söyleyip, doktoru ihmalle suçladı.
 
'İDDİALAR ASILSIZ'

Özel Kuşadası Hastanesi Yönetim Kurulu üyesi ve doktorlarından Hakan Uysal, Bahçivan çiftinin iddialarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Dr. Uysal, bebeğin doğumdan sonra kilosu az olduğu için kuvöze alındığını belirterek, "Yaşadığı 25 saat boyunca, üç kez doktor tarafından muayene edildi. Kamera kayıtları ve resmi kayıtlar var. Bebekle ilgilenildi. Kuvözde zaten kan ölçümü yapılmış ve sonuçları normal çıkmış. Bebeğin neden öldüğü otopsi sonucu belli olur. Tüp bebeklerde, sıkça rastlanan kalp yetmezliği olabilir. Bebeğin, yıllarca uğraşıldıktan sonra 'tüp bebek' yöntemi ile dünyaya gelmesi nedeniyle aile hassas. Onları anlıyoruz. Ancak hastanemizde gereken yapıldı. Hasta yakınları, doktoru aradıklarında kendilerine 'Siz, benden iyi mi bileceksiniz' dediğini söylüyorlar. Doğru, doktordan iyi mi bilecekler? Hiçbir hastanede doktorlar her an hastanın yanında olmaz. Böyle bir sistem hiçbir hastanede yok. Burada hemşire ve ebeler, doktorun talimatıyla hareket eder" dedi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Makamında, savcının boğazına bıçak dayadı
Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, kendisiyle ilgilenmediğini ileri sürdüğü ...
Tükürmek isterken pencereden düşüp öldü
Muğla'da bir apartmanın 2'nci katında oturan 93 yaşındaki Ali Kabaz, iddiaya ...
Kazada ölen üniversiteli, organlarıyla hayat verecek
Muğla'da, yolun karşısına geçmek isterken kamyon çarpan ve kaldırıldığı ...
 
Freni boşalan kamyon 7 aracı biçti
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, yokuş inerken freni boşalan mermer yüklü ...
Denizli'de 4 kişi kömür sobasından zehirlendi
Denizli'de, meydana gelen iki ayrı olayda, 1'i çocuk toplam 4 kişi, kömür ...
Para için öldüresiye dövüldüler
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde boşandıkları halde birlikte yaşayan işitme ...
 
Fethiye'de bir garip market soygunu
Fethiye’de marketin önündeki buzdolabının camını taşla kırarak 11 şişe ...
Bir ayda tam 22 ev soymuşlar!
Aydın'da ihbar üzerine çalışma başlatan polis, bir ayda 22 evden hırsızlık ...
Yabancılar en çok Ege'yi sevdi, işte rakamlar...
Türkiye'de yabancılar taşınmaz alırken en çok Ege'yi tercih ediyor. Taşınmaz ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva