HABERLER>POLİTİKA
3 Ağustos 2011 Çarşamba - 16:05

'Sivil iradenin askerleşmesi...'

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, sivilleşmenin kendileri için de çok önemli olduğunu belirterek, "Askerin siyasallaşması kötüdür, ama daha kötüsü sivil iradenin askerleşmesidir" dedi.

 Sivil iradenin askerleşmesi...

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 31 Temmuz Pazar günü, Türkiye-İran sınırındaki Esendere Sınır Kapısı’nda, bir milletvekili ile birlikte yaklaşık bin kişinin, "Kürdistan özerk bölgesi", "Pasaportsuz giriş yasaktır", "KCK kontrol noktası" yazılı pankartlar astıklarını söyledi.
 
Bunların üzerine söz konusu milletvekilinin, "Sınırı kapatmak anayasal hakkımızdır" dediğini belirten İnce, bütün bu olanlara rağmen hükümetin üç gün boyunca sesini çıkarmadığını ifade etti.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, olanlar karşısında sustuğunu savunan İnce, "Herkese aslan kesiliyor. Profesörlere, generallere, gazetecilere... Ama burada kedi, hatta kağıttan kaplan bile değil. Meşenin dalını gösterdiler, özerklik ilan ettiler, bayrağımızı indirdiler sustu. Devlet nerede? Hakkari’de devlet yok, kabadayı Başbakan yok. Başbakan, Başkanlığını sadece Çakmak Salonu’nda hatırlıyor" dedi.
 
Şu anda 250 subayın tutuklu bulunduğunu, hiçbiri hakkında kesinleşmiş yargı kararı olmadığını belirten İnce, 14 general ve amiral ile 58 albayın YAŞ’ta değerlendirmeye girme hakkını da kaybettiğini söyledi.
 
İnce, şunları kaydetti: "Biz de bu ülkede askerin süngüsü gitsin istiyoruz. O süngüden asıl biz çektik. Sivilleşmek hepimizin özlemidir. Askerin siyasallaşması kötüdür, ama daha kötüsü sivil iradenin askerleşmesidir. Sivilin askerleşmesi, askerin siyasallaşmasından daha kötüdür. Hitler, Mussolini, Stalin de sivildi. Bunları unutmamalıyız.
 
Bu ülkede yaşadığımız süreç Apo’ya af sürecidir. Genel af sürecine doğru gidiyoruz. Balyozcular, Ergenekoncular, şikeciler, taş ve yumurta atanlar içeride. Önce bu hazırlıklar tamamlanıyor ki doğrudan Apo’ya af çıkarsalar bunu Tayyip Erdoğan’ın kişisel egolarının tatmin etme yeri midir Başbakanlık? Çakmak Salonu’nda toplantı bir saat sürüyor. Sonra Genelkurmay Başkan Vekili ile konuta gidiyor 2 saat toplantı yapıyorlar. Diğer komutanlardan neyi gizliyorsunuz? Fatih Sultan Mehmet’in bile böyle bir yetkisi yoktu. O savaş kaybettiğinde kellesi gidiyordu.
 
Tek başına belirleyici, ama kesmiyor artık bunu. Rektörleri, bakanları, milletvekillerini, kaymakamları, cumhurbaşkanını, genel müdürleri, müsteşarları o belirledi ancak artık bunlar onu kesmiyor. Ama Türkiye teslim olmayacaktır. Bu millete güveniyorum. Türkiye’de CHP var. Asla teslim olmayacağız."
 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, askerlik süresinin kısalmasına ilişkin haberleri değerlendirirken, "Biz seçim öncesinde dedik, ama Başbakan, ’Bunu gelin halka soralım’ ddi ve hatta dalga geçti. Şimdi dalga geçtiği bir şeyi kendisi söyleyemedi ki Başbakan Yardımcısına söyletti" dedi.
 
İnce, başka bir soru üzerine 8 Ağustos’ta Ergenekon davasının duruşmasına kalabalık milletvekili heyetiyle katılacaklarını söyledi.(AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cengiz Nuri 3 Ağustos 2011 Çarşamba 19:57

Eyvah, bizim seçtiğimiz insanlar askerlere emrediyorlar, halbuki askerlerimiz seçtiğimiz insanlara emrinde olacaktı. Seçtiğimiz insanlar askerlerin emrinde olmayınca ülkemize demokrasi geliyor, ne kadar kötü ülkemize demokrasi gelmesi değilmi Muharrem İnce?

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’nin ilk bakan yardımcısı
Bakan Nihat Ergün, Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı'na bakan yardımcısı ...
Üç parti İzmir için birleşti
AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanlarının katıldığı toplantıdan İzmir’in kader tarihi çıktı.
Ak Parti İzmir’den 10. yıla görkemli kutlama
Ak Parti İzmir İl Başkanlığı, partinin 10. yaşını görkemli bir etkinlikle kutlayacak.
 
'Bir köyde iki muhtar olmaz'
Bülent Arınç, YAŞ toplantısındaki oturma düzeniyle ilgili haberlere ilişkin, ...
Oyan’dan Yıldırım için ‘seçim şovu’ önergesi
CHP İzmir Milletvekili, seçim döneminde İzmir’e getirilen 305 PTT aracının ...
Orduda üst kademede işlem tamam
YAŞ’ın ilk gün toplantısı bir, ikinci gün toplantısı 7 saat sürdü. YAŞ’ta ...
 
'Başbakan tek değil, zevatla'
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, YAŞ’ta Başbakan Erdoğan’ın tek başına ...
Yüksel’den Başkan Sındır’a nezaket ziyareti
CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Bornova ...
Randevu isteyen başkanlara 'Genel Merkez' resti
Yaptıkları gizli toplantılar sonrası, ilçelerin sorunlarını içeren raporu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva