HABERLER>GÜNCEL
21 Nisan 2011 Perşembe - 16:31

'Sulu veda'ya beraat

Havuz içinde dansözlü veda yapan kaymakam ile birlikte toplam 19 kişi çete suçlamasından beraat etti.

 Sulu veda ya beraat

İZMİR - Uşak'’ın Sivaslı İlçesi’nde aralarında adına havuzlu, rakılı, dansözlü veda gecesi düzenlenen eski Kaymakam ve şimdiki Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, ilçe eski emniyet amiri ve polislerinde bulunduğu 19 tutuksuz sanık, çete suçlamasından yargılandıkları özel yetkili mahkme tarafından beraat ettiler. Mahkeme heyeti, sanıkların çete açısından sayılarının yeterli olduğu ancak, eylemlerinin çeteyle ilgisi bulunmadığını belirterek beraat kararı verdi. Ancak, sanıkların eylemine uyan görevi kötüye kullanma gibi suçlardan Uşak'ta yargılanabilecekleri yönünde karar verildi.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada 4 ile 102 yıl rasında değişen hapis cezası istemiyle  açılan dava karara bağlandı. Uşak’ın Sivaslı ilçesinden tayini çıkan Kaymakam Sedat Yıldırım’a 2009 Ağustos ayında düzenlenen ve uzun süre gündemde kalan sulu veda gecesine ev sahipliği yapan Big-Boss isimli gazinoya kadın ve uyuşturucu ticareti yapıldığı iddiasıyla polis tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda işyeri sahibi Yüksel Sarısakal, eski kaymakam Sedat Yıldırım ile birlikte toplam 19 kişi gözaltına alındı.Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgulanan zanlılar İzmir Adliye’sinde Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısına ifade vermeye gönderildi. Özel Yetkili Savcı, eski Kaymakam Sedat Yıldırım’ı da içinde bulunduğu 6 kamu görevlisini ifade almak üzere İzmir’e çağırdı. Tutuklanma istemiyle İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu toplam 19 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 


Olayı soruşturan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç, aralarında Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım’ın da bulunduğu 19 tutuksuz sanık hakkında 4 yıl ile 102 yıl arasında hapiz cezası istemiyle 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Yüksel Sarısakal hakkında istenirken, en az ceza Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım’a 4 yıl istendi. Yüksel Sarısakal’ın Kamu kurum ve kuruluşlarındaki yetkililer ile ilişkisinin iyi olduğu, ilçe de görev yapan kamu görevlilerinin gece hayatına düşkün oldukları. Sarısakal’ın da bu kamu görevlilerinin zaaflarından yararlanmak amacıyla kendisine ait gazinoya sürekli çağırdığı ve burada çalışan kadınları da kullanarak bu kişileri işyerinde ücretsiz eğlendirdiği, hatta işyerinin üzerinde bulunan ve otel olarak kullandığı yerde işyerinde çalışan kadınlarla bu kişilerin birlikte olması için imkan sağladığı,bu yüzden hakkında işlem yapılmadığı belirtildi. İlçe Emniyet Amiri olarak görev yapan Mustafa Hilmi Özgönül ve polis memuru Mehmet Ali’nin suç örgütüne yardım ettikleri belirtildi. Sarısakal’ın eski Kaymakam Sedat Yıldırım’ın gelen misafirlerine hayat kadını bulup gece düzenlediği, gecenin ardından misafirlerin fuhuş için gazinonun otel kısmında odalara çıktıkları ,Sedat Yıldırım’ın suç örgütü ile yaptığı telefon görüşmelerinde, yapılan teknik takipte bunlarında sabit olduğu belirtildi.

Çete üyesi 19 tutuksuz sanık “Silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek”,“Nitelikli tehdit”, “iştirak halinde kasten yaralama” “Tefecilik”, “Fuhuşa teşvik, yer ve aracılık etmek”, “Resmi belgede sahtecilik”, “Uyuşturucu madde ticareti”, “6136 sayıl kanuna muhalefet”, “Silahlı örgüt üyesi ve bilerek yardımcı olma”, “Tehdit”, suçlarından 4 ile 102 yıl arsanıda değişen hapis cezası istemiyle yargılandıkları 8.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın son duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanıklar Yüksel Sarısakal,Mehmet Ali Akbulut ve Halil Biçer ile sanıkların avukatları katıldı.
Cumhuriyet Savcısı mütaalasında,sanıklar hakkında “suç işlemek amacıyla silahlı örgütü kurma ve yönetmek,örgüte üye olmak, bilerek ve isteyerek yardım etmek,nitelikli tehdit,tehdit,iştirak halinde kasten yaralama,nitelikli kasten yaralama,tefecilik,fuhuşa teşvik etmek,yolunu kolaylaştırmak,aracılık etmek,yer temin etmek,resmi belgede sahtecilik,uyuşturucu madde ticareti,6136 sayılı kanuna muhallefet,suç delillerini değiştirme” suçlamalarnıdan kamu dava açıldığını hatırlattı.

Somut olaya bakıldığında,sanıkların örgüt oluşturmak için sayısal yeterlilikte olduğu anlaşılmakta ise de,suç işleme amacı etrafında somut hiyerraşik bir yapılanma ve bu yapılanma içinde suç işleme iradesinde devamlılık saptanmadığı vurgulanan Mütalaada, sanıklar hakkında “suç örgütü kurmak.yönetmek ve örgüte üye olmak” suçlarından beraat kararı verilerek,dosyanın diğer suçlarla ilgiili suçlara bakması için Uşak Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini talep etti. Mahkeme heyetide , savcının talebi doğrultusunda sanıkları belirtilen suçlardan, yasal unsurları oluşmadığından beraatine karar verdi. (Cumhur ERKEK)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hollanda'dan iç çamaşırında kokain getirdi
Hollanda'dan İzmir'e iç çamaşırında 45 gram kokain taşıyan Hollandalı ...
İzmir çocuklarını unutmadı
İzmir’de 23 Nisan yaklaşırken yerel yönetimler bu yılda çocukları unutmadı. ...
ÖSYM 15 gün içinde savunma verecek
ÖSYM, YGS'de şifre iddiaları ile ilgili süreçte 15 gün içerisinde savunma verecek.
 
Ege Üniversitesi iki yeni canlı buldu
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi araştırma görevlileri bilim literatürüne ...
Karşıyaka'da yaralı kadına taciz iddiası
Karşıyaka'da yaralı kadın doktorun sözlü tacizde bulunduğunu iddia ederek tedaviyi reddetti.
TEKEL işçilerinin 8 yıl hapsi isteniyor!
4/C statüsüne geçirilmelerini protesto etmek için eylem düzenleyen TEKEL ...
 
En anlamlı yasak
Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz Göreve geldiğinden beri hiçbir ...
Hurdadan alıp can verdi
Ailesinin inşaat şirketindeki eski kamyon ve çekicilerle koleksiyon oluşturmaya ...
'Göstericiler alınmadı il binası karakol değil'
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, dünkü olaylarda ''polisin ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva