HABERLER>POLİTİKA
16 Aralık 2023 Cumartesi - 17:14

'Bugün Şeyh Said ismini verenler, yarın Abdullah Öcalan’ı verirler'

Zefer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Diyarbakır’daki bulvarda 'Şeyh Said' adı olduğunu belirterek, “Şimdi bu vatan haininin ismi Diyarbakır’da 12 kilometrelik bir bulvara kayyımvari, yani devlet tarafından veriliyor. Bu kabul edilebilir değildir. Bugün Diyarbakır’da o günün teröristi, terörist başı Şeyh Said’in ismini verenler, yarın Abdullah Öcalan’ın ismini verirler” dedi.

 Bugün Şeyh Said ismini verenler, yarın Abdullah Öcalan’ı verirler

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim çalışmaları kapsamında Ordu’nun Ünye ilçesine geldi. Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması düzenleyen Özdağ, Diyarbakır'da bir bulvara Şeyh Said'in isminin verildiğini belirterek tepkisini dile getirdi. İsmin kaldırılması için mücadele vereceklerini ifade eden Özdağ, “Zafer Partisi yerel seçim hazırlıkları çerçevesinde Karadeniz’de il ziyaretlerine devam ediyor. Bugün de Ordu’dayız, yarın da Ordu’da olacağız ve ilçeleri de kapsayan ziyaretler gerçekleştireceğiz. Bizim yerel seçimlerle ilgili çalışmalarımız devam ederken, Türkiye’de de siyaset devam ediyor. Bu siyasette önemli kırılma anları yaşıyoruz. Bunlardan bir tanesi ne yazık ki; Cumhuriyetimizin hemen kuruluş yılarında İngiliz emperyalizminin bizden koparmaya çalıştığı Musul ve Kerkük’ü alma çalışmalarına Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başladığı günlerde Diyarbakır’da ve çevresinde Şeyh Said adı verilen İngiliz emperyalizminin ajanı bir ayaklanma düzenlendi ve Şeyh Said ve ona katılan vatan hainleri Diyarbakır’a saldırdılar. Diyarbakır halkı, Diyarbakır’da asker, kenti kahramanca müdafaa etti. Geri çekilmek zorunda kaldılar. Başka ilçeleri bastılar. İnsanları katlettiler. Sonunda Türk ordusu bu isyanı bastırdı ve Şeyh Said’i ve yandaşlarını Diyarbakır’da idam ettiler. Bu vatan haininin İngilizlere hizmeti böylece tamamlanmış oldu ve Türkiye, Musul ve Kerkük harekatı için o günkü kıt kaynaklarıyla ayırmış olduğu bütün imkanları isyan bastırmada kullandığı için Musul ve Kerkük harekatı da yapılamadı. Şimdi bu vatan haininin ismi Diyarbakır’da 12 kilometrelik bir bulvara kayyımvari, yani devlet tarafından veriliyor. Bu kabul edilebilir değildir. Bugün Diyarbakır’da o günün teröristi, terörist başı Şeyh Said’in ismini verenler, yarın Abdullah Öcalan’ın ismini verirler. Merakla bekliyoruz. Acaba bu Diyarbakır’daki 12 kilometrelik Şeyh Said Bulvarı’nın üstünde Abdullah Öcalan Meydanı olacak mı? Cemil Bayık üst geçidi olacak mı? Murat Karayılan alt geçidi olacak mı? Bu şehitlerimize hakarettir bu isim, bu cumhuriyete hakarettir. Biz mahkemeye götüreceğiz bu meseleyi ve bu ismin iptal edilmesini sağlayacağız. Her türlü hukuki ve siyasi imkanı kullanacağız ve buna asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

‘10 SENEDEN BERİ BU TANIMADIĞIN İNSANLARI BESLİYORSUN’
Türkiye’de kayıtsız 2 milyon Suriyeli olduğunu söyleyen Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün Türkiye’de 7 milyon Suriyeli var, 5 milyonu kayıtlı, 2 milyonu kayıtsız. 2040 yılında, çok değil, 17 sene sonra ülkemizde 20 milyon Suriyeli olacak. 20 milyon. Vatanın birliğini beraberliğini sağlayabilir miyiz? Peki, adınız ne ? Mehmet kardeşim, tanımadığın bir insan sana gelse, yolda seni durdursa, para istese senden, verir misin? Vermezsin. Ama 13 milyon sığınmacı ve kaçak geliyor ve 10 seneden beri bu tanımadığın insanları besliyorsun. Senin verginle, kızın, annen, baban onlar da veriyorlar, hepiniz veriyorsunuz arkadaşlar. Yılda 11 milyar doları hepimiz veriyoruz. Recep Tayyip Erdoğan bunu kendi kişisel servetinden vermiyor, Türk milletinin parasını veriyor. Yeter artık. Biz hiç kimseye karşı düşmanlık beslemiyoruz. Ne Suriyelilere düşmanız ne Afganlara, ne Ruslara Türkiye’deki, ne diğerlerine. Geldiler, yardım ettik. Allah Türk milletinden razı olsun ama artık herkesin geri dönme vakti geldi. Türkiye, dünyanın lunaparkı değil, ipini koparanın geleceği yer değil, Türkiye Türk milletinin vatanı. Bu vatan için de her gün bedel ödüyoruz.” (DHA)

 
Feci kaza... Servis, çöp kamyonuna çarptı!
 
2 bin 84 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp kapatılsın 17 Aralık 2023 Pazar 09:47

chp bu ülkenin beka sorunu oldu kapatılsın

Yorumu oyla      1      1  
chp kapatılsın 17 Aralık 2023 Pazar 09:46

dem ve kardeşi kapatılsın

Yorumu oyla      1      1  
Çok doğru konuşmuş helal olsun 16 Aralık 2023 Cumartesi 19:34

Çok haklı çok doğru konuşmuş Sn Özdağ . Kendi memleketinin insanlarına ver artık Emekliye ver asgari ücretliye ver Gerçekleri görün artık İnsanları kendi ülkesinde açlığa mahkum ettiniz

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel'den Erdoğan'a: Cesaretin varsa Filistin'e gidelim
Filistin meselesi hakkında açıklamalarda bulunan CHP Lideri Özgür Özel, ...
Bahçeli: Hınıslı Said bir vatan hainidir
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şeyh Said ...
Çiğli Aday Adayı Onur Emrah Yıldız: Ortak akıl ve çözüm ortaklığı şart
CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Çevre Mühendisi Onur Emrah Yıldız; ...
 
MHP'li Şahin: Bayraklı için yeni bir çağ açacağız
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bayraklı Belediye Meclis Üyesi, MHP Grup ...
Özel duyurdu: CHP'li vekil, Saadet'e geçti
CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Hasan Bitmez’in ölümüyle grubu ...
Atila: Esnafımız gözbebeğimiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila, ...
 
AK Parti Aday Adayı Sinan Akdeniz: Menderes hizmete aç bırakıldı
AK Parti Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Sinan Akdeniz; yola çıkma ...
Atama ve görevden alma kararları yayınlandı
Bazı bakanlık ve kurumlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
AK Partili İnan'dan İzmirlilere yerel seçim çağrısı: Bir sefer dahi olsa...
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva