HABERLER>POLİTİKA
23 Temmuz 2011 Cumartesi - 15:09

'Cilo dağlarında ne yapacaklar?'

Devlet Bahçeli, “Geleceği ne olacağı belli olmayan, birikimi tecrübesi nedir anlaşılmayan karakol polislerini, Cilo dağına göndererek nasıl bir sonuç alacaklar bu merak konusudur. Bu terörle mücadalede mağlubiyeti kabul etmek ve suçlusunu da Türk Silahlı Kuvvetleri olarak ilan etmek demektir” dedi.

 Cilo dağlarında ne yapacaklar?

ANKARA - Bahçeli, Ankara Gölbaşı'ndaki yarı olimpik yüzme havuzunun temel atma töreninde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Hükümetin terörle mücadelede polislerin daha etkin rol almasını öngören çalışması hakkındaki değerlendirmesinin sorulması üzerine Bahçeli, hükümetin iktidarda bulunduğu yaklaşık 9 yıllık sürede yanlışlıklarına bir yenisini daha ekleyerek yoluna devam edeceğinin anlaşıldığını söyledi.
 
'TSK'YI SUÇLU İLAN ETMEK DEMEK'
Terör örgütüyle 1984 yılından bu yana kahramanca mücadele eden unsurları şuurlu bir şekilde başarısız göstermek suretiyle yeni bir terörle mücadele yolu arayışı içinde olunduğunu öne süren Devlet Bahçeli, şöyle konuştu:
 
“Bu, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) karşı yöneltilen haksız suçlamaları daha da derinleştirebilecek bir anlayış olarak görülmektedir. Yüksek tecrübeye sahip olan özel harekat mensuplarıyla, jandarmasıyla uzun yıllar terörle mücadelede üstün başarı sağlamış olan temel unsuru yok farz ederek, geleceği, ne olacağı belli olmayan, birikimi, tecrübesi nedir anlaşılmayan karakol polislerini Cilo dağına göndererek nasıl bir sonuç alacaklar, bu merak konusudur. Bu, terörle mücadelede mağlubiyeti kabul etmek ve suçlusunu da Türk Silahlı Kuvvetleri olarak ilan etmek demektir.
 
O bakımdan, MHP olarak Sayın Başbakan'ı bir kez daha uyarıyoruz; TSK ile beraber jandarma ve özel olarak da polis teşkilatı içerisinde terörle mücadelede uzmanlaşmış özel harekat kahramanları ile birlikte uyumlu bir çalışmayı ortaya koymak ve TSK'nın terörün kökünü kazımada kararlı davranışını siyasi iradeyle desteklemeleri yeterlidir. Silahlı Kuvvetlerin arkasında öyle bir irade durduğu takdirde çok kısa bir süre içerisinde Kandil'de TSK'nın terörün bütün unsurlarını toplayıp Türkiye'ye getireceğine inanmaktayız.”
 
Bahçeli, İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde birkaç gündür yaşanan gerilimle ilgili soruyu yanıtlarken de gerilimin durması gerektiğini söyledi. “PKK'nın şehir unsurları çoğu zaman İstanbul'da büyük eylemler ortaya koymaktadır” diyen Bahçeli, buna karşı mücadelenin emniyet güçleriyle sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Bahçeli, “Facebook aracılığıyla emniyet güçlerinin yerine halkı ikame edebilecek bir provokasyonla ülkemiz karşı karşıyadır. Bu oyuna başta milliyetçi, ülkücü gençlik olmak üzere kimsenin düşmemesi gerekir. Bir avuç şehir teröristiyle emniyet güçlerinin açık mücadelesiyle her şey sonlandırılabilir” dedi.
 
MHP Genel Başkanı Bahçeli, bugün yaptığı yazılı açıklamada da bu konuya dikkat çektiğini dile getirerek, olayların içinde bulunanları ülkücü gibi sunan gazeteleri not ettiklerini söyledi. Bahçeli, “Bunların gün geldiğinde yanlış bilgilendirmeden dolayı da hesapları sorulacaktır” diye konuştu.
 
'ÖNCE HÜKÜMET 4 BAKAN ARASINDA UYUM SAĞLASIN'
“Ekonomik krizin yaklaştığı” iddialarının hatırlatılması üzerine de Bahçeli, “Hükümet önce kriz var mı yok mu dört bakanı arasında uyum sağlasın, ondan sonra değerlendirme yaparız” karşılığını verdi.(AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lozan Antlaşması 88 yaşında
Lozan Barış Antlaşması'nın 88. yıl dönümü dolayısıyla CHP Konak İlçe teşkilatı ...
Erdoğan: Mızrak çuvala sığmıyor
Filistin Büyükelçiler konferansında konuşan Başbakan Erdoğan, İsrail’in ...
Eski vekiller ne yapıyor?
Kimi yıllardır kimi sadece bir dönem oturduğu milletvekilliği koltuğunu ...
 
Öztürk’ün durumu iyiye gidiyor
Dün akşam saatlerinde, ilçe binasında beyin kanaması geçirerek Ege Üniversitesi ...
Şahin: Asker teröristten iyi eğitimli olsun
TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, terör örgütü elemanlarının dağ şartlarında ...
Tayyar AKP'deki temayülleri yıktı
AK Parti'li Şamil Tayyar, seçildiği Meclis İnsan Hakları Komisyonu'ndan ...
 
Bayır ve Güven'den Söbe'nin ailesine başsağlığı
CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ve İl Başkanı Tacettin Bayır, oy atma ...
'Polis TSK’nın alternatifi olamaz'
Başbakan Erdoğan’ın iç güvenlik harekâtında asker yerine polisin kullanılması ...
Bayır disipline verdi, Kılıçdaroğlu gönül aldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İl Başkanı Bayır tarafından Disiplin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva