HABERLER>POLİTİKA
27 Aralık 2017 Çarşamba - 15:08

'Esed devlet terörü estirmiş bir teröristtir'

Tunus Lideri ile orta basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Suriye'de ESED ile yürümek mümkün değildir. Esed devlet terörü estirmiş bir teröristtir" dedi.

 Esed devlet terörü estirmiş bir teröristtir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turunun son durağı olan Tunus’ta temaslarına devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Tunuslu mevkidaşı Beji Kaid Essibsi ile bir araya geldi.

Görüşmede iki ülke ilişkileri ele alındı. Cumhurbaşkanı ve Essibsi, ikili görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeye başkanlık etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Lideri Sibsi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

"Kara gün dostu Türkiye’nin her zaman Tunus’un yanında olduğunu ifade etmek istiyorum" Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

- Enerji, turizm alanlarında işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz. Bugün Tunus'un yaşamış olduğu ekonomik sıkıntıları aramızda konuşma fırsatı bulduk. Türkiye olarak neler yapabileceğimizi konuştuk. Bakanlarımız muhattaplarıyla görüştüler ve görüşmeye devam edecekler.

- Ekonomi bakanlarımız, ilgili yetkililerimiz çalışmaya devam edecekler.

- Tunus'un huzurunu, istikrarını, ekonomik büyümesini kendimizinkinden ayrı görmüyoruz. Tunus'un kalkınması, ülkemizin kalkınması demektir. 

- Özel sektörümüzü de, daha fazla yatırım yapmaya teşvik edeceğiz. Buraya 150 kadar iş adamımızla birlikte geldik. 


- Tunus'un terörle mücadelesine tam destek veriyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi karşısında sergilediğimiz dayanışma için, Tunus makamlarına, başta cumhurbaşkanı olmak üzere müteşekkir olduğumuzu ifade etmek isterim. 

- Bölgesel gelişmeler kapsamında başta Kudüs olmak üzere uluslararası gündemdeki birçok meselede (Tunus'la) aramızda benzer görüşler var. Bu benzer görüşler de bizim aynen bayrağımızdaki birlik gibi burada da birliğimizi ortaya çok açık, net ortaya koyuyor. Demek ki 'tek bayrak', böyle bir durum söz konusu. Temennim odur ki bu, ruhlarımızın da dışa yansıması olsun.

- ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve büyükelçiliğini taşıma kararı hakkındaki yanlışını oylamada görmüş olduk. Oy veren 9 ülkenin 8 tanesi Tunus'un ilçesi gibidir.

- Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir.  Kudüsün tarihi statüsüne ve kutsiyetine yönelik hiçbir adım kabul edilemez. İslam aleminin ortak sesi olarak toplanan İslam İş Birliği tolantısında da aynı vurgu yapılmıştır. Filistin'e ve barış gücüne desteğimizi sürdüreceğiz. 

- Şu anda Libya'da büyükelçiliğimizi açma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

- Sayın Sibsi'yi yakın zamanda ülkemizde ağırlamak istediğimizi belirttim. 

- BM Güvenlik Konseyi'nde alınan karar bir A planı. Bu 5 daimi üye arasında Müslüman ülke var mı? 2. Dünya Savaşı sırasında oluşturulan konsey arasında biz ya da Tunus neden olmasın? Reforme edilmesi gerekmektedir. Acaba Amerika, Fransa, Rusya ne der diye bakıyoruz. Sesimizi hep birlikte çıkartalım, bu bizim hakkımız, hakkımız olanı alalım.

- B Planı BM Genel Kurulu'nda da hedefe ulaştık. ABD'nin olumsuz kararına karşı duruşu, tehditle bu işin olmayacağını gösterdi.

- Filistin'in tüm dünyada tanınması kararını sürdüreceğiz. 

- Aramızda bugün gerek Türkiye gerek Tunus Ekonomi Bakanı ve savunma bakanlarımız dar kapsamlı çalışma yapacaklar. Nerede sıkıntılar var bakacağız. Turizmde yapabileceğimiz çok önemli çalışmalar var. Bugün gelen 150 kadar yatırımcımız, Tunus yatırımcılarıyla ayrıca görüşecekler. 1 milyar 125 milyon dolar civarındaki ticaret hacmini nasıl yükseltebiliriz bakacağız. Terörle mücadelede Tunus'la işbirliği DEAŞ'a yönelik mücadelede olsun, diğerlerinde olsun güvenlik güçlerimiz bu noktada ciddi manada istihbarat ayağıyla bilgi paylaşımını yapmalı. Bu bilgi paylaşımı sayesinde biz bugüne kadar binlerce teröristi ya ülkelerine gönderdik veyahut cezaevlerine attık.

- Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olması bizim ortak irademizdir. Burada fiili bir işgal var. Burada işgal olmasından dolayı tabelalarımızı asamıyoruz. Doğu Kudüs bizim için başkenttir, ilan etmiş bulunuyoruz. İsrail şu an kendisi çalıp, kendisi oynuyor. 10 tane ülkeyi yanınıza alıp yapamazsınız bunu zaten.

-  Suriye'de Esed'le yürümek kesinlikle mümkün değildir. Ne için? 1 milyona yakın vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye'nin başkanıyla nasıl olacak da geleceği kucaklayacağız? Suriye'nin halkı böyle birisini başında görmek ister mi? Çünkü Esed, kesinlikle açık ve net söylüyorum, devlet terörü estirmiş aslında bir teröristtir. (Habertürk)

 
Denizli'de FETÖ'nün sözde 5 bölge imamı yakalandı
 
Kadın derneklerinden Baro Başkanı Özcan’a plaket
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Güven'den AK Partili Delican'a 'Kocaoğlu' teşekkürü
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Adalet ve Kalkınma ...
CHP'li Sındır: 'İnsanlık tarihinde bir kara leke'
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ...
Rus basınında müthiş Türkiye iddiası!
Rus basınında, Rusya savunma sanayi şirketi Rosteh'in başkanı Sergey Çemezov'un, ...
 
CHP İzmir’de flaş gelişme: O ilçe başkanı tetikte!
İl örgütü 7 Ocak’taki kongreye kilitlenirken kulislere adaylık için flaş ...
CHP İzmir’de ilçe başkanlarından 7 Ocak buluşması: Ne karar alındı?
İl kongresi öncesinde kentteki ilçe başkanları bir toplantı düzenledi. ...
CHP’li vekiller o yurdu araştırmak için Dikili’ye gitti
CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Musa Çam, Dikili’deki özel ...
 
AK Partili Dağ'dan öldürülen okul müdürünün ailesine ziyaret
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'in Ödemiş ilçesinde öldürülen ...
Başbakan'dan Abdullah Gül'e KHK yanıtı
Başbakan Binali Yıldırım, Suudi Arabistan ziyareti öncesinde soruları ...
AK Parti'den Abdullah Gül'ün sözlerine ilk tepki
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 696 sayılı KHK'nın tartışılan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva