HABERLER>POLİTİKA
16 Aralık 2023 Cumartesi - 15:56

Çiğli Aday Adayı Onur Emrah Yıldız: Ortak akıl ve çözüm ortaklığı şart

CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Çevre Mühendisi Onur Emrah Yıldız; İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin daveti üzerine Başkan Hasan Küçükkurt ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya gelerek yerel yönetim anlayışını ve projelerini anlattı.  

Çiğli Aday Adayı Onur Emrah Yıldız: Ortak akıl ve çözüm ortaklığı şart

Belediyeciliğin; şehirlerin kalkınması ve gelişmesi için; üreten dinamikleri,  yerel yatırımcılarıyla çözüm ortaklığı gerektirdiğini belirten Yıldız “Bir yerel idare, o şehrin, o ilçenin iş dünyasıyla ortak akıl ve çözüm ortaklığı ile çok daha verimli, kalıcı işler yapabilir. İZSİAD,İzmir için üretenlerinbüyük ve etkin çatılarından biri. Görüşlerini paylaşarak, bana kendimi, Çiğli’yle ilgili hedeflerimi anlatma fırsatı verdiler. Destekleri için teşekkür ederim.” diye konuştu.

Alt yapıdan istihdama…
Belediyelerin, yerel yöneticilerin il ve ilçelerin her yönden kalkınması için ilişki ve kaynaklarını bu hedefe odaklayarak kullanması gerektiğini vurgulayan CHP’li Onur Emrah Yıldız; şunları söyledi; “ ilçemize yapılacak yatırımlardan, mevcut yatırımlara ilişkin sorunların aşılması; alt yapı eksiklerinin tamamlanması, istihdama yönelik projeler ile tüm kesimleri kapsayan formüller yaratılması mümkün. İzmir sanayicileri ve iş insanlarının temsilcilerine bu noktada belediye ile yapılabilecek işbirliklerini anlattım. İş dünyasıyla eş güdümlü çalışmanın, çözüm süreçlerine ve ilçemizin kalkınmasına büyük katkıları olacaktır. Çiğli; önemli bir sanayi ilçesi. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi gibi dev bir platforma sahip. Türkiye’nin en önemli üretim, ihracat ve istihdam merkezlerinden birini barındırıyor. Merkezi idarenin ekonomi politikaları malum. Bizlere düşen; bürokratik süreçleri iş dünyası açısından hızlandırmak; kentsel sorunları ve alt yapı sorunlarını çözmek; özellikle istihdam gibi önemli bir ihtiyaç için köprü olmaktır.”

Ortak sorunlara aynı gözle bakmak
Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevleri ve son olarak İZSU’da üstlendiği projeler kapsamında kendi ilçesinde önemli bir mesai yaptığının altını çizen CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Onur Emrah Yıldız; “ İş dünyasının temsilcilerine de aktardığım ve kabul görmesinden mutlu olduğum gerçek şu ki; sorunlarımıza aynı gözle, aynı pencereden bakmak durumundayız. Sadece AOSB’de 600’ün üzerinde firma faaliyet gösteriyor. 50 binin üstünde insanımız burada çalışıyor. Çiğli diğer yanda; İzmir’in yüzde 70’ine hizmet veren İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ni de bünyesinde barındırıyor. Burada atılan ciddi adımlar, revizyon çalışmaları var. Çok yönlü, çok paydaşlı meseleler bunlar. Ve kesinlikle aynı yere yumruk vurmayı gerektiren çözüm süreçlerini kapsıyor. Halkıyla, sanayicisiyle, belediyesiyle kararlı adımlar atılmalı. Burada, bir belediye sorumluluklarını yerine getirirken; sorunun tüm tarafları ile yapılacak uyumlu bir mutfak çalışması önemli. Başarılı sonuçları, işlerin temelinde, daima bilimsel yaklaşım ve uygulamalar, uzlaşı ve ortak hareket vardır. Bizim Çiğli için yapmak istediğimiz de tam olarak budur.” dedi.

 
Bakan Tekin'den müfredat eleştirilerine yanıt!
 
Başkan Sengel, eğitimcilerle buluştu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin Durdu 16 Aralık 2023 Cumartesi 21:00

Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Onur Emrah Yıldız, hem mesleki, hemde belediyecilik konusunda son derece deneyimli biridir. Çiğli''ye çok güzel hizmetler getireceğini ve katma değer kazandıracağını biliyorum. Çiğli halkı bu fırsatı kaçırmayacaktır. Başarılarının devamını diliyor. Yolu açıl olsun diyorum.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Şahin: Bayraklı için yeni bir çağ açacağız
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bayraklı Belediye Meclis Üyesi, MHP Grup ...
Özel duyurdu: CHP'li vekil, Saadet'e geçti
CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Hasan Bitmez’in ölümüyle grubu ...
Atila: Esnafımız gözbebeğimiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila, ...
 
AK Parti Aday Adayı Sinan Akdeniz: Menderes hizmete aç bırakıldı
AK Parti Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Sinan Akdeniz; yola çıkma ...
Atama ve görevden alma kararları yayınlandı
Bazı bakanlık ve kurumlara ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
AK Partili İnan'dan İzmirlilere yerel seçim çağrısı: Bir sefer dahi olsa...
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
 
İki bakanlığın 2024 yılı bütçeleri onaylandı!
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Yılbaşından önce bir uygulamayı ...
CHP'li Bülent Tezcan yoğun bakımda!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, geçirdiği ...
AK Partili Dağ'dan Meler'e ziyaret!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve parti yöneticileri, maç ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva