HABERLER>POLİTİKA
19 Temmuz 2011 Salı - 14:39

AK Parti İzmir’de kongre hareketliliği

Eylül ve Ekim aylarında yapılacak ilçe kongrelerine hazırlanan AK Parti’de adaylık kulisleri şimdiden kızıştı. Birçok ilçede kıyasıya rekabetin yaşanması beklenen kongre sürecinde iki bakan ve milletvekillerinin üstleneceği rol merakla bekleniyor.

AK Parti İzmir’de kongre hareketliliği

Can Özlü/Egedesonsöz - Eylül ve Ekim ayları içinde belde ve ilçe kongrelerini gerçekleştirecek olan AK Parti İzmir İl Teşkilatlarında kongre hareketlilikleri şimdiden başladı. Delege yapısına hâkim olarak kendisine başkanlık şansı yaratmak isteyen adaylar da kulisleri hareketlendirdi. İki icraatçı bakan ile genel seçimleri atlatan AK Parti İzmir’de, ilçe kongreleri öncesi güç dengeleri de merak konusu oldu. Metropoldeki birçok ilçede mevcut ilçe başkanlarının yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılırken, adaylık için farklı isimlerin gündeme gelmesi de kongre sürecinin renkli geçeceğinin işareti olarak yorumlanıyor.

SOYSAL ÇİĞLİ’YE ADAY
Kulislerde dillendirilen iddialara göre; ilçe kongrelerinde en büyük hareketlilik Çiğli’de yaşanacak. Eski AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak’ın desteği ile başkanlık koltuğuna oturan, mevcut ilçe Başkanı Funda Özçoban, kongrede bir kez daha aday olacak. Kabak’ın parti içi aktif görevlerine ara vermesi ve son genel seçimde CHP ile aradaki oy farkının açılması ile il yönetiminden beklediği desteği alamayan Özçoban’ın en büyük rakibi ise kurucu ilçe başkanlığı görevini üstlenen Sıddık Soysal olacak.

AKAY’DAN TEK ADAY ÇAĞRISI
Meclis üyeliği görevini de yürüten Soysal da ilçe kongresinde başkanlık için ter dökecek. Delegelerin açık desteğini alan Soysal’ın, 2014 yerel seçimlerinde de belediye başkan adayı olması bekleniyor. Eski ilçe başkanlarından İlyas Eroğlu ve eski meclis üyelerinden Erdal Ertan’ın da adaylık için isimleri konuşulsa da rekabet Özçoban ve Soysal arasında geçecek. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da etkin rol oynaması beklenen Çiğli İlçe Kongresi için İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın da potansiyel adaylara mesaj gönderdiği ve “Çoklu yapıyı ortadan kaldırın, tek aday ile kongreye gidin” dediği öğrenildi. Gelen uyarı üzerine Eroğlu ve Ertan’ın, Sıddık Soysal’ı destekleyeceği, oluşacak delege yapısına göre kongreye tek aday olarak Soysal’ın gireceği belirtildi.

BUCA’DA İTTİFAK ARAYIŞLARI
Ak Parti’nin bir diğer hareketli ilçe kongresi de Buca’da yaşanacak. Başarılı bir genel seçim süreci geçiren İlçe Başkanı Mustafa Solmaz, adaylık için favori isim olacak. Solmaz’a rakip çıkartmak isteyen partililer ise “İlkbaharcılar” ve “Salmancılar” olarak ayrıldı. Buca kongresi öncesi, İl Genel Meclis Üyesi olan ve örgüt üzerinde etkin bir gücü bulunan Mehmet İlkbahar ve kendisine yakın partililer delege yapısını göz önüne alarak aday çıkartacak. 2009 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olan Beytullah Salman ve ekibi de kongre öncesi üzerinde uzlaşılacak bir aday çalışması yürütecek. Buca’daki kongre sürecine etki edecek en önemli isim ise eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy olacak. 2014 seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmayı düşünen Şeboy, adaylık sürecinde etkili olabilmek için startı Buca İlçe Kongresi’nden verecek. Kendine yakın isimleri yönetime sokmak isteyen Şeboy’un tavrı, kongrede belirleyici olacak. Öte yandan genel seçimler öncesi Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın seçim çalışmalarını yakından takip eden Aybar Uygur’un da aday olabileceği konuşulurken, Buca’dan milletvekili seçilen Rıfat Sait’in sürece müdahil olmayacağı ifade ediliyor.
 
SARI YENİDEN ADAY
Ak Parti Bayraklı İlçe Başkanı İsmail Sarı da kongre de yeniden aday olacak. Genel seçimlerde gösterilen başarı ile ilçede CHP lehine seyreden dengelerde Ak Parti’yi ön plana çıkartan Sarı’nın yeniden başkan seçilmesine kesin gözüyle bakılırken aday olacağı konuşulan isimler de ortaya çıkmaya başladı. Karşıyaka Belediyesi’nin Ak Partili eski meclis üyelerinden Yücel Demir’in aday olmasına kesin gözüyle bakılırken, Karşıyaka eski İlçe Başkanı Mikail Bilici ve ekibinin desteğini alan Bayraklı Belediyesi meclis üyesi İpek Özgür’ün de aday olabileceği belirtildi. Meclisin en etkili üyelerinden biri olarak gösterilen Ali Aslan ise iş yoğunluğu nedeniyle aday olmayacak. Adaylık için ismi geçen bir diğer isim de İzzettin Mizan.

KARAL BASTIRIYOR
Ak Parti Karşıyaka’da da seçim hareketliliği yaşanacak. Mevcut Başkan Tuncay Bozkurt, koltuğunu korumak için yeniden aday olacak. Bozkurt’un şimdilik tek rakibi ise eski il yönetiminde Ömür Kabak’ın gazabına uğrayan Mehmet Karal olacak. Gerekli delege yapısı oluştuğu taktirde, il yönetiminden de onay alacak olan Karal, başkanlık için ter dökecek.

Bornova’da ise mevcut ilçe başkanı Hüseyin Özkan, en güçlü aday olarak seçimlerde yer alacak. Partinin kurucu üyeleri arasında yer alan, son seçimlerde 400 delegeden 300’e yakın oy alan, son 3 yıldır da ilçe başkanlığı görevini üstlenen Özkan’ın karşısına rakip çıkması beklenmiyor.

SAKMAN ADAY DEĞİL
Kongre sürecine sakin bir giriş yapan bir diğer ilçe teşkilatı da Karabağlar. Osman Sakman’ın milletvekili aday adayı olması ile başkanlık koltuğuna oturan Abdulkadir Uçar, kongrede bir kez de seçilerek başkanlık yapmak isteyecek ve aday olacak. Sakman ise yeniden başkan olmak için girişimde bulunmayacak. Sakman yönetiminin Teşkilat Başkanı olan Uçar’ın seçimlere tek aday girmesine kesin gözüyle bakılırken, önceki kongrede Sakman’a karşı aday olan Engin Uğurlular’ın da aday olmayacağı konuşuluyor.

KONAK’TA BAYRAM YOK, ÖTNÜ VAR
İzmir’in en büyük iki ilçesinden biri olan Konak’ta da seçim yarışı rekabet içinde geçecek. Mevcut İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, koltuğunu korumak için yeniden aday olacak. İsmi başkanlık için geçen eski başkanlardan Fevzi Bayram, göreve talip olmadığını açıklarken, sürpriz isim yönetim içinden geldi. 3 yıldır Konak İlçe Yönetimi’nde görev yapan Mimar Abdurrahman Tosun’un da aday olabileceği bilgisi AK Parti Konak kulislerini hareketlendirdi. Güzelbahçe İlçe Başkanı Kerim Çetin, Gaziemir İlçe Başkanı İsmail Akdağ, Balçova İlçe Başkanı Oktay Duru ve Narlıdere İlçe Başkanı Abdulmuttalip Savar’ın seçimlere tek aday olarak girmesi bekleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
şengül şayak 19 Kasım 2011 Cumartesi 17:32

çiğlide kogreler herzaman hareketlidir a.sıddık soysalın çiğlide ak partiyi yücelteceğine inanıyorum başarılar diliyorum şengül şayak

Yorumu oyla      14      6  
helal mustafali 22 Temmuz 2011 Cuma 10:28

adaylara baktımda, hepsi birbirinden değerli hepsi partiye gerçekten gönül vermiş arkadaşlar. Ama ben özellikle Güzelbahçe ilçe başkanı Kerim ÇETİN i özellikle ayırt etmek istiyorum. Partisi için gecesini gündüzüne katan ve Güçelbahçe gibi aşırı sosyal demokrat bir ilçede AK Parti de var dedirten başarılı başkana burdan şahsın olarak teşekkürlerimi iletiyorum. Seni seviyoruz başkaaaaaan

Yorumu oyla      12      6  
yusufpeken 21 Temmuz 2011 Perşembe 10:28

izmir yeni bir yapılanma ile yerel seçimlere hazırlanmalıdır.başarı tereyağı bal ile geldi diye düşünenler hüseyin ahmetoğlu gibi kişi merkezli siyaset yapanlar yerlerini ufuk sahibi kişiler bırakmalı ve taşlar yerine oturmalıdır

Yorumu oyla      12      7  
hoşgörü 20 Temmuz 2011 Çarşamba 18:20

değerli yorumcular amacınız ne hizmetmi hizmetse insanları kötülemekle olmaz herkes aday olsun ama demokratik bir çalışma veşeffaf bir yönetim oluşturur bu oluşturmanında adabı var tehditle olmaz kavga olmaz yarışın yanında barışda olması lazımki sonunda yüzyüze bakalım dost kalalım yine seçimlerde omuz omuza çalışalım.şimdiden başladı birbirini karalama kampanyaları karalayan yönetici kesime söylüyorum böyle devam ederseniz foyalarınız çıkar bunları allahda sevmez kuluda

Yorumu oyla      13      6  
çiftçi 20 Temmuz 2011 Çarşamba 16:51

bayraklıda budönem çitfçiler emekliler çalıştı bayraklı seven arkadaşalara kahve köşerinde oturdular teşkiletı eleştirdiler biz isterdik bu arkadaşalrda kötüledik ilçe başşknı kadar birazcık çalışsalardı bayraklı da oyumuz 22 000 degil 30 000 artardı başbakanımızın hedefine ulaşmakiçin bayraklıda ismail sarı başkanın yarısı kadar çalışsınlar 2009 da kaçan bayraklıda ve izmirde tulum çıkarırdı biz yönetim de böyle arkadaşları istiyoruz dedikodu yapanlarıdegil yafudi taktiği uygulamayın çamura düşüncesini çıkarın

Yorumu oyla      15      9  
GÜZELBAHÇELİ AK GENÇLİK 20 Temmuz 2011 Çarşamba 16:35

KERİM BAŞKANIM ARKANDAYIZ,SEN NERDEYSEN BİZ ORDAYIZ KİM ADAY ÇIKARSA HODRİ MEYDAN KONGREDE GÜÇLÜ OLAN KAZANIR BİZ SENİN KAZANACAĞINDAN EMİNİZ VE ARANDAYIZ GÜZELBAHÇE AK PARTİ SEN OLDUĞUN İÇİN % 25 LERE ÇIKTI HERKES BİLSİN BUNU.SAYGILAR

Yorumu oyla      14      7  
20 Temmuz 2011 Çarşamba 11:25

DİĞER İLÇELERİ BİLMEM DE BAYRAKLI HARBİDEN KARIŞIK 2,5 YILDIR İLÇE BAŞKANI OLAN SARI HANGİ MAHALLEYE GİTMİŞ BAYRAKLI SADECE ALPASLANDAN OLUŞMUYOR.BEN BİR NAFIZGÜRMAN SAKİNİ OLARAK SARIYI HİÇ GÖRMEDİM İLÇEDE MALALLELERİ GEZEN YÖNETİCİLER BAŞKASI KENDİNE PİRİM YAPTIRAN İSMAİL SARI ZATEN HALKLA İÇİÇE OLAN ÇOĞU YARDIMCILARINIDA GEÇEN AYLARDA GÖREVLERİNDEN ALMIŞTI SANIRIM BU GÜNLER İÇİNMİŞ ONLARI GÖREVDEN ALMASI. BİRİLERİ ÇALIŞCAK SARI PİRM YAPCAK MERAK ETME SARI BU PARTİNİN GİZLİ HALK KAHRAMANLARI SANA DOĞRUYU GÖSTERİR..

Yorumu oyla      18      9  
konak gençlık 20 Temmuz 2011 Çarşamba 10:20

konak ta ne ötnu ne tosun umıt aydın olmalı

Yorumu oyla      12      11  
Yusuf Sevinç 20 Temmuz 2011 Çarşamba 02:40

Adaylar tek olacaksa neden kongreye gidiliyorki.. İl başkanı ve yönetimi gibi yine tepeden atansınlar bitsin bu iş.. karabağlarda ak parti chp nin çok gerisindeydi, yerel seçimlerden sonraki kongre 3 adaylıydı iyi olan kazandı ve bugün karabağlarda chp ye 11 bin oy fark attı.. atalarımız boşuna dememişler nerde hareket orda bereket.. bırakın kim kendine ve ekibine inanıyorsa çıksın yarışsın.. iyi olan kazanır zaten... Kesinlikle Tek adaya karşıyım...

Yorumu oyla      17      9  
bayraklıyı sevenler gurubu.. 20 Temmuz 2011 Çarşamba 02:10

çok merak ediyorum ismail sarı hangi yüzle tekrar bayraklıya aday olacakmış siyasi duruşu belli olmayan teşkilat anlayışını iş takipciliğine bağlayan bu şahsa sormazlarmı sen değilmiydin 2004 de belediye başkan adayı olamadın diye piriştina ile mahalle mahalle dolaşıp partiyi satan, sormazlarmı ak parti ilçe başkanı olduğun halde sarıgül oluşumunun toplantılarına otel lobilerinde bulunan, bu seçimlerde alınan oy oranını kendine mal edemesin senin anınıda şanınıda biz iyi biliriz şurayada yazıyorum diğer adaylar araziye insin ismaille ilgili belgeleri cıkarsınlar milletin yüzüne bakamaz.

Yorumu oyla      18      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den milletvekili atılımı
CHP Başkan Yardımcısı Tekin, partisinin hiç milletvekili çıkaramadığı ...
Erdoğan: Şartlar değişti, artık iyilik yok
KKTC ziyareti öncesinde gazetecilere konuşan Başbakan Erdoğan, "Ben Türkiye’de ...
Bayır'dan Tartan'a nezaket ziyareti
Genel seçimlerin ardından yerel seçimler için düğmeye basan CHP İl Örgütü ...
 
Zeybek’ten şehitler için önemli teklif
DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, şehit olan kamu görevlilerinin emsalleri ...
Tanrıkulu'nun açıklaması neden veto yedi?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu’nun, 13 askerin şehit olduğu terör ...
Devletin zirvesini buluşturan cenaze
ENSAR Vakfı eski Başkanı Ahmet Şişman, Gül ve Erdoğan’ın da katıldığı ...
 
Boşanma nedenini eşi açıkladı
Ak Parti milletvekili Nimet Baş, şok ayrılıkla ilgili düşüncelerini açıklamazken ...
Muhalefet milletvekillerine TBMM TV şoku
Muhalefet milletvekillerinin vatandaşa seslerini duyurmak için kullandığı ...
Kılıçdaroğlu'ndan Clinton'a: Kandil’i durdurun
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın Türkiye’deki en ilginç randevuları, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva