HABERLER>GÜNCEL
18 Aralık 2011 Pazar - 14:06

Genç çifte çocuk beklerden kötü haber

Karabağlar'da, geçen ocak ayında 18 yaşındaki Leyla Azgın ile evlenen 21 yaşındaki Serat Azgın, eşinin hamile olduğunu öğrendikten kısa süre sonra rahatsızlandı. Kalp yetmezliği teşhisi konulup nakil kararı alınan Serat Azgın'a bir ay önce yapay kalp katıldı.

Genç çifte çocuk beklerden kötü haber

İZMİR - Eşi 7.5 aylık hamile olan Serat Azgın, "Beni hayata eşim ve doğacak çocuğum bağlıyor. Ama kurtuluşum nakilde, yeni bir kalple doğum sırasında eşimin yanında olmak istiyorum, tek dileğim bu" dedi.
 
Karabağlar İlçesi'nde oturan ev kadını Leyla Azgın ile çanta imalatçısı Serat Azgın çifti, henüz 5 aylık evliyken hayatlarının darmadağın olabileceğini akıllarının ucundan bile geçirmiyordu. İkisi de genç ve sağlıklıydı. Evliliklerinin birinci yılını doldurduktan kısa süre sonra minik bebeklerini kucaklarına alacaklardı. Ancak herşey Serat Azgın'ın rahatsızlanmasıyla değişti. Mutluluğun, sevincin yerini hüzün, ölüm korkusu, çaresizlik aldı. İlk şikayetlerin halsizlik ve kusma ile başladığını, sigara yüzünden olduğunu düşünüp bir ay idare etmeye çalıştığını belirten Serat Azgın, hayatlarını darmadağın eden gelişmeleri şöyle anlattı:
 
"Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittim, bronşit tedavisi gördüm. Oradan beni Tepecik'teki Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne sevk ettiler. Burada yapılan tetkiklerde kalbimin büyük olduğu söylendi, bir özel hastaneye yönlendirdiler. Orada yapılan tetkiklerden sonra tekrar Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne gittim. Artık her gün hastalanır hale gelmiştim, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği'nde yattım, tedavi gördüm. Genel durumum düzeliyor tekrar bozuluyordu. Neredeyse hergün acil servise başvuruyordum. Sonra Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk ettiler. Geçen 9 Ekim'de Ege Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Servisi'ne yattım. Çok halsizdim, tansiyonum çok düşüktü. Ayağa kalkamıyor, bir adımdan fazla atamıyordum. Kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Ağır bir enfeksiyon sonrasında bu tablo oluşurmuş. Benim başımdan öyle bir hastalık da geçmemişti ama kalbim iflas etmiş. Yapay kalbe bağlamak için önce kalbimi güçlendirdiler. Bir ay önce Prof. Dr. Mustafa Özbaran ve ekibi beni yapay kalple hayata bağladı."
 
Evlenmeden önce hiçbir rahatsızlığının olmadığını, sağlıklı bir gençken hayatının karardığını anladan Serat Azgın, "Çok neşeliydim, eşimle, ailemle çok güzel günler geçiyordum. Şimdi bu cihazla yaşamak zor. Her şeyim sınırlı. En fazla yarım saat hastane bahçesine çıkabiliyorum. İnsanlar merhametle, en çok da acıma duygusuyla bakıyor. Kötü oluyorum, gelip odama kapanıyorum. Hamileliği süresince eşimin yanında olmak isterdim. Onu çok seviyor, özlüyorum. Ama bir araya gelemiyoruz. Beni eşim ve doğacak çocuğum hayata bağlıyor. Hastalığımın tek çaresi kalp nakliymiş. Evime kavuşmak, doğumda yanında olmak istiyorum" dedi.
 
EVLİLİĞİNİ DE HAMİLELİĞİNİ DE YAŞAYAMADI
Öte yandan mikrop kapacağı endişesiyle hastaneye çok nadir giden 7.5 aylık hamile Leyla Azgın, eşinin hastalığı nedeniyle çok üzüntülü günler geçirdiklerini söyledi. Hayatlarının birden bire allak bulak olduğunu belirten Leyla Azgın, "Bunları yaşamak çok kötü. Ne evliliğimi ne hamileliğimi anladım. Eşimi çok özlüyorum. Onun yanında olmayı, onun benim yanımda olmasını istiyorum. O hasta, ben hamileyim. Birbirimize en çok ihtiyacımız olan zamanda o benim, ben onun yanında olamıyorum. Bu da beni çok üzüyor. Doktor doğumun şubat ayı ortasında olabileceğini söyledi. Doğumda eşimin yeni kalbiyle yanımda olması, bebeğimizi birlikte kucağımıza almak tek arzum. Organ bağışı konusunda herkesin duyarlı davranmasını istiyorum" diye konuştu.
 
Baba olmaya hazırlanan Serat Azgın'ın, hastanedeki en minik arkadaşı ise kendisi gibi yapay kalple yaşayan 2 yaşındaki Çiğdem Gürler. Ocak ayında hastanede bir yılını dolduracak Çiğdem'in, felç geçirdiğini ve acil nakil olması gerektiğini belirten Azgın, "Çiğdem, nakil bekleyen en küçük hasta. Hepimiz yaşam hediyesi bekliyoruz. Elbette kimse ölmesin ama ölen insanların organları toprak değil can olsun" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alsancak'taki yeni düzenlemeye kitaplı protesto
Alsancak’ta Ali Çetinkaya Bulvarı üzerindeki oturma banklarının yeni ...
Kontör bitti buyrun nezarete
Cep telefonundan arayıp 'polisiz' diye vatandaşlardan kontör ve para alan ...
Son anket: Vatandaş halinden memnun mu?
Konsensus’un Habertürk için yaptığı ve halkın nabzını tutan “Türkiye Gündemi- ...
 
Aliağa'da arkadaş tartışması cinayetle bitti
Aliağa’da, 25 yaşındaki Gazi Akbayır ile kendisini yüksek sesle şarkı ...
Hükümet esnek çalışmayı yeniden Meclis'e taşıyor
İşçilerin tepkisin çeken çalışma taslağı yeniden Meclis gündemine geldi. ...
''3. Ege Mutfak Zirvesi'' başladı
İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir'in, fuarların olimpiyatı olarak nitelendirdiği ...
 
Adli Tıp'ta PKK'lı hareketliliği
Bingöl'de öldürülen 8 teröristin cenazesi İstanbul'a getirildi.
Diyarbakır'da 50 PKK'lı çembere alındı
Diyarbakır'ın Dicle İlçesi Kurşunlu Köyü kırsalında Görese Dağı eteklerindeki ...
İzmir'de basın şehitleri unutulmadı
İzmir'de düzenlenen '3'üncü Ege Mutfak Zirvesi'nde Buca Belediye Başkanı ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva