HABERLER>POLİTİKA
5 Temmuz 2023 Çarşamba - 16:07

'CHP'deki kriz AK Parti'ye yarar mı? sorusuna Dağ'dan 'temkinli' yanıt!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'de parti içinde yaşanan krizin yerel seçim sürecinde AK Parti'ye avantaj sağlayıp sağlamayacağı yönündeki soruya "hadisenin yerel seçimler için bizim açımızdan olumlu olacağı yönündeki yorum için erken olduğunu düşünüyorum. Seçim sonuçlarını etkileyen şey, son 2-3 hafta içinde kendi kararını netleştiren seçmenin tercihi oluyor" dedi.

 CHP deki kriz AK Parti ye yarar mı? sorusuna Dağ dan  temkinli  yanıt!

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk'ün konuğu olduğu. Sorularını yanıtlayan Dağ, gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sözlerine emekli zammı tasarısının torba yasada olmamasının 'emeklilere zam gelmeyecek mi' olarak yorumlanmasını değerlendirerek başlayan Dağ, "İşçi ve memur emeklileri ile ilgili artış olmayacağı anlamına gelmiyor. Seçimde vermiş olduğumuz bir söz vardı. Enflasyon oranı bu şekilde olduğu için seyyanen zam kanun teklifine yansıdı. Süreç bunlar. Eldeki imkanlara göre emeklilere, sabit gelirleri enflasyon karşısında ezdirmemek görevimiz. Teklifte emeklilerin olmaması olmayacak demek değil" diye konuştu.

İKİ KAT MTV: DEPREMİN YARALARINI SARMALIYIZ
MTV ücretinin bu yıla özel iki katı alınması ile ilgili gelen soruya yanıt veren Dağ, "Yaşadığımız bir deprem felaketi var ve bunu yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Bunun için de bütçe ihtiyacı olduğunu söylemiştik. Biz bu anlamda yaraların sarılması noktasında vatandaşımıza yansımadan çözme çabasındayız ancak bazen ihtiyaçlar olacak. Ancak mümkün olduğunca en uygun olacak şekilde süreci çözmeye çalışıyoruz. Ekonomiyi ve ekonomideki süreçleri rayına oturtup enflasyon sıkıntısı ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. Enflasyondaki düşme trendi daha da hızlanacaktır. Bunu yıl başında ya da 2024’de göreceğiz" dedi.

SABİT GELİRLİMİZİ EZDİRMEMEK İÇİN... 
Yaşanan zamlar ile piyasada da zamların olup olmayacağı yönündeki soruya yanıt veren Dağ, "Asıl mesele enflasyonist ortamda sabit gelirlinin enflasyon karşısında ezilmemesini sağlamak. Bizim esas üzerinde durduğumuz bu döngünün ortadan kaldırılması. Bunun için de yıllık enflasyonu en asgari noktaya düşürmek hedefimiz. Bizim seçim öncesi söylediğimiz konu bunun aşağıya çekilmesiydi. Bu varken sabit gelirlimizi ezdirmemek için çalışıyoruz" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek için söylediği sözleri eleştiren Dağ, "Kemal Bey hariç herkes tanıyor. Seçim öncesi 300 milyar dolar olacağını söylemişti. Siyasette devam ediyor, eğer bulabiliyorsa ülkeye gelsin bir katkısı olsun. Seçim öncesi verdiği vaatleri yapabilir" ifadelerini kullandı.

KARŞILAŞTIRILMAMIZ DOĞRU DEĞİL
Fransa'da yaşanan mülteci isyanı ile Türkiye'deki yaşayan mültecilerin karşılaştırılmaması gerektiğini belirten Dağ, "Fransa'daki konu ile son dönemde iç savaş ve ekonomik zorluklar nedeniyle kendi yaşadıkları bölgeyi terk etmek zorunda kalanların karşılaştırılması doğru değil. Orada Fransa'nın sömürge olarak kullandığı ülkelerde ya kendi getirdiği ya kendi gelenlerin ülke içinde uzun süredir bir hususları olduğunu görüyoruz. Batı’da uzun zamandır bir İslam düşmanlığı körükleniyor. Bizim onlarla karşılaştırılmamızın doğru olduğunu düşünmüyoruz. Sığınmacı dediğimiz, bugün daha çok Suriyeliler  üzerinde bir durum söz konusu. Sadece sığınmacıları göndereceğiz diyerek sonuç almak mümkün değil. Bu politikayı üreten ve hayata geçirmek için adım atan biziz. Hem briket evler dediğimiz güvenli bölgelere insanların gidişini sağlamak, diğer taraftan da ikili ilişkileri geliştiriyoruz. Öncelikle 1 milyon insanın yapılan yerlere gidişinin sağlanması gerekiyor. Kısa vadede briket evlerle sonuç alacağımızı düşünüyoruz. Ancak geri kalanı zaman içinde göreceğiz" diye konuştu.

YEREL SEÇİM İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Yerel seçimler için çalışmalara başladıklarını belirten Dağ, " 2021 son aylarında 2023 seçimleri için bir strateji oluşturmuştuk. Bunun çok faydasını gördüğümüzü düşünüyorum. Bu seçimden sonra da ara vermeden yerel seçim çalışmalarını başlattık. Artık yerel seçimler konusunda daha çok görüşler ortaya çıkıyor. Herkes kendi birimi ile ilgili görüşlerini sunuyor. Kendi içimizde yaptığımız görüşmeler sonrası ittifak partileri ile ilgili de durumu gerek bölge bölge, gerek lokal lokal masaya yatıracağız" dedi.

MUHALEFET İÇİN YORUM YAPMAK İÇİN ÇOK ERKEN
CHP'de parti içinde yaşanan krizin AK Parti'ye avantaj sağlayıp sağlamayacağı yönündeki soruya da yanıt veren Dağ, "hadisenin yerel seçimler için bizim açımızdan olumlu olacağı yönündeki yorum için erken olduğunu düşünüyorum. Seçim sonuçlarını etkileyen şey, son 2-3 hafta içinde kendi kararını netleştiren seçmenin tercihi oluyor. Seçim sürecine girdiğinizde seçime göre hareket eden bir seçmen kitlesi var. Genelde sonuçları bu kitle ile almaya başlıyorsunuz. Bu nedenle bugünden dağınık noktada görülen görüntünün 'böyle olacaktır' demek doğru olmaz. Biz genel seçimi muhalefetin kaybedeceğini söylüyorduk ve bu tartışmaların olacağını ön görüyorduk. Açıklamalar ayrılıklar doğurur ve bu bize yarar diye bakmıyoruz. Meral Akşener masadan kalktığında daha ağırlarını söylemişti. Çok ağır laflar söylemişti ancak 3 gün sonra masaya geri döndü.  Kendi değerlendirmeleridir. Kendi siyasi partilerinin bundan sonra Türkiye siyasetinde yer mi bulacak, yoksa yer bulamayacak mı onun imtihanı olacak. Yerel seçim büyük bir imtihan. Özellikle muhalefet partileri için geçerli" ifadelerini kullandı.

SEÇİMİ KAZANMIŞ OLMAMIZA RAĞMEN...
Parti içi kongre sürecini yorumlayan Dağ, diğer partiler ile aralarında fark olduğunu belirterek "İlçe ve il kongre zamanımız gelmişti. Ancak bunları yaparsak büyük kongremiz Aralık, Ocak ayına gelecekti ve takvim yerel seçim öncesi bizi sıkıştıracaktı. Biz de yerel seçimden sonra ilçe ve il kongrelerini yapmayı düşünüyoruz. Bir tarafta kaybedince ne yapacağını bilmeyen bir taraf, diğer tarafta kazandığı halde 3 dönem kuralını uygulamış, kabinede değişiklikler yapmış, kalbinde hiç sıkıntı olmadan partide her türlü değişim yapılabilir diyen siyasi hareket. Bunu vatandaşımız iyi görüyor" diye konuştu.

 
ABD'den vatandaşlık sınavı değişikliği!
 
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri heyecanı başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya’dan Soyer’e: Kendisi gibi beceriksizle toplantı yapıyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye ...
AK Parti'de 7 il başkanlığına atama
AK Parti'de Adıyaman, Erzincan, Kars, Kırıkkale, Muğla, Niğde ve Uşak ...
Oğan: Beni ikna edemedi, parlamentoyu alamamak beceriksizliktir
Cumhurbaşkanı seçiminin birinci turunda Ata İttifakı'nın adayı olan, ikinci ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... İttifak’tan ağzı yanan yerel seçimde ne yapar?
Mehmet KARABEL yazdı... İttifak’tan ağzı yanan yerel seçimde ne yapar?
CHP İzmir’de mahalle delege seçimi günü… Hangi ilçede/ne sonuç çıktı?
CHP'de mahalle delege seçimleri ikinci gününde devam ediyor... Karabağlar, ...
Tanju Özcan: İmamoğlu'na destek veririm
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan Habertürk'e açıklamalar... Habertürk'ten ...
 
CHP'li Aslanoğlu'ndan AK Partili Saygılı'ya canlı yayın daveti: İzmir farkını yaratsın!
AK Parti İzmir İl başkanı Bilal Saygılı’nın, İzmir Büyükşehir Belediye ...
CHP'li Kılıç'tan meclis kürsüsünden flaş iddia: Yeni gelen bazı korumalar bizlere omuz atıyor!
CHP İzmir Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç, gazeteci ...
Kongre takvimi öncesi kritik karar… CHP'den ‘yerel seçim’ talimatı
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, yerel seçimler öncesi il ve ilçe ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (1)
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İlk '4' madde neden rahatsız ediyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva