HABERLER>SAĞLIK
18 Ocak 2011 Salı - 00:00

’‘Köredici’’: 45 dakikada 8 ameliyat!

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan ve hastaların kör olmasıyla sonuçlanan katarakt ameliyatlarının her birinin sadece 5.5 dakikada tamamlandığı ortaya çıktı.’

’‘Köredici’’: 45 dakikada 8 ameliyat!


İZMİR - Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gökhan Kerci'nin, aynı gün yaptığı katarakt ameliyatlarının ardından gelişen enfeksiyon nedeniyle 8 hastanın tek gözlerinin kör olmasıyla ilgili olayın ayrıntıları ortaya çıktı.

Şaşı devlet vatandaşını nasıl kör eder? Halit Tunç yazdı’…

Mehmet Hasdemir'in (70) oğlu Hacı Murat Hasdemir ve bir gözünü kaybeden Ramazan Avşar'ın (71) kızkardeşi Şadiye Güler Kara, hastanenin ameliyathanesinin hijyen açısından çok kötü olduğunu söylerken, "Op. Dr. Kerci, 16.30'da ameliyathaneye aldığı 8 hastanın operasyonunu 45 dakikada yaptı" dedi.

Skandalın ortaya çıkaran Yeni Asır’’dan Erkan Doğan’’ın haberine göre hasta yakınlarının iddiası Op. Dr. Kerci’’nin ortalama 20-30 dakika süren bir katarakt operasyonunu 5.5 dakikada gibi çok kısa sürede tamamladığı yönünde...
ÇAMURLU AYAKKABI
Katarakt operasyonunun ardından kör olan ve tedavilerine DEÜ ve EÜ hastaneleri ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam eden hastaların yakınları ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Başkanı Dr. Ergun Demir yeni iddialar gündeme getirdi. Dr. Demir, dün sendika binasında DEÜ Hastanesi'nde tedavi gören Mehmet Hasdemir'in oğlu Hacımurat Hasdemir ile DEÜ Hastanesi'nde yatan Ramazan Avşar'ın kızkardeşi Şadiye Güler Kara'nın katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Murat Hasdemir, "Babamı, ameliyathanenin içine kadar ben götürdüm ve masaya yatırdım. Hemşireler babamın ayakkabılarını çıkarıp terlik giydirdi. Benim de ayakkabılarım çamurluydu. Kafamızda bone bile yoktuDoktor nasıl olduysa 8 hastayı 45 dakikada ameliyat etti. Operasyondan sonra 'Enfeksiyon kaptı' dediler ve babamı hastaneye yatırmak istediler. Göz kliniğinin yatağı yok. Babamı böbrek hastalarıyla aynı yere yatırmak istediler. Kadın hastalar kabul etmedi. Bozyaka'daki hastaneye gönderdiler. Babamı gören doktor, 'Bunu yapan kasap mı?' dedi. Ben babamın gözünü istiyorum? Doktor, hastane ve Sağlık Bakanlığı'nı şikayet edeceğim. Basın toplantısına EÜ'de yatan hasta yakınları gelmedi. Onları arayıp, 'Gitmeyin toplantıya, bu işin üstü kapanacak' demişler" dedi.
ORTAM KİRLİYDİ
Şadiye Güler Kara ise, "Evimize gidince, abimde şiddetli göz ağrısı oldu. Ertesi gün bizi hastaneye çağırdılar ve abimi üç kişilik odaya yatırdılar. Doktor Kerci, hastamızın enfeksiyon kaptığını söyledi. Ameliyathane çok kirliydi, hastane ve doktordan şikayetçiyiz" diye konuştu. SES Başkanı Demir de, Dr. Kerci'nin, daha çok performans geliri getirdiği için ameliyatları 16.30'dan sonra yaptığını öne sürerek, "Kerci'ningörev yaptığı hastanede, göz ameliyatı için müracat eden SGK'ya bağlı hastaları, 'SSK'nın kullandığı malzemeler uygunsuz' diyerek özel medikal firmasına yönlendirdiğini söylemiştik. Hasta ve hasta yakınları tarafından medikal firmasına 350, 750, 2 bin TL ödenmesine karşın fiş, fatura verilmediğini belirtmiştik. Ancak gereği yapılmadı. 45 dakikada 8 hasta ameliyat ediliyor. Bir hasta için sterilizasyon süresi 20 dakikadır. Bu durumda hangi vicdandan ve meslek etiğinden bahsedilebilir" dedi.
Mahkeme kararıyla görevine dönmüştü
İzmir İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Özkan, iki yıl önce Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan incelemede Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Göz Doktoru Gökhan Kerci hakkında, "Babası, S.K'nin eczanesinin, oğlunun çalıştığı hastane karşısında bulunmasının etik olmadığı" yönünde bir rapor hazırladığını açıkladı. Dr. Özkan, raporun ardından Dr. Kerci'nin Başhekim Yardımcılığı görevinden alındığını ancak mahkeme kararıyla yeniden aynı göreve iade edildiğini söyledi.
Baba Kerci'nin eczanesine ceza
SGK İzmir İl Müdürlüğü'nün incelemesinde, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde doktorlar tarafından yazılan reçetelerin Tepecik'teki Eczacı S. Kerci'ye ait Kerci Eczanesi'ne yönlendirildiğini tespit etti. Yapılan soruşturmada, oluşan kamu zararı yönlendirmenin yapıldığı iki kamu hastanesine fatura edildi. Kerci Eczanesi de, 24 Ekim 2008'de kapatıldı. Kerci Eczanesi'nin, ceza süresinin tamamlanmasının ardından yine Tepecik bölgesinde başka bir isimle açıldığı öğrenildi. (Erkan Doğan/Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de sağlık mucizesi
Ülkemizde 100 milyonda 35 kişide görülen nadir hastalıklarından biri ...
Domuz gribi kapımıza dayandı!
Domuz gribi vakaları Balkanlar'da tekrar görülmeye başladı. Bosna'da ...
Saç dökülmesini engelleyen yiyecekler neler?
Gür olan saçlarınızın dökülmesinden korkuyorsanız yediğiniz yiyeceklere ...
 
Türk çocukları kısa kaldı!
Dr. Yasemin Bradley; ’“Ülkemizde çocukların boyları Avrupalı akranlarına ...
Açıkta satılan sütlerde büyük tehlike var!
Prof. Dr. Harun Uysal, ’“Açıkta satılan bu sütlerin bazılarında ekşimemesi ...
CHP’’li eski Belediye Başkanı’’na mezarlıkta silahlı saldırı!
Adana'nın Seyhan ilçesinin eski Belediye Başkanı CHP’’li Ahmet Cevdet ...
 
İzmir’’in nazar boncuklu aile sağlığı merkezi
İzmir’’de en modern koşullara sahip olan Buca 30 No’’lu İstiklal Aile ...
Aile hekimleri akşam da çalışacak
Aile hekimleri bundan böyle akşam saatlerinde de hastalara bakacak. ...
Diyabet önlenebilir mi?
Dünya Sağlık Örgütü’’nün önemli sağlık sorunlarından biri olarak ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva