HABERLER>POLİTİKA
4 Temmuz 2023 Salı - 21:41

CHP İzmir’de mahalle delege seçimi günü… Hangi ilçede/ne sonuç çıktı?

CHP'de mahalle delege seçimleri ikinci gününde devam ediyor... Karabağlar, Bornova, Urla ve Karşıyaka'da üyeler sandık başına geçerken, bazı ilçelerde kıyasıya yarış yaşandı.

CHP İzmir’de mahalle delege seçimi günü… Hangi ilçede/ne sonuç çıktı?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden genel seçimler sonrası verilen kurultay süreci İzmir'de ikinci günle devam etti.

Devamında ilçe kongresi ve il başkanlığı süreçlerini getirecek olan mahalle delege seçimleri  ‘değişim’ sloganları altında gerçekleştirilirken bugün Karabağlar, Urla Bornova ve Karşıyaka'da  toplam 13 mahalle sandık başına gitti.

BORNOVA'DA TEK MAHALLE SANDIKTA
Dün yaşanan kriz ile gündeme gelen ve 1 mahallede seçimlerin iptal edildiği Bornova'da bugün ise Işıklar Mahallesi sandık başına gitti. 17'de başlayan seçimler 20:00'da son bulurken mahallede kran krana seçim yarışı gerçekleşti. Mevcut İlçe Başkanı Ertürk Çapın'ı destekleyen mavi liste ile Belediye Başkanı Mustafa İduğ'a yakın olan beyaz listenin yarıştığı seçimde 67'ye 69 seçimi mavi liste kazandı. Yoğun itirazların yapıldığı seçimlerde 4 oy geçersiz sayılırken, beyaz listenin il ve ilçe yönetimine itiraz dilekçelerini verdiği öğrenildi.

Gerçekleştirilen seçimler sonrası ise Işıklar Mahallesi'nde delege isimleri şu şekilde;
Mehmet Çıtak , Mustafa tekeli

KARABAĞLAR’DA ‘SÖZÜPEK’ LİSTELERİ DEVAM EDİYOR
İzmir'in en büyük ilçeleri arasında yer alan Karabağlar'da ise seçim heyecanı 8 mahalle ile devam etti. Bulent Sözüpek ve ekibi secime damga vurduğu süreçte, Sevgi, Bozyaka, Adnan Süvari, İhsan Alyanak, Ali Fuat Erden, Cennetçeşme, Bahçelievler, Uzundere  mahallelerin sandık başına gitti. Gün boyunca gerçekleştirilen seçimlerde Cenettçeşme ve Uzundere gibi mahallelerde iki liste yarıştı. Gerçekleştirilen seçimlerde mevcut başkan Bülent Sözüpek'i  destekleyen listeler delege sayısındaki üstünlük sağlandığı görüldü.

Bahçelievler;
Abdurrahman Bakan, Ahmet Davulcu, Çidem Özkap, Derya Durnabaş, Ergin Al, Erkan Çağlar, Hakkı Karadeniz, Hamide Aydın, Levent Ergel, Mehmet Erdoğan, Mehmet Köse, Onur Cem Onarkan, Saniye Nazik Işık, Şengül Doğan Yanar, İlker Memiş, Engin Öçek, Aybüke Aydın

Uzundere;
Leyla Gür, Osman Sarı, Hasan Cem Sevik, Güven Türk, Turan Tuncel

KARŞIYAKA'DA TEK MAHALLEDE YARIŞ
Geçtiğimiz dönem tartışmaların yaşandığı Karşıyaka'da ise yine seçim heyecanı yaşandı Yamanlar, Sancaklı, Alaybey ve Tersane Mahallelerinin sandık başına gittiği süreçte Alaybey'de Örgütlenme ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner ve eski Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel’in de yer aldığı sarı liste ile beyaz  liste yarıştı. Saat 15:00'da başlayan ve 17:00'da tamamlanan ve 105 kişinin oy kullandığı seçimleri 87 oy alan sarı liste büyük bir fark ile kazandı. Beyaz liste 17 oy aldı. Tersane, Yamanlar ve Sancaklı mahallelerinde ise ortak listeler sandıktan çıktı.

Yamanlar:
Durmuş Yenigöl

Sancaklı:
İrfan Sert

Alaybey:
Sedreddil Coşkuner, Emine Ata, Taylan Alabay, Barış Erel, Halil Tunç Dursunoğlu, Mehmet Baran, Arda Durmayan, Tahsin Türe, Gökhan Yiğit

Tersane:
Adnan Alabay, Bülent Doğan, Gamze Uğurlu, Engin Yılmaz, Aynur Zorer, İhsan Yağız, Meral Derelioğlu, Berfin Öktemay

URLA’DA KOCAOĞLU VE UYAR DELEGE SEÇİLDİ
Urla’da bugün gerçekleştirilen Altıntaş Mahallesi Delege seçimlerinde İzmir siyasetindeki önemli isimler yer aldı. Beyaz liste ile Pelin Karasakal’ın ve Mavi liste ile Alp Bölükbaşı’ın yarıştığı seçimleri 61’e 71 beyaz liste kazandı.

Yapılan oylama sonrası ise İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Urla Belediyesi eski Başkanı Sibel Uyar’da mahalle delegesi seçildi.

Buna göre Altıntaş Mahallesi delegeleri şu şekilde;

Aziz Kocaoğlu, Sibel Uyar, Mehmet Bilgin, Kemal Sağdıç, Yasemin Uslucan, Mehmet Cengiz Saygı, Cemal Karademir, Muhammer Gaşgil, Gülay Balçeli, Simge Yazıcı, Raif Ercan ,Arınç Durak, Yağmur Alacalı Gürkan

TORBALI'DA MAVİ VE BEYAZ YARIŞI
Torbalı'nın Alpkent ve Torbalı Mahallelerinde gerçekleşen seçimlerde beyaz ve mavi olmak üzere iki liste yarıştı. Alpkent Mahallesinde Övünç Demir'in beyaz listesi 146oy alırken, Övünç Demir'in beyaz listesi51 oy aldı.; Torbalı Mahallesinde ise Övünç Demir'in beyaz listesi 293, Övünç Demir'in beyaz listesi ise 72 oy aldı. 

Torbalı Mahallesi;
Abdullah Akat, Ali Özel, Ali Yıldız, Ayşegül Menen, Bahar Kaplan, Celal Can, Ceylan Alaylı, Derya Gönül, Emin Sabuncu, Emre Aydın, Erhan Şener, Eersin Zıypak, Gurbet Gültekin, Hasan Akgül, Hikmet Akyüz, İlknur Satkiye Tunger, İlyas Balıkçı, Kadir Keskin, Karip Erbakan, Kerem Gündoğdu, Mehmet Ulubay, Mehmet Sağırlar, Melahat Yanıkbaş, Muharrem Eren, Murat Keser, Mustafa Yetkil, Mülkiye Şentürk, Nejdet Işık, Nihat Çok, Recep Balamir, Seçkin Açıkkaşlı, Selim Çalan, Sercan Başaraner, Sertaç Tokdil, Süleyman Aslan Özkan, Şerif Şenbaş, Tuncay Akbaba, Uğur Akkaya, Yakup Akar, Zeynel Bavuk, Zülfü Köymen

Alptekin Mahallesi;
Hüseyin Aktaş, Hasan Akdemir, Kerem Arsal, Çağlar Çavuş, Tolga Dellal, Mustafa Hügül, Murat İpekli, Ömer Kaplan, Bengü Karacagün, Hüdai Kayhan, Muharrem Köse, Semiha Memiş Saraç, Anıl Mert, Hasan Öğmen, Ümit Özcan, Sadık Sarı, Latif Şimşek, Ali Berke Tanç

 
Bakan Ersoy, yapımcı James Brock ile bir araya geldi
 
Taylor Swift'in hayranı konserde doğum yaptı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kudret Turan 5 Temmuz 2023 Çarşamba 00:34

Bornova Işıklar mahallesi sonuçları tam net değil. Sizi bilgilendireler yanlış bilgilendirmişler. İmza sayıları, zarf sayıları ve çıkan oy sayısı birbirini tutmamaktadır. Gerekli itiraz yapılmıştır. Ama yazınızda sanki mahalle seçimleri netmiş gibi yazmışsınız.

Yorumu oyla      2      3  
BUCALI 4 Temmuz 2023 Salı 23:51

AZİZ KOCAOĞLUNU TEBRİK EDERİM BUYUK BASARI KAZANMIŞ....OKADAR KADIN O KADAR GENÇ VARKEN SENİN NE İŞİN VAR DELEGELİKTE ÇEKİL DE KADIN VE GENÇLERİN ÖNUNU AÇ

Yorumu oyla      4      4  
4 Temmuz 2023 Salı 22:14

Hayırlı olsun tüm partili dostlarımıza lakin her sandık emeğin ve geleceğin simgesidir. İl Başkanlığı bu konuda gerekli uyarıları yapmalı, özensiz kurulmuş, partinin kurumsal kimliğine yakışmayan seçim ofisleri bize yakışmıyor. Üzülüyor insan, biraz özen lütfen.

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tanju Özcan: İmamoğlu'na destek veririm
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan Habertürk'e açıklamalar... Habertürk'ten ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan AK Partili Saygılı'ya canlı yayın daveti: İzmir farkını yaratsın!
AK Parti İzmir İl başkanı Bilal Saygılı’nın, İzmir Büyükşehir Belediye ...
CHP'li Kılıç'tan meclis kürsüsünden flaş iddia: Yeni gelen bazı korumalar bizlere omuz atıyor!
CHP İzmir Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç, gazeteci ...
 
Kongre takvimi öncesi kritik karar… CHP'den ‘yerel seçim’ talimatı
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, yerel seçimler öncesi il ve ilçe ...
Ekrem İmamoğlu 'değişim manifestosu'nu duyurdu
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'değişim manifestosu'nu duyurdu. iktidaricindegisim.org ...
Kılıçdaroğlu'na Eski Zafer Partili danışman!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni danışmanı Ayyıldız Hareketi'nin ...
 
Özdağ’dan Bahçeli’ye sığınmacı tepkisi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Türkiye’de mülteci veya göçmen değil ...
İYİ Parti’de İzmir’den iki isme kritik görev!
İYİ Parti yeni Başkanlık Divanı belirlenirken İzmir’den iki isim yer aldı. ...
CHP'li Sındır'dan kurultay süreci için uyarı: İş, aş sözü vererek...
Siyasette makam ve görevin baskı aracı olarak kullanılmasına tepki gösteren ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva