HABERLER>POLİTİKA
5 Ekim 2011 Çarşamba - 16:24

'Kılıçdaroğlu ne biliyorsa açıklasın!'

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin(GOPÜ) akademik açılış programına katılmak üzere kente gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Deniz Feneri soruşturmasında köstebek bakan var" sözlerini değerlendirirken, "Ne biliyorsa açıklasın" dedi.

 Kılıçdaroğlu ne biliyorsa açıklasın!

TOKAT - GOPÜ akademik açılış programına katılmak üzere uçakla Tokat’a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı havaalanında Tokat Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan ve Dilek Yüksel ile il protokolü ve partililer karşıladı. İlk olarak Tokat Havaalanı ile ilgili bilgi alan Bakan Yıldırım, ardından GOPÜ’nün akademik açılış programına katılmak üzere kampusa geçti. Üniversite konferans salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından üniversitenin öğretim görevlilerinden oluşan müzik grubu kısa bir konser verdi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın göndermiş olduğu mesajlar okundu.
 
Açılış konuşmasını yapan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, üniversitenin bölgede önemli bir kurum haline geldiğini söyledi. GOÜ’nün 20 bini aşan öğrenciye sahip olduğunu söyleyen Rektör Şahin, "Artık tercih edilen bir üniversiteyiz" dedi.
Tokat Valisi Şerif Yılmaz dakonuşmasında GOPÜ’nün ilin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamanın güçlenmesine katkı sağladığını belirtti.
 
Daha sonra söz alan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise öğrencilere seslenerek, "Üniversitelerimizde demokrasi, özgürlükler sizinle birlikte gelişmeye devam eder ve sadece kendiniz değil, ülkenizin geleceği için önemli fikirleri arkadaşlarınızla birlikte değerlendirme fırsatı buluyorsunuz" dedi. 3 Milyon 800 bin öğrencisiyle, yaklaşık 107 Bin akademik görevlisiyle Türkiye Üniversitelerinin, dünya ülkelerinin birçoğunun nüfusundan bile fazla olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:
 
"Bu kapsamda 81 ilimizin 81’ine de üniversite kurduk. Toplam üniversite sayımız 165’i buldu. Bunların 89’u da son 9 yılda kurulmuş. Bu, son 9 yıldaki yüksek öğretim politikamızda, stratejimizde ne denli farklı bir bakış açısıyla hareket ettiğimizin kanıtıdır."
 
’KILIÇDAROĞLU NE BİLİYORSA AÇIKLASIN’
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, üniversitedeki programın ardından kentte devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi. Ardından Tokat Valisi Şerif Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Bakan Yıldırım çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Yıldırım, bir basın mensubunun CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Deniz Feneri soruşturmasına köstebeklik yapan bir bakanın olduğunu açıklamasını hatırlatmasını üzerine önce yorum yapmak istemedi, ardından da "Ne biliyorsa açıklasın" cevabını verdi.
 
YAZICIOĞLU’NUN HELİKOPTER KAZASI
Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasının soruşturmasıyla ile ilgili soru üzerine Bakan Yıldırım şunları söyledi:
"Gereken her türlü araştırma yapıldı. Kaza raporu hazırlandı. Meclis iki kez araştırma komisyonu kurdu. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Devlet Denetleme Kurulu da bir rapor hazırladı. Özel yetkili Malatya Cumhuriyet savcılığı bir adli yargı sürecini yürütüyor. Tüm bu süreçlerden sonra bizim söyleyeceğimiz şudur. Artık yargının her türlü iddiayı ortadan kaldıracak şekilde sonuçlanmasını hepimiz bekliyoruz. Olayın başından beri bakanlığımız bu olayın sonuçlanması için gereken bütün gayreti göstermiştir. Bütün kurumlarla iş birliğini yapmıştır. Bu süreçte bizden nasıl destek istenirse bunu seve seve vermeye hazırız. Bu konunun artık spekülasyonlardan kurtarılmasını en çok isteyen benim. Onun için bu konuda yargının yapacağı çalışmalara katkı sağlayacağız."
 
Bakan Yıldırım, program çerçevesinde Tokat Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret etti. Ziyaretler sonrası Bakan Yıldırım havayolu ile Ankara’ya döndü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bilim Kurulu’nda istifa tartışması
CHP İzmir İl Başkanlığı bünyesinde kurulan Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu ...
Yaşar Nuri'den CHP'ye küfürlü tepki
İlahiyat Profesörü Yaşar Nuri Öztürk'ün açıklamaları CHP'lileri çok kızdıracak.
'Şerefli bir Başbakan karnından konuşmaz'
Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın, “Alman vakıfları ile CHP’li belediyeler” ile ...
 
Erdoğan'dan Esad'a: O da babası gibi yapıyor
Güney Afrika'daki temaslarını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ...
Süne: “Torpilli başkan istemiyoruz”
CHP İzmir’de, İl Başkanı Bayır’a karşı imza kampanyası yürüten muhalif ...
Bahçeli: Kandil’e Türk bayrağını diksin
PKK’nın saldırısında yaşamını yitirenler için “ciğerim yanıyor” diyen ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan büyük iddia: Köstebek bir bakan!
Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'ya yardım iddialarına sert çıktı kabinedeki bir ...
Güldal Mumcu: Ağar duvarın altında kaldı
Uğur Mumcu suikastinin ardından faili meçhul cinayetlerle ilgili "Bir ...
AK Parti’deki delege savaşını kimler kazandı?
AK Parti’de pazar günü yapılan delege seçimlerinde, Bayraklı delege seçimleri ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva