HABERLER>POLİTİKA
10 Haziran 2011 Cuma - 12:24

'Sen pazar açarsın ben dünyaya açarım'

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Buca'da CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yaptığı mini mitinge göndermede bulundu.

 Sen pazar açarsın ben dünyaya açarım

İZMİR - AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen mitinge Kültür ve Turizm Bakanı ve İzmir AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Ertuğrul Günay, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, İzmir AK Parti 1. Bölge Milletvekili Bilal Doğan ve çok sayıda Karabağlarlı katıldı. AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği miting renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte katılanlara konser verildi, halk halay çekerek, müziğe eşlik etti.
 
“BİZ İZMİR’E KAVGA DEĞİL, İŞ YAPMAYA GELDİK”
Türkiye’yi Avrupanın 6. büyük ekonomisi haline getirdiklerini vurgulayan Bakan Günay, geçmişte İzmir havaalanının kasaba havaalanı gibi olduğunu, şimdi uluslar arası bir havalanı yaptıklarını dile getirdi. Günay, “Biz insanımızın elinden tutmaya çalışıyoruz. Biz Türkiye’nin yaralarını ekonomide de demokraside de yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Biz İzmir’de fabrika yapmaya çalıyoruz, turizm ticaret yapmaya çalışıyoruz. Biz bu çalışmaları Karabağlar’ın, Buca’nın yamaçlarındaki gençlerin iş sahibi olması için yapıyoruz. Ana muhalefet partisi başkanı kendisine oy vermiş olan Karabağlar’a bir tane öneri getirmeden meydanda konuştu, bize de ağır eleştiriler yaptı, gitti. Biz İzmir’i, Türkiye’de Ankara’ya, Antalya’ya otoyollarla, hızlı trenlerle bağlanmış, limanları gelişmiş bir şekilde, dünyanın önemli bir turizm merkezi olsun, on binlerce gencimize iş bulalım diye uğraşıyoruz. Biz İzmir’e kavga etmeye gelmedik, iş yapmaya geldik” dedi.
 
“ONLAR MİNDERLERİNDE OTURMAYA DEVAM ETSİN, BİZ İZMİR’İ AYAĞA KALDIRACAĞIZ”
Bakan Günay, 2020’de dünyanın en büyük fuar olan EXPO’ya ev sahipliği yapmaya aday olduklarını, bu gerçekleştiğinde, İzmir’e sanayi, turizm önde gelenlerinin geleceğini açıklayarak, “İzmiğr dünyanın 6 ay boynca dünyanın ziyaret ettiği bir merkez olacak, esnafımızdan, ayakkabı boyacımıza kadar kazanacak. Geçen sene EXPO’yu 70 milyon insan ziyaret etti. Bu ne demek? Türkiye’nin nüfusu kadar insanın İzmir’e gelmesi demek. Bunu Ankara’da istedi ama bunu bir çekişme konusu yapmadık. Başbakanımız 2020’de gerçekleştirilecek dünyanın en büyük uluslararası fuarına İzmir’i desteklediğini söyleyerek, mektubu imzalayarak Paris’e gönderdi. Biz aslında İzmir’in adaylığını desteklediğimizi açıkladık. Büüyükşehir Belediye Başkanı’nın ise kalkması Paris’e gitmesi, bu adaylığa talibim, başbakanın mektubu da bu demesi gerekirdi, belediye bakanı o rahat koltuğundan kalkıp Paris’e gitme zahmetinde bulunmadı. Onlar minderlerin oturmaya devam etsinler, biz İzmir’i ayağa kaldırmak için geceyi gündüze katıp çalışacağız” diye konuştu.
 
“SEN İZMİR’E PAZAR AÇARSIN, BEN İZMİR’İ DÜNYAYA AÇARIM”
Geçen hafta dünyanın en büyük tur operatörlerinden birini İzmir’de ağırladıklarını hatırlatan Bakan Günay, dünyanın en büyük turizm acente sahibinin İzmir’e 40 Euro’luk yatırım için açıklama yapmak isteğinde olduğunu söyledi. Belediyeye atıfta bulunan Bakan Günay, “Dünyanın en büyük turizm acentesinin sahibi, İzmir’e 40 milyon Euromuz hazır diye açıklama yaptı. Sen İzmir’e Pazar açarsın ben İzmir’i dünyaya açarım” dedi.
 
“BAŞBAKAN TÜRKİYE’YE AYAĞA KALDIRDIĞI İÇİN SUÇLU”
Törende konuşan İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür ise Recep Tayip Erdoğan’ın diğer iktidar partilerinin batırdığı ülkeyi, tekrar ayağa kaldırdığı için suçlu olduğunu söyleyerek, “Biz gerek tür için gerek İzmir için yaptığımız hizmetlere kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. 8 yıldır yaptığımız çalışmalar ortada. Ana muhalefette, yavru muhalefetin de yaptığı işleri görüyoruz. Belediye olarak CHP görevini yapmıyor, İzmir pis kokuyor” dedi.
 
“ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERİYOR”
AK Parti İzmir İl Başkanı Cihat Akay ise Başbakan’ın İzmir mitinginin Türkiye damgasını vuran bir miting olduğunu söyleyerek, “Diğer partiler de bunu çekemedikleri için yok toplama adam getirmişler, yok alanı daraltmışlar, yok bizim günümüzde yağmur vardı şeklinde açıklama yapıyorlar. Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş. Allah herkesin gönlüne göre veriyor” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sak 11 Haziran 2011 Cumartesi 12:26

Ertuğrul Günay çok basit iki soru.1. soru Türkiye nin kaç ilinde sinema salonu yok?.(ilçeleri boşver merkezi soruyorum.)2.soru kaç senedir Kültür Bakanısınız ? .Yanıt bekliyoruz.Sayın Kültür Bakanı.

Yorumu oyla      12      6  
Kazım emir 11 Haziran 2011 Cumartesi 11:37

şimdiye kadar niye açmadınız ellerinizde kollarınızda kelepçe ,ayaklarınızda prangamı vardı 9 senedir nereyi dünyaya açtınız be adam hele birde sınırın öte tarafından baksana

Yorumu oyla      12      6  
akpnin açılışı 10 Haziran 2011 Cuma 14:32

İzmir için çılgın projeleri açıklayan eski Bakan bitmeyen yolun açılışını yapmış. İnanmayan 10 Haziran 2011 tarihli Milliyet Ege'de Kemal Hocanın köşesini okusun. PES ARKADAŞLAR BU KADARI DA OLMAZ: HEPİMİZİ ENAYİ YERİNE KOYUYORLAR. BİR DE BU ADAMLARIN 35 PROJESİNE İNANAN SAFLAR VAR. AYIPTIR YAHU. İşte yazıdan pasajlar: İzmir 'in ikinci çevre yolu niteliğinde olduğu belirtilerek 2008 yılında inşaatına başlatılan, yol tamamlanmadan 31 Mayıs 2011 Salı günü törenle eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açıldı. İlk tepki aynı gün cep telefonumu arayan Kemalpaşalı ve Torbalılı okurlarımızdan geldi. Arayan bütün okurlarımız Kemalpaşa-Torbalı arasındaki tamamlanmayan duble yolun bitmiş gibi gösterilip açılış töreni yapılmasını eleştirdiler. Tamamlanmayan yolun seçim malzemesi yapılmasının etik bir davranış olmadığını ifade ettiler. Okurlarımız ifadeleri: "Kemalpaşa-Torbalı arasındaki 31 kilometrelik duble yol daha bitmedi ki törenle açılış yapıldı. Özellikle Karabel çıkış ve inişleri ile Torbalı istikametine gidişteki kilometrelerce yolda çalışmalar halen sürüyor.Kemalpaşa Kavşağı ile Kemalpaşa'danİzmir-Ankara Karayolu'na bağlantısı ise hiç başlamadı. http://www.milliyet.com.tr/31-kilometrelik-duble-yol-daha-bitmedi-ki-/kemal-onderoglu/ege/yazardetay/10.06.2011/1400703/default.htm

Yorumu oyla      25      13  
gün 10 Haziran 2011 Cuma 14:10

siz nezaketsizliklerinizle kabalıklarınızla...kendinizi aşamıyorsunuz...izmir i dünyaya nasıl açacaksınız...nedir bu izmir sevdanız anlamadım...aklınız şimdiye kadar nerdeydi...izmir in tarihi dokusu turizm yerleri hep vardı şimdimi aklınıza geldi...sayın ilk önce siz kendinize dürüst olun kendinize...

Yorumu oyla      25      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kılıçdaroğlu önderliğinde halkımıza umut olduk'
CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili adayı Hüseyin Sezer çalışmalarını Bornova'da ...
İzmirli üreticinin başına ‘devlet kuşu’ kondu
AK Parti’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi İzmirli üreticinin sebze ve ...
Kılıç: Milli görüşte birleşme zamanı gelmiştir
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Kılıç, ...
 
Yıldırım: Efes ve Bergama birbirine bağlanacak
Eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, muhalefet ...
Eyipişiren: Halkın iktidarı için CHP'ye destek olun
Çok yoğun olduğu kadar bir o kadarda verimli bir seçim kampanyası yürüttüklerini ...
Şengül: İzmir’e hizmet sevdamızı kimse engeleyemez
Aydın Şengül Menemen ilçesinde düzenlenen kahvehane toplantısında ise vatandaşlarla buluştu.
 
'Tayyip İzmir’e geliver, Cemal Bekle'yi alıver'
Romanlar, İzmir’in ilk ve tek Roman milletvekili adayı Cemal Bekle için özel şarkı besteledi.
Mumcu: İzmirli uçuk kaçık projelere kanmaz
TBMM Başkanvekili ve CHP İzmir 1. Bölge 1. sıra Milletvekili adayı Güldal ...
Güler'den Durak'a teşekkür ziyareti
CHP İzmir Milletvekili adayı Birgül Ayman Güler, Karşıyaka Belediye Başkanı ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva