HABERLER>POLİTİKA
9 Haziran 2011 Perşembe - 09:43

'İzmir kimsenin kalesi, arka bahçesi değildir'

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmirlilerin AK Parti'nin rekorlar kırmasına destek vereceğini dile getirdi

 İzmir kimsenin kalesi, arka bahçesi değildir

İZMİR - Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimin partiler arasında değil statüko ile milli iradenin muktedirliği arasında bir seçim olduğunu söyledi. Bağış, "İzmir bir vitrindir. İzmirli kendini hesap uzmanı zanneden ama parmak hesabı bile yapamayanlara prim vermeyecek" dedi.
 
'DEĞİŞİYOR NETEKİM'
Dün sabah Çeşme'de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen Bağış, öğle yemeğinde de Balçova Termal'de İzmir'deki sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla buluştu. AK Parti İzmir milletvekili adayları Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu ve Ali Aşlık'ın da katıldığı toplantıda konuşan Bağış, 12 Haziran'da İzmir'in tarihi bir adım atacağını dile getirerek, "İktisat Kongresi'ne, Demokrat Parti'nin kuruluşuna ev sahipliği yaparak Türkiye'nin önünü açan İzmir, tarihe yine bir not düşecektir. Gelmiş geçmiş en iyi Ulaştırma Bakanı olan Binali Yıldırım'a ve turizmde rekorlar kıran Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a sahip çıkacağınıza inanıyorum. İzmir kimsenin kalesi, arka bahçesi olamaz. İzmir bir vitrindir. İzmirli kendini hesap uzmanı zanneden ama parmak hesabı bile yapamayanlara prim vermeyecek, AK Parti'nin rekorlar kırmasına destek verecektir" dedi. Türkiye'de artık darbecilerin sorgulanmaya başlandığını söyleyen Bağış, "Türkiye değişiyor netekim" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, Başbakan olduğundan bu yana tam 35 kere İzmir'e geldiğini söyleyen Bağış, "İzmir'i kendi kalesi ilan edenler İzmir'e kaç kez geldiler? İzmir'i istismar edenler İzmir'e kaç kez geldiler? İzmir'in belediyecilikte aldığı hizmetlere bir bakın, bir de Türkiye'nin diğer illeri ile İzmir'i bölgedeki illerle kıyaslayın. İzmir, artık kendi derdiyle dertlenen kendi derdini çözebilecek vizyona sahip olan, kendi önünü açanlarla yürüyen bir kentimiz olacak. İzmir'in önünü açacak iradeye sahip çıkacağınıza inanıyorum. İzmir'in Türkiye ile birlikte farklı bir boyuta geçeceğine yürekten inanıyorum" dedi. Tekelioğlu ise ortak aklı ve kollektif mekanizmayı güçlü tutmak için inanılmaz bir çaba gösterdiklerini söyledi. Aşlık da daha güçlü bir muhtarlık yapısı kuracaklarını belirtti.
 
Başkan Kocaoğlu'na mektup eleştirisi
Hükümetin EXPO 2020'ye İzmir'i aday gösterdiğini hatırlatan Bağış, ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Başbakan'ın imzaladığı mektubu vermek için Paris'e gitmediğini söyledi. Bağış, "Başbakanımızın İzmir sevdası EXPO konusunda bir kez daha ispatlanmıştır. En güçlü olduğumuz yerlerden biri Ankara EXPO adaylığı için niyetli olmasına rağmen, İzmir 2020 EXPO adayımızdır. Başbakanımızın imzaladığı mektupla devlet garantisi verilmiştir. Ancak, ne yazık ki İzmir'in belediye başkanı o mektubu teslim etmemek için bahane üstüne bahane bulmuştur. Biz İzmir'in EXPO 2020'ye ev sahipliği yapması için ne gerekiyorsa yapacağız. Yıldırım ve Günay, İzmir'in EXPO'ya giden yolunu aydınlatacak" dedi.
 
"Nam-ı diğer pesküvitçi"
Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Bağış, "Nam-ı diğer pesküvitçi 'İnsanlar ana dilinde konuşunca karınları mı doyacak?' diyor. Bize hain diye saldıran bir İzmir milletvekili adayı benim gibi Siirtli ama kendi kimliğini gizliyor. Bireysel özgürlüklerle bu ülke zayıflamaz, güçlenir. Biz de artık sivil anayasanın önünü açalım. Askeri anayasa ile asgari demokrasi bile olmuyor. Seçimden sonra iktidar ve muhalefetle bu anayasayı birlikte yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz"(Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şahin: İzmirlilerle dalga geçiyorlar
MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayları Selahattin Şahin, Mustafa Sepin, ...
Güçbirliği'nden alternatif miting
İzmir Gündoğdu Meydanı'nda, İşçi Partisi Genel Başkanı ve Cumhuriyet Güçbirliği ...
Tuncer: Vatandaşa hakkını vereceğiz
DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. bölge adayı Erol Tuncer, seçim ...
 
Kılıçdaroğlu: Arınç'ı attı Recep'i de atacak
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Manisa'da yaptığı konuşmada "Arınç’ı, Manisa’dan ...
Erdoğan: Sözün bittiği yerde tehdit başlar
Başbakan Erdoğan Bingöl'de BDP'yi eleştirerek " Hiçbir tehdite boyun eğmeyin. ...
Akay: Utanmadan iftira atıyorlar
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, MHP Grup Başkanvekili ve İzmir ...
 
Ahmet Ersin'in Hopa incelemesinin sonucu
Artvin ve Hopa’da incelemelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, ...
'Önemli olan akıl etmek değil, yapabilmek'
Bakan Günay, Başbakan Erdoğan tarafından İzmir projesi olarak açıklanan ...
İzmir 2. Bölge'ye Kadir Topbaş çıkarması
AK Parti ve CHP arasındaki siyasi rekabetin dozu arttıkça iki parti arasındaki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva