HABERLER>GÜNCEL
24 Şubat 2022 Perşembe - 09:06

1 polis, 7 personel bıçaklandı... ESHOT'ta kanlı gece!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ulaşım şirketi ESHOT'ta görevli şoförler ile 2 kişi arasında kavga çıktı. Kavgada, 1’i olaya müdahale eden polis memuru, 7'si ESHOT personeli 8 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan polis memuru ile 1 şoförün sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi.

1 polis, 7 personel bıçaklandı... ESHOT ta kanlı gece!

Olay, saat 05.00 sıralarında Polat Caddesi'nde meydana geldi. Selami Gökhan K. (19) ve Mertcan A. (19), ESHOT personel servis otobüsüne binmek istedi. Ancak servis şoförü bu kişilere, ESHOT çalışanı olmadıkları için araca binemeyeceklerini söyledi. Selami Gökhan K. ve Mertcan A. binmekte ısrar edince tartışma çıktı. Tartışmaya servisteki diğer şoförler de dahil olunca kavga çıktı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen polisler, taraflara müdahale etti. Ekipler yetersiz kalınca bölgeye takviye kuvvet gönderildi. Kavgada, ESHOT şoförleri Özer Akgün (45), Mustafa Ekmekçi (44), Serdal Özgür (40), İlker Turgut (37), Onur Ceylan (37), Muhammed Aslan (39) ve Hakan Özdemir (43) ile gelen ilk ekipteki Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ömer Ü. bıçakla yaralandı.

Yaralılar, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 

YARALILARDAN 5’İ TABURCU OLDU
Göğsünün sol alt kısmına aldığı bıçak darbesiyle kalbe giden bir damarı yırtılan polis memuru Ömer Ü. ise ameliyat edildi. Yırtılan damarı dikilen Ömer Ü.'nün sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi. Elinden yaralanan otobüs şoförü İlker Turgut ile kasığından yaralanan Özer Akgün'ün ise tedavilerinin sürdüğü, hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Olayın ardından gözaltına alınan şüpheliler Selami Gökhan K. (19) ve Mertcan A.'nın (19), polisteki ilk ifadelerinde, uyuşturucu madde etkisinde olduklarını, olayı hatırlamadıklarını söyledi.

POLİSLER KAN BAĞIŞI İÇİN HASTANEYE AKIN ETTİ
Olayın ardından çok sayıda polis ve mahalle bekçisi, yaralılara kan bağışında bulunmak için hastaneye akın etti. İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de hastaneye gelerek yaralılar hakkında bilgi aldı.

Olayın ardından kaçan şüpheliler Selami Gökhan K. ve Mertcan A., kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Emniyete götürülen 2 şüphelinin işlemlerinin sürdüğü bildirildi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir açıklama yaparak olayı kınadığını söyledi. Yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Soyer, saldırıya uğrayan belediye personeline can güvenliğinin sağlanması ve hukuki destek konusunda girişimlere başladıklarını açıkladı.

Olayın ardından hastaneye gelen İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, yaralılar hakkında bilgi aldı.

Şüpheliler S.G.K. ve M.A, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Zanlılardan S.G.K'nın kısa süre önce de bıçaklı kavgaya karıştığı ve işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla salındığı öğrenildi.

BAŞKAN SOYER'DEN KINAMA!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir açıklama yaparak olayı kınadı, saldırıya uğrayan emekçilerin yanında olacağını ve gereken desteği sağlayacaklarını belirtti. Başkan Soyer, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Henüz gün doğmadan görev yerlerine ulaşmak üzere yola çıkan personelimizi hedef alan saldırı nedeniyle büyük üzüntü duydum. Bıçaklı saldırganların hedefi olan 7 şoförümüze ve olaya müdahale etmeye çalışırken yaralanan polis memurumuza acil şifalar diliyorum. Canları pahasına görev yapmak zorunda kalan tüm arkadaşlarımızın sonuna kadar yanlarındayız. Emniyet yetkilileriyle gerekli görüşmeleri yaptık. Arkadaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması ve hukuki destek konusunda girişimleri başlattık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü şiddetin karşısında olmaya devam edeceğiz. Toplum huzurunu bozan ve kamu güvenliğini tehdit eden her türlü şiddet eyleminin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.”

 
Ukrayna: 5 Rus uçağı ve 1 helikopter düşürdük
 
Rusya'nın askeri harekatına gelen ilk tepkiler
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hatice D. 24 Şubat 2022 Perşembe 17:21

Polis memuru, evladım neden çekip vurmuyorsun. Bak yedi kişinin canına kast var. O silah bunlara sıkılmayacaksa?

Yorumu oyla      2      3  
Urladan 24 Şubat 2022 Perşembe 17:19

Tunç bey kınamakla olmuyor.Bld.tüm avukatlarını bu davaya gönderin mahkemeye bizzat gidin bu soysuzlar uzun yıllar hapis yatsın diye ne yapılması gerekiyorsa yapın..

Yorumu oyla      2      3  
barış koç 24 Şubat 2022 Perşembe 13:14

gerçekten çok yazık. sokaklar ilaç, uyuşturucu çekmiş psikopatlarla dolu. uyuşturucu parası için kameralı mekanlara bile girip soygun yapıyorlar, bir hafta sonra serbest kalıyorlar. cezalar çok yetersiz. öyle olunca görevli emniyetçilerin motivasyonu düşüyor. bırakın kadınları , çocukları ben bile hava kararınca yolda yürümeye korkuyorum. eskiden geç vakte kadar izmirde dolaşılırdı. şimdi akşam olunca gidin konağa bizler azınlıktayız. suriyeliler, afrikalılar ve serseriler kenti ele geçirmiş.

Yorumu oyla      2      3  
24 Şubat 2022 Perşembe 12:47

Bekir Bey haklı olabilir, İzmir Belediyesi devlet kurumu olduğuna göre ESHOT da devlet kurumu sayılabilir ancak sonuçta belediyenin bir şirketi.

Yorumu oyla      4      5  
Semih 24 Şubat 2022 Perşembe 12:39

Polise neden vur yetkisi verilmiyor aynı ABD sistem gibi

Yorumu oyla      5      5  
BEKİR BEY'E KÜLTÜR DERSİ 24 Şubat 2022 Perşembe 12:17

ESHOT Genel Müdürlüğü ya da kısaca ESHOT, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüs işletmesinin adıdır. 1943 yılında İzmir Belediyesi'ne bağlı bir işletme olarak kurulmuştur. Açılımı Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs'tür.

Yorumu oyla      5      7  
Bekir Sami 24 Şubat 2022 Perşembe 11:04

ESHOT bir devlet kurumudur şirket değildir. Haberin içeriği yanlış düzeltin lütfen.

Yorumu oyla      6      9  
T.C. Vatandaşı 24 Şubat 2022 Perşembe 09:23

İzmir'de, bu ve benzeri olayların kaçıncısı yaşanıyor artık izleyemez olduk. Sokaklar eskiye göre, çok güvensiz ve endişe veriyor. Bir baba olarak, oğlum dışarıdan eve gelene kadar inan içim, içimi yiyor. NOKTA

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ölüm koşu bandında yakaladı!
34 yaşındaki Barış Akı, Bornova’da bulunan evinin bulunduğu sitedeki spor ...
İyi hal indiriminin kaldırılması için ilk adım
Meclis gündemine gelmesi beklenen kadına yönelik şiddetle mücadele teklifi ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yeni mi geldi aklınıza?
Mehmet KARABEL yazdı... Yeni mi geldi aklınıza?
 
Bekçilerin 'dur' ihtarına uymadı, üzerinden cephanelik çıktı!
İzmir'in Konak ilçesinde, bekçilerin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve yapılan ...
Husumetlilerin kavgasında silahlar konuştu!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde aralarında husumet olan iki grup arasında ...
THY'nin Ukrayna uçak seferleri iptal edildi
Ukrayna hava sahasının kapatılması sebebiyle Türk Hava Yolları'nın bugünkü ...
 
5 kanun teklifi Meclis'ten geçti
Uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunmasına dair 5 kanun ...
Soylu'dan Gülistan Doku açıklaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli'de Gülistan Doku'nun kaybolmasının ...
Türkiye'den Yunanistan'a 'Karaburun' notası!
Diplomatik kaynaklar, Ege’de “Baba Oğul” ve “Esila Liya” isimli Türk balıkçı ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva