HABERLER>POLİTİKA
5 Temmuz 2023 Çarşamba - 18:42

'Adalet yürüyüşü ile başlayan değişim sürmelidir'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Hatalarımızı düzelterek, eksiklerimizi gidererek, yenilenerek ayağa kalkmamız gerekiyor. Bu mücadele vazgeçilecek bir mücadele değil. Adalet yürüyüşüyle başlayan bu büyük değişim, mutlaka sürmelidir, sürecek ve nihayetinde başarıya ulaşacaktır" dedi.

 Adalet yürüyüşü ile başlayan değişim sürmelidir

CHP'li Öztrak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından, parti genel merkezinde açıklama yaptı. Öztrak, en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkarılmasıyla ilgili kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulduğunu hatırlatarak, "Emeklilere ne verileceği hala ortada yok, yuvarlak laflarla geçiştiriliyor. Emekliler ‘biz unutulduk’ diyor. Ama hep söylüyoruz gelirin kaç lira olduğundan çok, ne alabildiği önemli. Erdoğan’ın yine genel başkanımızın zoruyla en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılacağını açıkladığı gün bu parayla bin 124 dolar alınıyordu, şimdi ancak 846 dolar alınıyor. Bu kısacık zamanda bile henüz verilmeyen en düşük memur maaşının alım gücü neredeyse 300 dolar eridi" dedi.

Mısır’la diplomatik ilişkilerin yeniden başlamasına ilişkin Öztrak, "Hani Sisi darbeciydi. Meydanlarda ağlayarak millete yaptırdığınız Rabia işaretine ne oldu? Döndünüz dolaştınız dediğimize geldiniz. Yeniden Mısır'la diplomatik ilişkileri kurdunuz. Türkiye’nin bölge ülkeleri ile karşılıklı saygı temelinde ilişkiler kurmasını, iş birliklerine öncü olmasını, güven veren bir ortak olmasını en çok CHP olarak biz isteriz. Bizim eleştirimiz bölge ülkeleri ile yeniden ilişki kurulmasına değildir. İlişkiyi bozup, sonunda yeniden ilişki kurma noktasına geri dönmeyedir bizim eleştirimiz. Erdoğan’ın bölgesel konulara göbeğinden dalıp iç siyaset malzemesi yapmasına, Türkiye ile tüm komşularını düşman etmesine, ülkeye ekonomik olarak da çok ciddi zararlar vermesine, Türkiye’nin üzerine 'güvenilmez ülke' etiketi vurdurmasına, bu 'U' dönüşlerine, Körfez'den borç bulmak için emirle yapmak zorunda kalmasınadır bizim itirazımız" ifadelerini kullandı.

Seçim sürecinin devam ettiğini ifade eden  Öztrak, "Yaklaşan yerel seçimler için bu ülkenin aydınlık geleceğine inananların umutlarını tazelememiz gerekiyor. Mayıs seçimlerinde milletimiz çok önemli bir kapıyı araladı. Farklı düşünen, farklı konuşan, belki farklı şeylere inanan, farklı partilere oy veren ama hepsi bu ülkeyi sevmek paydasında buluşan, bu ülkenin aydınlık geleceğine inanan 25,5 milyon insan ucube rejime karşı bir araya geldi. Sandıkta tek vücut oldu. Bu ülkede her 2 kişiden 1'i, demokrasi için, hak için, hukuk için, adalet için bir araya geldi. Çok istememize ve çok çalışmamıza rağmen olmadı, kazanamadık. Buna belki en çok biz üzüldük. Ama seçim süreci devam ederken sadece 'üzgünüz' diye oturmak yetmiyor. Hatalarımızı düzelterek, eksiklerimizi gidererek, yenilenerek ayağa kalkmamız gerekiyor. Bu mücadele vazgeçilecek bir mücadele değil. Adalet yürüyüşüyle başlayan bu büyük değişim, mutlaka sürmelidir, sürecek ve nihayetinde başarıya ulaşacaktır" dedi.  (DHA)

 
Büyükşehir ihaleye çıktı... Karaburun'a Şeyh Bedreddin heykeli!
 
Koç: Arda Güler Fenerbahçe'de kalmayacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 6 Temmuz 2023 Perşembe 07:27

Sayın Öztrak,partiden top yekün çekip giderseniz bu parti öyle düzelir,denemek için her hangi bir ilçede delege adayı olunuz sıfır çekersiniz,boş boş öndeyiz kazandık palavralarını tekrar duymak istemiyoruz lütfen artık gereğini yapınız,hele hele gelecek yerel seçimlerde belediye başkanlarını atama yaparsanız büyük hezimeti yaşatırsınız bu partiye...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu'ndan Akşener'e 'Hayırlı olsun' ziyareti
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı ...
'CHP'deki kriz AK Parti'ye yarar mı? sorusuna Dağ'dan 'temkinli' yanıt!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'de parti içinde yaşanan ...
AK Partili Kaya’dan Soyer’e: Kendisi gibi beceriksizle toplantı yapıyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
AK Parti'de 7 il başkanlığına atama
AK Parti'de Adıyaman, Erzincan, Kars, Kırıkkale, Muğla, Niğde ve Uşak ...
Oğan: Beni ikna edemedi, parlamentoyu alamamak beceriksizliktir
Cumhurbaşkanı seçiminin birinci turunda Ata İttifakı'nın adayı olan, ikinci ...
Mehmet KARABEL yazdı... İttifak’tan ağzı yanan yerel seçimde ne yapar?
Mehmet KARABEL yazdı... İttifak’tan ağzı yanan yerel seçimde ne yapar?
 
CHP İzmir’de mahalle delege seçimi günü… Hangi ilçede/ne sonuç çıktı?
CHP'de mahalle delege seçimleri ikinci gününde devam ediyor... Karabağlar, ...
Tanju Özcan: İmamoğlu'na destek veririm
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan Habertürk'e açıklamalar... Habertürk'ten ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan AK Partili Saygılı'ya canlı yayın daveti: İzmir farkını yaratsın!
AK Parti İzmir İl başkanı Bilal Saygılı’nın, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva