HABERLER>GÜNCEL
31 Mayıs 2013 Cuma - 07:54

'Gezi'ye 2.şafak baskını: Gazlar, gözaltılar ve yaralılar

Gezi Parkı'nda ağaç kesilmesin diye günlerdir nöbet tutanlara polis ikinci kez şafak vakti biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Aralarında CHP'li vekillerin de olduğu çok sayıda kişi gazdan etkilendi. Taksim Dayanışma Platformu ve CHP'li vekiller, yaşananları bir basın açıklamasıyla protesto etti. Basın açıklaması biter bitmez polis bir kez daha müdahale etti. Yerli ve yabancı ajanslar müdahaleden yüzlerce kare fotoğraf geçti abonelerine. Ancak içlerinden biri çok çarpıcıydı. Turistleri gezdiren ve üzerinde İstanbul' yazan fotoğrafta bulunan turistler de gazdan etkilenmiş ve yüzünü kapatırken çekilmişti kare....

 Gezi ye 2.şafak baskını: Gazlar, gözaltılar ve yaralılar

İSTANBUL – Polis, Gezi Parkı’na dün sabah olduğu bu sabah da şafak vakti aralarında milletvekili ve sanatçıların da bulunduğu yüzlerce kişiye gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale edildi. Müdahale sırasında kaçmak isteyenlerin üzerine çıktığı bir duvarın yıkıldığı ve bazı vatandaşlarında yaralandığı görüldü. Çeşitli yönlere kaçan kişiler ile peşlerindeki polis arasında Taksim, Dolmabahçe ve Harbiye'de çatışma çıktı. Eylemciler polise taşlarla karşılık verdi.

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/561/Taksim%27de%20gezi%20m%c3%bcdahalesi/D3107028.jpg

Gece geç saatlerde eylemcilere destek vermek için gezi parkına gelen CHP milletvekilleri İlhan Cihaner ve Müslim Sarı'nın konuşma yapacağı alana, eylemcilere müdahale edildiği sırada polis biber gazı attı. Danışmanları, "Burada milletin vekili var" diye bağırınca polis gazı atmayı kesti.

Polisten 'Parktan nasıl attık' pozu!

VİDEO: GEZİ PARKINA 2.ŞAFAK BASKINI

Gazdan etkilenenler arasında CHP Milletvekili İlhan Cihaner, gözyaşları içinde konuştu. Cihaner, "Bunu ancak düşman yapar" dedi. Cihaner, "2-3 saattir, valiye, emniyet müdürüne ulaşmaya çalışıyoruz. Telefonlarımıza çıkmıyorlar" diye konuştu.

Polisler, daha sonra direnen grubu TOMA araçları ve biber gazıyla dağıttı. Eylemciler de polislere şişe, taş ve sopalarla karşılık verdi. Polisler eylemcilerin çadırlarını ve flamalarını toplayarak zabıtalara teslim etti. Zabıtalar da çadırları kamyonetlere yükleyerek alandan çıkardı. Bu arada, gece geç saatlerde eylemcilerin yanına gelen BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, polis müdahalesinden önce alanı terk etmişti.

http://www.hurriyet.com.tr/_np/8179/20328179.jpg

AHMET ŞIK DA YARALANDI!
Taksim Gezi Parkı'nda sabah yapılan müdahalenin ardından aralarında Gürsel Tekin, İlhan Cihaner, Melda Okur'un da yer aldığı CHP milletvekilleri ve beraberlerindeki grup, saat 10.00'da Divan Otel önünde biraraya geldi.

Basın açıklaması yapan grup daha sonra bariyerlerle kapatılan Gezi Parkı'na doğru yöneldi. Polis, Gezi Parkı'na girmek isteyen gruba gaz bombasıyla müdahale etti. Müdahale sırasında grup bir anda dağıldı. Gazdan milletvekillerinin de etkilendiği görüldü.

Gazeteci Ahmet Şık çıkan arbedede başından yaralanarak Taksim Eğitim ve Araştıma Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu arada yoldan geçerken polisin attığı gaz bombaları arabasının camını delerek içeriye giren işadamı Hayrullah Öztürk "Ben de Ak Parti’ye oy verdim ama bu gidişat iyi değil. Bu kadar 'ben bilirimcilik' iyi değil. Bu kadar başına buyruk yönetim olmaz. İnsanların düşüncelerine önem verilmeli" dedi. İşadamı Öztürk aracının içinde patlayan gaz bombasından kaçarak kurtulduğunu söyledi.
 
Müdahalenin ardından dağılan gruptakiler polise taş attı. Gruplardan bir kısmı İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampusu önünden Dolmabahçe istikametine, bir kısmı da Divan Oteli’nin arkasına kaçtı. Dolmabahce yönüne kaçan grup ile polis arasında çıkan çatışmada ağaçlık alandaki otlar tutuştu. Alevler ağaçlara sıçradı. Olay yerine gelen TOMA araçları ile yangın kısa bir süre sonra söndürüldü.
 
İlk müdahale sırasında gazdan etkilenenler yakındaki bir otele sığındı. Astım hastası olduğu tahmin edilen bir kişi baygınlık geçirdi. Bu kişiye ilk müdahaleyi otel görevlileri yaptı. Ancak uzun uğraşlara rağmen kendisine getirilemeyen kişi yaklaşık yarım saat sonra gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı.
 
POLİS EYLEMCİLERİN BÖREĞİNİ KABUL ETMEDİ, BİBER GAZINI SIKTI
Polisin sabah saatlerinde biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıttığı eylemciler, parkın etrafında yeniden gruplar halinde toplandı. Taksim Meydanı'nda tekrar bir araya gelen grubu, polis tazyikli su sıkarak dağıttı. Mete Caddesi'nde toplanan bir başka grup da etrafı barikatlarla çevrilen parka girmek istedi. Parka giremeyen gruptakilerin oturma eylemi yapması nedeniyle caddede trafik bir süre aksadı. Bir süre oturan eylemcilere caddeden geçen bazı kişiler de destek verdi.
http://www.hurriyet.com.tr/_np/7925/20327925.jpg
Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, daha sonra barikatların önünde oturma eylemi yaptı. Gruptakiler, burada bekleyen polislere börek ikram etti. İkramı kabul etmeyen polisler, daha sonra biber gazı karıştırılmış tazyizkli su kullanarak grubu dağıttı.

Bu arada çevredeki binalarda bulunan bazı vatandaşlar, polisin müdahelesini cep telefonlarıyla görüntüledi. Etrafı barikatlarla çevrilen parka girişe izin verilmiyor. Gruptakiler nedeniyle bölgede trafik zaman zaman aksıyor. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 31 Mayıs 2013 Cuma 13:23

marjinallikten ve demokrasiden bahseden, yorumcu diye geçinip yaranma derdinde olan şahıslar! birazcık olsun insanlıktan nasibinizi alın önce! orada her görüşten insan var sırf halka danışılmadan böylesi "ben yaptım oldu"lara karşı durmak için oradalar. Halk istemedi dinlemediler, tepki gösterdi yine dinlemediler en sonunda eyleme geçtiler ne var bunda demokratik olmayan?! tabi sizler demokrasiyi halkın tepkisinde değil biber gazında ararsınız ne kadar biber gazı o kadar demokrasi!

Yorumu oyla      16      5  
Yurttaş 31 Mayıs 2013 Cuma 11:15

şimdi bu müdahalelerden sonra aklıma çok kilit bir soru geldi... BU POLİS Mİ HALKIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAK... Artık kim inanır buna.

Yorumu oyla      18      5  
bülent ışık 31 Mayıs 2013 Cuma 11:06

Kirli çevre insanın ruhunu kirletir,kirli ruhlar çevreyi kirletir.

Yorumu oyla      17      5  
ZUĞAŞİ BERAPE 31 Mayıs 2013 Cuma 10:37

SIRRI SÜREYYA ÖNDER BEYİ ÇOK TAKTİR ETTİM.EMNİYET MENSUPLARINI MESAİBİTİMİNDEN SONRA DANIŞMANLARININ OĞLUNUN ARKADAŞLARINA SAATLERCE İÇTİMA ETTİREN MV KİLLERİNE KAPAK OLSUN DOKUNULMAZLIĞINI TOPLUM YARARINA ÇEVRE İNSAN ONURU İÇİN KULANAN MİLLET VEKİLLERİ PARTİSİ SİYASİ GÖRÜŞÜ NEOLURSA OLSUN ÖNCE İNSAN

Yorumu oyla      17      5  
ZUĞAŞİ BERAPE 31 Mayıs 2013 Cuma 10:28

MARJİNAL GRUPLARMIŞ ÇOĞU ÖĞRENCİ BİLE DEĞİL ,ŞEHİR PLANLAMACISIMI DERSİN JEOLOGMU DERSİN PATOLOGMU DERSİN:MAKİNA.İNŞAAT MÜHENDİSİMİ DERSİN DOKTORMU DERSİN.SOSYOLOG PSİKOLGMU DERSİN. SANATÇI MÜZİSYEN OYUNCUMU DERSİN.AMA HEPSİDE HÜMANİST,YANİ İNSAN MARJİNAL GRUP ÖYLEMİ .

Yorumu oyla      22      5  
muzaffer ağaç 31 Mayıs 2013 Cuma 10:00

gezi parkı halkındır, elini çek diktatör adam

Yorumu oyla      20      5  
izmirli 31 Mayıs 2013 Cuma 09:55

bu marjinalleriyi kötü ayrımı yapabilecek kafa yapısına sahip olmadıklarından her şeye karşılar kendilerine bile

Yorumu oyla      14      20  
Işık Dikicigil 31 Mayıs 2013 Cuma 09:24

HALKIN İSTEKLERİNİ YOK SAYAN DESPOTİK YÖNETİMİ KINIYORUZ.

Yorumu oyla      34      11  
alex 31 Mayıs 2013 Cuma 09:09

protestocu marjinal gruplar,çoğunluk değildir.demokrasiye biraz inanıyorsalar saygı duyarlar

Yorumu oyla      18      27  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TSK'da bir ilk: 'İşkenceci' asteğmene 20 yıl hapis
Diyarbakır'da Abdulkadir Kurt'un işkence ile öldürülmesi ile ilgili davada ...
Yargıtay'dan binlerce emekliyi şok edecek karar
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’ndan (YHGK) emekli olduktan sonra kamu kurum ...
Konak’ta faciadan dönüş: Balonlarla havaya uçuyordu!
Konak Meydanı’nda, seyyar satıcı, helyum gazıyla şişirilmiş balonlara ...
 
Flaş! Suriye sınırında devriye timine ateş!
Genelkurmay Başkanlığı, Hatay sınırında devriye timine ateş açıldığını ...
İzmir’de iş adamına film gibi tuzak!
İzmir’de işadamı B.Z.B.’nin polise sığınmasının ardından yapılan operasyon, ...
Alkol yasasına bir çıkışta 'Anayasa'dan!
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi ...
 
Demirel’den 65 yıllık hayat arkadaşına ‘ayakta’ veda
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel için bugün Isparta'nın ...
Sabuncubeli’nde kabusun ardından: ‘Ağustos’ta çıksaydı…’
İzmir ile Manisa arasındaki Sabuncubeli Mevkii'nde dün çıkan yangının ...
Roman Mahallesi’nde korkutan gerginlik: Evini yaktılar!
İzmir’in Kahramanlar semtinde, 8 yaşındaki kız çocuğunun, market işleten ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Dünya rekoru O'nda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva