HABERLER>GÜNCEL
3 Kasım 2011 Perşembe - 13:49

'Aktaşlar Çetesi'ne ceza yağdı

İzmir'de, çıkar amaçlı suç örgütü oluşturarak 'adam öldürme, zorla senet imzalatma, tehditle haraç toplama, tefecilik, alıkoyma' gibi çok sayıda suçu işledikleri ileri sürülen ve 'Aktaşlar' olarak bilinen grubun 10 üyesine ceza yağdı.

 Aktaşlar Çetesi ne ceza yağdı

İZMİR - En çok ceza çete lideri olduğu iddia edilen Misbah Aktaş'a verildi. Aktaş 2 kez ömür boyu ve 153 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
2004 yılında, Alsancak Semti'nde bir travestinin evinde Hamza Kolay'ın öldürülmesi olayının faili olarak yakalanan ve tutuklanan Misbah Aktaş'ın, çıkar amaçlı suç örgütü oluşturduğu ve bu örgütü cezaevinden yönettiği bilgisine ulaşan İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 2006 yılında 'Aktaşlar' olarak bilinen bu gruba yönelik operasyon başlattı. Şirinyer, Alsancak ve Yenişehir semtlerinde gerçekleştirilen bir dizi operasyonda 34 kişi gözaltına alındı. Operasyonda ruhsatsız 3 tabanca, 2 gaz tabancası, 1 pompalı tüfek, çok sayıda mermi ve fişek, farklı kişiler adına düzenlenmiş 38 senet, 15 bin 600 lira para, 100'lük sahte ABD doları ile bir miktar esrar da ele geçirildi.
 
Özellikle Şirinyer ve Alsancak semtlerinde faaliyet gösteren bu grubun, Erdal Dinler, Erhan Kantoni ve Murat Hasırcı'yı öldürme, baskı ve tehditle haraç toplama, silah ve bıçakla yaralama, işyeri kurşunlama, adam alıkoyma, zorla senet imzalattırma ve tahsil etme, borç verip yüksek faizle geri alma, gasp, fuhuşa teşvik suçlarını işledikleri belirlendi. Adliye'ye sevk edilen şüphelilerden bazıları tutuklanırken, diğerleri serbest bırakıldı. Toplam 35 sanık hakkında dava açıldı.
 
İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya davanın tutuklu sanığından Misbah Aktaş ile Mehmet Akça ve başka suçtan tutuklu bulunan İrfan Tali, tutuksuz yargılanan Ziya Direkçi, Yusuf Direkci ve tarafların avukatları katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Misbah Aktaş, bir komplonun kurbanı olduğunu, 3 kişinin öldürülmesi olayında kendisinin cezaevinde tutuklu bulunduğunu, hazırlanan senaryo sonucu, kendisinin günah keçisi seçildiğini ileri sürdü. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.
 
Mahkeme heyeti, yargılama sonunda çete lideri olmakla suçlanan Aktaş ile birlikte 10 kişiyi ağır cezalara çarptırdı. Mahkeme heyeti, 49 sayfadan oluşan karar sonrası, Aktaş'ı iki kez ömür boyu, 153 yıl 9 ay hapis, Selahattin Seyyar'ı ömür boyu ve 155 yıl, Aydın Aktaş'ı ömür boyu ve 71 yıl, Mehmet Akça'yı ömür boyu ve 5 yıl 6 ay, Ziya Direkçi'yi 45 yıl, Mustafa Aktaş'ı 30 yıl 6 ay, Murat Akdağ'ı 26 yıl, İrfan Tali'yi 24 yıl 6 ay, Adil Aktaş'ı 14 yıl 6 ay ve Filiz İpekçi'yi 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanıklardan 23'ünün ise beraatine karar verildi. Mahkeme heyeti, ayrıca ceza alan tutuksuz sanıklar M.A., A.A., A.A. ve S.S. hakkında yakalama kararı çıkarttı. Bugüne kadar yakalanamayan iki sanık hakkındaki dosya ise ayrıldı.
 

Ceza alan sanıkların avukatları kararı temyiz edeceklerini belirtti.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuyumcudan '22 ayar hırsızlık'
İzmir'de, kimliği belirsiz bir kişi, özellikle 22 ayar altın yüzüklere ...
Çılgın damada 14 yıl 7 ay hapis
Bornova’da iki yıl önce, kendisinden boşanmak isteyen eşi 34 yaşındaki ...
Savcı: Saldırı emri PKK'dan
Şarkıcı İbrahim Tatlıses’in saldırıya uğramasıyla ilgili iddianamede, ...
 
Karısını ve üvey kızını öldürüp kaçtı!
Beydağ’da, 42 yaşındaki Gülşen Duman ile ilk evliliğinden olan kızı, 16 ...
Harçlıklarıyla 130 battaniye aldılar
Van depremi nedeniyle MEV Koleji tarafından başlatılan yardım kampanyasına ...
İzmir'de suçlu avı: Cezası onanan 27 kişi yakalandı
İzmir'de İnfaz Büro Amirliği ekipleri, karıştıkları çeşitli suçlarda mahkemelerin ...
 
Memur maaşlarında düzenleme: eşit işe, eşit ücret
Kamuda eşit işe, eşit ücret sistemi uygulamaya başlandı. Sistem ile aynı ...
Deprem operasyonunda sıra rüşvetçi memurlarda
Depreme dayanıklı olmayan binalara uygun raporu veren şebekenin ortaya ...
Kadran 115'te takılı kaldı: 1 ölü
Karşıyaka’da hız göstergesi 115 kilometrede takılı kalan 32 yaşındaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva