HABERLER>GÜNCEL
18 Aralık 2011 Pazar - 14:38

'Bana ikinci kez aynı acıyı yaşattılar'

İzmir'de, 2 kişinin tecavüzüne uğrayan üniversite öğrencisi E.E., koluna mühür vurulup, ruh ve beden sağlığının kontrolü için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine tepki gösterirken, "Bir yıl aradan sonra aynı acıyı tekrar tekrar yaşattılar. Yarama tuz bastılar" dedi ve aktivist olarak 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız' adlı platforma katılıp destek verdiğini söyledi.

 Bana ikinci kez aynı acıyı yaşattılar

İZMİR - Olay, geçen yıl 21 Kasım'da, İzmir Kuzey Çevre Yolu Bornova geçişi viyadükleri altında meydana geldi. Eğitim giderlerini karşılamak için Alsancak Semti'ndeki barda çalışan üniversite öğrencisi E.E., Alsancak Hocazade Camii karşısındaki otobüs duraklarında zaman zaman karşılaştığı İ.O.D. ile gece otobüs beklediği sırada, yardım etme bahanesiyle önlerinde duran 2 kişinin araçlarına bindi. Yola çıktıktan kısa süre sonra 2 kişiı, gençlerden İ.O.D.'yi tartakladıktan sonra araçtan indirdi. Bu sırada inmeye çalışan E.E.'yi zorla kamyonette tutan 2 kişi, viyadüklerin altında durup, tecavüz etti. İki saldırgan, bunu polise anlatmaması için dövüp, tehdit ettikleri genç kızı metro istasyonunda bıraktı. E.E.'nin anlattıkları ve araca ait plaka bilgisinden yola çıkan polis ekipleri, tecavüz zanlıları 31 yaşındaki Ali Yavaş ile 24 yaşındaki Gökhan Muşmula'yı yakaladı. İki kişi hastaneden tecavüz bulgularının yer aldığı raporunun alınmasının ardından tutuklandı.

Tecavüz mağduruna damga ayıbı
 
Tecavüz sanıkları hakkında, 24'er yıl hapis cezası istemiyle İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Karar aşamasına gelen davanın son duruşmasında, üniversite öğrencisi E.E., ruh ve beden sağlığının kontrolü için sol koluna mühür vurulup İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda muayeneden geçirilen E.E., döndüğü kentte uygulamaya tepki gösterdi. Yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan E.E., "Bu olaydan sonra toplum tarafından damgalandım. Beni suçlayıcı bir sürü yorumlarda bulunuldu. Benzer şeyleri yaşayan kadınlar, aynı şekilde toplumumuzda damgalanıyor. Sol koluma da mühür vurularak somut bir şekilde damgalama yapıldı. Adli Tıp Kurumu'na, zaten içerisinde fotoğrafım olan kapalı bir zarfla gittim. Mühüre ne gerek vardı? İlkel bir uygulama, teknolojinin geliştiği günümüzde hala devam ettiriliyor. Bu şekilde rencide edildim, incindim, gururum kırıldı. Olayın psikolojisinden kurtulmaya çalışırken, bir yıl sonra tekrar tekrar, üstüne basa basa aynı acıyı yaşattılar. Yarama tuz bastılar."
 
"KORKUYLA GİTTİM"
Mühürün sol koluna, omzuna yakın yere vurulduğunu anlatan E.E., şöyle devam etti:
 
"Kış olması nedeniyle uzun kollu giyindiğim için farkedilmedi. Ya yazın gönderilseydim, bunun yaratacağı rahatsızlığın hesabını kim verecekti? Kuruma girdiğimde çok heyecanlandım, zaten korkuyla gittim. Etrafımda 5-6 mağdur kişi daha vardı, onlar da sıra bekliyorlardı. Onlarla göz göze geliyorduk ama konuşamıyorduk. Daha sonra içeri alınıp ortadaki sandalyeye oturtulup, kimliğim ve hayatımla ilgili soruları cevaplandırdım, oradan ayrıldım. Gerçekten yıkıldım, saatler geçmek bilmedi" diye konuştu.
 
"KADIN SUÇLU DURUMA DÜŞÜRÜLÜYOR"
Son günlerde kadına yönelik şiddet olaylarının da artmasına tepki gösteren, yaşadığı olayın ardından aktivist olarak 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız' adlı platforma katılıp destek verdiğini anlatan E.E., şöyle konuştu:
 
"Her gün bir yerlerde yaşanan bu olaylar canıma tak etti. Hepimizin canı yanıyor. Çok katı ve duyarsız düşünceler ortaya çıkıyor. Kadın suçlu duruma düşürülüyor, bu kadar çirkinleşiyoruz."
 
BÖLGESEL ARACI KURUMLAR OLUŞTURULMALI
Uygulamanın tamamen kaldırılması gerektiğini dile getiren E.E.'nin avukatı Can Canbek ise, "Türkiye'de kadınlara pozitif ayrım sağlayacak ciddi bir yaptırım yok. Bu çağda lüzumsuz mühür uygulamasının bir an önce ortadan kaldırılması lazım, buna yönelik yasal çalışma da yapılmalı. Olayın ardından aylar sonra gönderilmesi ise başka bir vahim durum. İstanbul'a gönderilmek yerine bölgesel aracı kurumlar oluşturulup yaşanan mağduriyet en aza indirilebilir" dedi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
asım korkut 19 Aralık 2011 Pazartesi 10:22

maalesef yasalarımız olmasa bile uygulama,mağduru dahada mağdur edecek şekilde

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç çifte çocuk beklerden kötü haber
Karabağlar'da, geçen ocak ayında 18 yaşındaki Leyla Azgın ile evlenen ...
Alsancak'taki yeni düzenlemeye kitaplı protesto
Alsancak’ta Ali Çetinkaya Bulvarı üzerindeki oturma banklarının yeni ...
Kontör bitti buyrun nezarete
Cep telefonundan arayıp 'polisiz' diye vatandaşlardan kontör ve para alan ...
 
Son anket: Vatandaş halinden memnun mu?
Konsensus’un Habertürk için yaptığı ve halkın nabzını tutan “Türkiye Gündemi- ...
Aliağa'da arkadaş tartışması cinayetle bitti
Aliağa’da, 25 yaşındaki Gazi Akbayır ile kendisini yüksek sesle şarkı ...
Hükümet esnek çalışmayı yeniden Meclis'e taşıyor
İşçilerin tepkisin çeken çalışma taslağı yeniden Meclis gündemine geldi. ...
 
''3. Ege Mutfak Zirvesi'' başladı
İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir'in, fuarların olimpiyatı olarak nitelendirdiği ...
Adli Tıp'ta PKK'lı hareketliliği
Bingöl'de öldürülen 8 teröristin cenazesi İstanbul'a getirildi.
Diyarbakır'da 50 PKK'lı çembere alındı
Diyarbakır'ın Dicle İlçesi Kurşunlu Köyü kırsalında Görese Dağı eteklerindeki ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva