HABERLER>POLİTİKA
30 Temmuz 2011 Cumartesi - 12:57

'Şikâyet edip, yüzde 70 oy veriyorsunuz'

İzmir’deki temaslarına devam eden Bakan Yıldırım’ın hedefinde yine yerel yönetimler vardı. Yıldırım “Gördük ki yerel yönetimlerle sıkıntısı olmayan hiçbir kesim yok” dedi

 Şikâyet edip, yüzde 70 oy veriyorsunuz

Can Özlü/Egedesonsöz - İki günlük yoğun İzmir programında iş dünyasının ve sivil toplum örgütlerinin sorunlarını dinleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karşıyaka Balıkçı Barınağı’nı da ziyaret ederek balıkçı esnafının şikayetlerini dinledi. Bostanlı Balıkçı Kooperatifi’ne üye yaklaşık 50 balıkçı ile kahvaltıda buluşan Bakan Yıldırım, sorunların birçoğunun yerel yönetimlerden kaynaklandığını hatırlattı.
 
Kooperatif Başkanı Hakan Zarif, mevcut sorunlar ile ilgili bilgi verdi. Zarif “Yarınımızın ne olacağı belli değil. Belediye bizleri buradan çıkartmak istiyor. Bürokrasi ile sorunlarımız var. Harcanıyoruz. Suyumuz, tuvaletimiz yok. 19 senedir benzer sorunları yaşıyoruz. Duruma el atın da yeni bir proje ile bizlere yardım edin” dedi.
 
ŞİKAYET ETMEYEN YOK
Mevcut sıkıntıların farkında olduğunun altını çizen Bakan Binali Yıldırım “İki günde gördük ki yerel yönetimlerle sıkıntısı olmayan hiçbir kesim yok İzmir’de. Sorunlarınızı anlatıyorsunuz, bizden destek istiyorsunuz ancak yine de yakındığınız yönetimlere gidip yüzde 70 oy veriyorsunuz. Bugüne kadar balıkçılara yardımcı olduğumuz kadar kimseye destek vermedik. Buradaki asıl sorun Milli Emlak ile. Biz proje bedelini yolladık. Marina kalitesinde bir balıkçı barınağı yapma sözü veriyorum. Birbirimizi suçlamaya hiç gerek yok. Herkes kendi işini yapacak” diye konuştu.
 


SAĞLIK MERKEZİNİ AÇTI
İzmir’deki temaslarına ara vermeden devam eden Yıldırım, Bayraklı İsmet- Saime Şen Ana Çocuk Sağlığı ve Anne Sağlığı Merkezi açılışını gerçekleştirdi. AK Parti hükümetinin 8 yıllık görev döneminde sağlıkla ilgili yeniliklere imza atıldığını belirten Bakan Yıldırım “Sağlık olsun’ demekle sağlık olmuyor. 8 yılda dünyaya örnek bir sağlık sistemi gerçekleştirdik. Gece yarılarına kadar kuyruk bekleme çilesini ortadan kaldırdık. Sağlık Bakanlığı’nın bütçesini altı kat artırdık. İzmir için, biri Bayraklı’da, diğeri Tepecik’te iki şehir hastanesi sözü verdik. En kısa zamanda bu sözlerimizi tutacağız. Ülkemizin içinde bulunduğu sorunlar nedeniyle doğu illerine doktor yollayamıyoruz. Mecburi hizmet ile oralara da sağlık hizmeti götürmeye çalışıyoruz. Bazı kesimler birlik ve beraberliği bozmak için çabalıyor. Biz kardeşliğimizi sonuna kadar savunacağız. Hastane yapıyoruz şantiyeyi basıyorlar. Havaalanı yapıyoruz çalışmasına engel oluyorlar. Tüm bu sorunları aşarak özgürlüğü yakalayacağız. Çağdaşlık budur. Medeniyet lafla olmaz.” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kutluyorum.. 4 Ağustos 2011 Perşembe 00:18

ucuz reklam yapmak uzere Bayraklı'mıza gelmiş bir sıyasetcıye, bu oyuna alet olmayarak gelıp saksakcılık yapmadıgı ıcın, baskanımız Hasan Karabağ'a tesekkurler.. Bayraklının hızmete ıhtıyacı var ucuz reklamlara degıl ve bakan beyın begenmedıgı beledıye hızmet uretıyor ucuz reklam degıl!

Yorumu oyla      12      6  
çelişki... 4 Ağustos 2011 Perşembe 00:12

ey sayın bakan, bır zamanlar guzel ulkemın dort bır yanı ana cocuk saglıgı ve aıle planlaması merkezı ıle donatılmıstı, sız geldınız yenı sıstemınızle saglık hızmetlerının agzına ettınız, aıle hekımlıgı dıye bır ucube atıp ana cocuk saglıgı aıle planlaması merkezlerını kapattınız.. Sımdı yenıden acsap mı acmaya basladınız? Hayretle ızlıyorum sızı.. Ve bır saglıkcı olarak saglık polıtıkalarınızdan utanıyorum.. Cumhurıyetın kuruldugu gunden bu gune saglık hızmetlerını sıyası emellerıne alet eden tek ıktıdarsınız, umarım halk gorur elbet bırgun.. Umarım..

Yorumu oyla      12      6  
bayraklılı 30 Temmuz 2011 Cumartesi 23:32

sevgili belediye başkanım hasan karabağ sizin ilçenize bir hayırsever yer bağışlıyor allah razı olsun türkiyenin bakanıda geliyor burayı bayraklılının hizmetine açıyor siz ortalarda yoksunuz sayın başkan orada olmanız sizi yükseltir gelmemekle iyi etmediğiniz düşüncündeyiz

Yorumu oyla      16      11  
enğin 30 Temmuz 2011 Cumartesi 18:29

senin ilçende bir hayır sever vatırım vapacak senin ilçene bakan ğelecek vali ğelecek sen orada olmayacaksın bu nasıl bir balediye anlayışı bu nasıl bir zihniyet işte bu zihniyeteki insanlar yüzünden iktidar zor..zor

Yorumu oyla      25      15  
brnvlı 30 Temmuz 2011 Cumartesi 16:57

gidin istanbuldaki vapurları görün derim ben akp nin parti otobüsü karsıya gecıcek dıye 25dk beklediği günkleri bilirim gelçi baskıcı bir hükümet yyok ama::))ido vapurlarının televizyonların da kanal 7'den baska bir sey izlemek yasaktır tv'ye dokunamazsınız gelçi baskıcı bir hükümet yok ama::)))izmirdeki bazı insanlarda altını çizerim (sonradan gelmeler)izmiri tanımayanlar burayıda istanbula benzetmek istiyorlar çünki onlar alışmışlar koyun gibi güdülmeye ne yazıkki..

Yorumu oyla      23      17  
balıkçı kardeş 30 Temmuz 2011 Cumartesi 15:13

hangi şehirden geldin bilmem ama sen bu kafayla işini de kaybedersin... bu adamlardan yardım dilenme... bu ülkede kalmış en bağımsız şehirde yaşıyorsun.. uyan... bu arada dokunmadan etmeyelim... istanbul deniz taşımacılığı çok mu harika... gidin de bir görün.. vapurlar kaç senelik... ido dedikleri de iki de bir kaza yapıyor...

Yorumu oyla      24      18  
Ali Çetin 30 Temmuz 2011 Cumartesi 14:51

Bakan bey çok şakacısınız. Hükümetten de şikayetçi olmayan yok. Bence siz o soruyu yüzde 50 oy aldığınız kesime sorun.

Yorumu oyla      29      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül'den istifa açıklaması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, komutanların emeklilik isteğini saygı ile ...
‘Bir kedim bile yok, Öcalan’ın ordusu var’
Kürt siyasetçi ve yazar Kemal Burkay, 31 yıldır sürgün yaşadığı İsveç'ten ...
Genç'e yumurtalı saldırı
Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki festivalin açılışında konuşan CHP Tunceli ...
 
Yıldırım belediyeleri eleştirdi
Bakan Yıldırım, işadamlarının gündeme taşıdığı sorunların yerel yönetimleri ...
Şöförler odasında karşılama kuyruğu
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret etti.
Yıldırım: Metro konusunda vatandaş rahatsız
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in gündemindeki sorunlara ilişkin ...
 
Yıldırım'dan gemi yanıtı: Mazeret yerine iş üretin!
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
MHP’li vekil düşecek üç takımı açıkladı
MHP'li Lütfü Türkkan, Twitter'da Fenerbahçe, Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu'nun ...
AK Parti’de ilçelere “tek liste” talimatı
AK Parti İzmir’de Eylül’de başlayacak ilçe kongreleri öncesi İl Başkanı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva