HABERLER>EKONOMİ
3 Eylül 2011 Cumartesi - 12:54

''Turizm Oscarı'' İzmir'in

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, dünya çapında Turizm Oscarı olarak nitelendirilen “Dünya Seyahat Ödülleri”nde, İzmir’in “Avrupa’nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu” kategorisi ödülünü aldığını açıkladı.

 Turizm Oscarı  İzmir in

İZMİR - Ekrem Demirtaş, İzmir’in kruvaziyer turizminde Avrupa’nın 13 önemli kentini geride bırakarak birinciliği almaya hak kazandığını belirtirken, “Bu ödülü almamız için jüri ile birlikte oy kullanan herkese ve İzmir’in kruvaziyerdeki bu başarısına katkı sağlayan tüm üyelerimize, İzmirlilere teşekkür ediyor ve ödülü Güzel İzmir’e armağan ediyoruz” dedi.  

İzmir’in “Avrupa’nın Lider Kruvaziyer Destinasyonu” kategorisinde ödül almaya hak kazandığı, dün akşam (2 Eylül Cuma) Antalya Belek Cornelia Diamond Otel’de gerçekleştirilen Gala Yemeği’nde Dünya Seyahat Ödülleri Konsey Başkanı E. Graham Cooke tarafından açıklandı. 

Turizm Sektöründe faaliyet gösteren dünya çapındaki firmaların sahipleri, CEO’ları ve duayen işadamlarının bulunduğu, 400’ü aşkın davetlinin katıldığı törende, İzmir’in ödülünü İzmir Ticaret Odası Sayman Üyesi Necmi Çalışkan ve İzmir Ticaret Odası Kruvaziyer Sorumlusu Mine Güneş aldı.

KRUVAZİYER TURİZMİNDEKİ BAŞARIMIZ TESCİLLENDİ
Turizm sektörünün dünya çapındaki firmaları ve duayen işadamlarının jüride yer aldığı yarışmanın, Dünya Turizm Oscarları olarak nitelendirildiğini, son derece önemli ve prestijli bir yarışma olduğunu söyleyen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “İzmir’e, Avrupa’nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu Kategorisi’nden Dünya Turizm Oscar Ödülü’nü kazandırdık. İngiltere’de bulunan Dünya Turizm Oscarları komitesine Nisan ayında yaptığımız başvuru, sektör duayenleri tarafından değerlendirildi. İzmir’in kruvaziyer turizminin gelişmesi için yürüttüğümüz çalışmalar ve bu konudaki başarımız, sektör duayenleri tarafından tescillendi” dedi.

GÜZEL İZMİRİMİZ’E ARMAĞAN EDİYORUZ
İzmir’in kruvaziyer turizminde yakaladığı başarı grafiğiyle, kruvaziyer şirketlerinin ilgi odağı haline geldiğini ifade eden Demirtaş, “2003 yılında İzmir’e kruvaziyer turizmiyle gelen yolcu sayısı sıfırken, 2011 yılının sonunda 650 bin yolcuya ulaşacağız. Odamızın kruvaziyer turizmini geliştirmek için yaptığı çabaların sonucunda, 2010 yılında 141 seferde 355.899 yolcu geldi. İzmir, kış aylarında da kruvaziyer gemi ağırlamaya yetkin, güvenli bir liman. Önümüzdeki sene ise 1 milyon yolcuyu hedefliyoruz. Bu rakamları daha da üst noktalara taşıyabilmemiz için tanıtım çalışmalarımızı arttırmamız gerekiyor. Dünya Turizm Oscarı’nı alarak, kentimizin tanıtımı açısından da çok önemli bir kazanç sağladık. İzmir, özellikle son yıllarda yıldızı parlayan ve keşfedilmekte olan bir destinasyon. Bu ödülle birlikte dünya çapında güzel İzmirimiz’in adını duyurduk. Aldığımız ödülümüzü gururla İzmirimiz’e armağan ediyoruz” dedi.

İZMİRLİLERE TEŞEKKÜR
Yarışmanın değerlendirilmesinde jüri oylamasının yanı sıra halk oylamasının da önemli bir etken olduğunu ifade eden Demirtaş, “160 farklı ülkeden turizm sektörünün duayenlerinin yer aldığı konseyin yaptığı değerlendirmenin yanı sıra, internet ortamında yapılan genel oylama da dikkate alınıyor. Bu nedenle kentimize oy veren tüm İzmirlilere, ayrıca bu başarıya katkı koyan tüm üyelerimize ve İzmirlilere teşekkür ediyoruz” dedi. 

ÖDÜLÜ NECMİ ÇALIŞKAN VE MİNE GÜNEŞ ALDI
İzmir’in ödülünü alan İzmir Ticaret Odası Sayman Üyesi Necmi Çalışkan ise, Avrupa’nın en önemli 13 kentini geride bırakarak 210 binden fazla turizm profesyonelinin ve halkın oylarıyla ödülü aldıklarına dikkat çekerek, “İzmir Ticaret Odası’nın İzmir’e armağan ettiği en önemli projelerinden birisiyle bu ödülü kazanmış olmamız son derece anlamlı. Bu başarı, sayın Ekrem Demirtaş’ın takipçiliği, Yönetim Kurulumuz ve Meclisimizin desteği ile yaratılmış bir başarı hikayesidir. Hedefimiz, İzmir’in homeport olması ve önümüzdeki birkaç yılda 3 milyon turistin kentimize gelmesini sağlamak” diye konuştu.

Turizmin sadece bir sektör olmayıp 50 sektörü hareketlendiren ve katma değer üreten ve yaşam kalitesini yükselten bir sektör olduğunu belirten Çalışkan, “İzmir’in bu projeye sahip çıkması ve desteklemesi gerekiyor. Türkiye, Avrupa’nın en önemli turizm ülkelerinden birisi fakat maalesef İzmir turizmde hak ettiği payı alamıyor. Kruvaziyer turizmi ve İzmir’in homeport olması, İzmir’in turizm pastasından hak ettiği yeri alması açısından önemli bir proje. Oda olarak, 2003’ten bu yana kruvaziyer turizmi projesini tek başımıza taşıyoruz. Bu ödülle taçlandırıldık. Artık Kalkınma Ajansı’nın, İzmir’deki diğer kurum ve kuruluşların bu projeyi sahiplenmesini istiyoruz. Bu proje, İzmir’in bir dünya kendi olma projesidir” dedi.

DÜNYA TURİZM OSCARLARI İLE İLGİLİ GENEL BİLGİ
“World Travel Awards” 18 yıldan bu yana dünya genelinde farklı kategorilerde düzenleniyor. Yarışmada, en iyi havayolu,en iyi havaalanı, en iyi resort, en plaj destinasyonu, en iyi butik otel, en iyi şehir oteli, en iyi kruvaziyer destinasyonu, en iyi kruvaziyer limanı, en iyi seyahat acentası, en iyi destinasyon gibi bir çok kategori yer alıyor. 

İZMİR, HANGİ RAKİPLERİ GERİDE BIRAKTI…
Amsterdam - Hollanda
Atina - Yunanistan
Cannes - Fransa 
Kopenhag - Danimarka
Dubrovnik - Hirvatistan
Lizbon - Portekiz
Oslo - Norvec
Reykjavik - Izlanda
St.Petersburg - Rusya
Stockholm - Isvec
Venedik – Italya
Bodrum – Türkiye
Antalya – Türkiye

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halil İbrahim 4 Eylül 2011 Pazar 12:35

Demokratı yorumundan dolayı tebrik ederim. İşte İzmir bu, ödülüde bu kadar değerli ve reel demek ki...İzmir'den sahipsiz bir şehir kaldı mı ki bir de ödül umulup alınıyor ,şaşırıp şok oldum...

Yorumu oyla      12      6  
Necip 3 Eylül 2011 Cumartesi 22:24

Tırışkadan nameler.... Hikaye bunlar....... Alınan ödüle bak, İdare ederiz biz...... Yer bu millet......

Yorumu oyla      12      6  
DEMOKRAT 3 Eylül 2011 Cumartesi 14:24

Gelen Turistleri Ayrıca,Kadifekaleye Çıkarıp Midyelerin Hangi Koşullarda,Nerelerde Hazırlandığını Gösterebiliriz.Gürçeşme ve Yeşilderedeki Evlerin Halini Göstererek Bir Şehrin Hala Afganistan'ın Kasabaları Ayarında Olduğunu'da İspatlayabiliriz.Ayrıca Mezarlıkbaşındaki SPOTÇU ların Yolları Nasıl İşgal Ettiklerini,Havra Sokağının ve Kemeraltının Keşmekeşliğinide Gösterebiliriz.Açıkta Satılan 2 Liralık Dönerleri,Halka Tatlılarıda İkram Edebiliriz.Bunları önlemeyede niyetimizin olmadığınıda belirti

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yunanlı turizmcilere de bayram yaptırdık
Ramazan Bayram tatilinin 9 güne çıkması Yunanlı turizmcilere de yaradı. ...
Aydın'a ikinci jeotermal elektrik santrali
Aydın'ın Germencik ilçesinde, yeni kurulan ve deneme üretimine başlayan ...
Vestel, Avrupa darboğazını fiyat avantajıyla geçti
Vestel Elektronik San. ve Tic. A.Ş., toplam satışlarının yüzde 63'ünü ...
 
Petrokimyada yerli üretim şart
Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk, her yıl 8-10 milyar dolar petrokimya ...
Pınar'dan yatırım atağı
Yaşar Holding bünyesinde bulunan Pınar Süt ve Pınar Et, yılın ilk yarısını başarıyla kapattı.
'Büyümek için bilgi temelli kalkınma şart'
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ''Küresel ...
 
Turist sayısında patlama!
Türkiye'ye yılın 7 ayında gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine ...
İşte yakıtta tasarrufun formülü
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği ...
80. İEF’te çevre konuşulacak
Ülkemizin Uluslararası nitelikteki ilk fuar organizasyonu İzmir Enternasyonal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva