HABERLER>GÜNCEL
11 Ağustos 2011 Perşembe - 15:21

'İnciraltı’nda ‘danışıklı dövüş’ yapılıyor'

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Balçova Belediyesi arasında tartışmalara neden olan İnciraltı’ndaki ruhsatsız yapıların yıkımı ile ilgili Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nden açıklama geldi.

 İnciraltı’nda ‘danışıklı dövüş’ yapılıyor

Egedesonsöz - Son olarak Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın ‘Bakan yıktırmam diyor. Fakat Bakanlığa bağlı alt birimler yık yazısı gönderiyor’ açıklamasından sonra konuya son nokta konulmuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışmaları devam eden planlama işlemlerinin bitimine kadar yıkımların durdurulması kararını vermişti. Şehir Plancıları Odası ise son süreçle ilgili, “Bu açıklamalar son derece bilinçli hazırlanmış, gün gün hesaplanmış bir senaryonun parçasıdır. Yıkım tartışmaları danışıklı dövüş ile yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

POPÜLİZM YAPILIYOR
Tam da dava açılma sürecinde başlatılan bu yıkım tartışmalarının kendilerine baskı oluşturma girişimi olduğunu ifade eden oda, “Kendi planlarına güvenmeyen planlama otoritesi, dava açılması halinde planın iptal edileceğinden o kadar emin durumdadır ki, popülizm yoluyla engel oluşturmaya çalışmaktadır. Hazırladığı planın kamu yararına olduğuna inanan bir kurum, elbette ki dava açılmasından çekinmeyecektir. Yıkım ve imar planı hazırlanması iki ayrı işlemdir. İnciraltı planlama süreci ile yıkım kararı bulunan yapıları birbiri ile ilişkilendirmek kamuoyunu yanıltmaktan başka bir ifade taşımamaktadır. Kaçak yapıların imar planı yoluyla yasallaştırılması kanunen mümkün olmamakla birlikte, bu türden girişimler toplumda hak, adalet ve eşitlik duygularını zedeleyici niteliktedir” açıklaması yaptı.

DAVA AÇMAYA ZORLANIYORUZ
Onaylanan İnciraltı Planları’nın iki yıl önce yargıya taşınan planların aynısı olduğunu dile getiren Şehir Plancıları Odası, “Yıllardır ifade ettiğimiz hataların hiçbiri düzeltilmemiş olduğundan dava açma gerekçelerimiz aynen geçerliğini korumaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı, askı süresinde yazılı iletmiş olduğumuz görüş ve itirazlara yanıt vermekten imtina etmiş, planların bilimsel, teknik ve ilkesel hatalarını gidermemiş, tüm meslek odaları ile ortaklaşa çözüm arama girişimlerinden uzak durmuştur. Bu sebeplerden dolayı meslek odamız yeniden dava açmaya zorlanmaktadır” dedi.

SİYASETÇİLER VE ARSA SPEKÜLATÖRLERİ
Oda açıklamasına şöyle devam etti: “Planlama otoritelerinin onaylanmayacak planlar hazırlamak amacıyla ittifak ettiği iddiamız ispatlanmış durumdadır. Dava açmamızdan faydalanan kesim, siyasetçiler ve arsaları elinde toplayan bir grup spekülatördür. İnciraltı’ndaki arsa sahiplerini bezdiren bu süreç sonunda, bütün alan kısa sürede 8–10 büyük sermayedarın eline geçmiş olacaktır. İnciraltı’ndaki olası yıkımların, plan iptallerinin, çöküntüleşmenin suçlusu meslek odaları değil, rant odaklı siyaset ve sermaye ittifakıdır. TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın, İnciraltı üzerinde yıllardır sürdürülen oyunların gerçek yüzünü göstermeye, her türlü saldırıya rağmen, İzmir’i ve İnciraltı’nı savunmaya, İnciraltı’nın planlamasında temel ilkeleri korumaya, İnciraltı’nda arsa sahibi olan vatandaşları doğru bilgilendirmeye ve toplum yararı adına mücadele etmeye devam edeceğiz”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolandırıcılar en çok İzmir'i sevdi
300 kişi cep telefonundan aranarak 1 milyon TL dolandırıldı. Bunlardan ...
Gökyüzündeki şova hazır olun
Ağustos, halk arasında yıldız kayması olarak bilinen meteor yağmurlarının ...
Akciğerinde kalem ucuyla 6 yıl yaşadı
Menemen’de lise öğrencisi 17 yaşındaki Nafiz Duman'ın 6 yıl önce akciğerine ...
 
'Başbuğ'a da dava açılmalı'
'İnternet Andıcı'ndan dün tutuklanan dönemin 2. Genelkurmay Başkanı Iğsız'ın ...
Muhtar tartıştığı ağabeyini tüfekle vurdu
Torbalı’ya bağlı Kırbaş Mahallesi Muhtarı Mehmet Çoban, tartıştığı ağabeyi ...
The Times'ta iki Çeşmeli
İngiltere’de yayınlanan The Times gazetesi, Çeşme’nin en iyilerini okuyucularıyla paylaştı.
 
Doğum yapan eşinin yanına gitmek için at çaldı
Torbalı’da çaldığı atla doğum yapan eşini ziyarete giderken yakalanan ...
'Babam bizden annemizi aldı, buna hakkı yoktu'
Çocuk yaşta büyük bir acıyla tanıştılar. Yaşadıkları feci olayın ardından ...
Abisinin gözleri önünde boğuldu
Menderes’in Özdere Beldesi'nde, yüzme bilmeyen lise öğrencisi 17 yaşındaki ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva