HABERLER>POLİTİKA
2 Ağustos 2011 Salı - 17:03

Randevu isteyen başkanlara 'Genel Merkez' resti

Yaptıkları gizli toplantılar sonrası, ilçelerin sorunlarını içeren raporu sunmak üzere, Başkan Kocaoğlu’ndan randevu talep eden belediye başkanları, Alaattin Yüksel’in “nezaket turları” ile zor durumda kaldı. Başkanlar, Kocaoğlu'nun, "Genel Merkez kozu" olarak görülen bu hamleyi, "Yüksel rol çalıyor" şeklinde yorumladı.

Randevu isteyen başkanlara  Genel Merkez  resti

Can Özlü/Egedesonsöz - Kendi aralarında yaptıkları toplantılar ile İzmir siyasetine ve Büyükşehir Belediye bürokrasisine yön vermek isteyen ilçe belediye başkanları, son yapılan Özdere Zirvesi’nde radikal kararlar almış, hazırladıkları talep raporunu Başkan Kocaoğlu’na iletmek için randevu talep etmişlerdi. Başkanların bu restine ilk karşılık, Başkan Kocaoğlu’na yakınlığı ile bilinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’den geldi. Yüksel, adları “isyancıya” çıkan başkanlar ile tek tek görüşmelere başladı.
 
Yüksel’in devreye girmesi ile Kocaoğlu da başkanların randevu talebini iptal ederek. Sonraki süreçte ilçeleri bizzat gezeceğini belirtti. Yüksel, ilk etapta Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ile makamlarında bir araya geldi. Yüksel bugün de Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Hakan Tartan, Cevat Durak, Metin Solak ile baş başa yemek yedi. Yapılan gizli toplantıların, kamuoyunda yanlış yorumlandığına vurgu yapan Yüksel’in, sadece nezaket ziyaretleri yaptığını söylese de görüşmelerin perde arkasında, gizli zirvelere son verilmesini istediği öğrenildi.
 
BAŞKANLAR TEDİRGİN: “ROL ÇALIYOR”
Yaşanan beklenmedik gelişme üzerine Kocaoğlu üzerinde baskı kurma planları zora giren başkanlar, dün akşam Çiğli’de bir kez daha toplanarak durum değerlendirmesi yaptı. Toplantıya Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı dışında, katılım eksiksiz oldu. Son durumu masaya yatıran belediye başkanları, Yüksel’in çıkışını anlamsız buldu. Daha önce de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’e “Sesimize kulak verin” mesajı gönderen başkanlar, diğer Genel Başkan Yardımcısı Yüksel’in plansız ziyaretlerini, kendi iç işlerine müdahale olarak yorumladı. Çiğli’de gerçekleştirilen ikinci zirvede başkanlar Yüksel’i, toplantıların içeriğini bilmemek, olaylara vakıf olmamak, Büyükşehir ve ilçeler arasında yaşanan sorunlara duyarsız kalmakla eleştirdi. Başkanlar, müdahale için “Arabulmak için önce olayların içeriğine hâkim olmak gerekir” görüşünde birleşti. Bazı ilçe belediye başkanları da Yüksel’in, belediye başkanları ile tek tek görüşmesinin konsantre bozukluğu yaratacağını öne sürerek “Toplu halde görüşürsek Aziz Başkan’a karşı kendimizi daha etkili savunuruz. Tek tek görüşmelerde elimiz zayıf kalır. Alaattin Bey’in bu hamlesi rol çalmaktır. Üzerimizde Genel Merkez baskısı kurmaktan başka bir şey değil. Belediye başkanlarının sorunlarına siyasetçiler müdahil olmamalı” yorumunu yaptı.
 
KOCAOĞLU TAKİPTE
Seçimler sonrası belediye başkanları ile ilk kez görüşen Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’in, başkanlarla ziyaretine devam edeceği ve “nezaket turları” adı altında, sürece dair mesajlar verebileceği de konuşulmaya başlandı. Öte yandan, Özdere’deki toplantı sırasında, Başkan Kocaoğlu ile görüşerek randevu talep eden başkanlar, ilçelerin sorunlarını içeren raporu hazırladı. Randevu isteklerini Özel Kalem Müdürlüğü aracılığı ile yazılı olarak da bildirdi. Genel Başkan Yardımcısı Yüksel’in devreye girmesi ile geri adım atan Kocaoğlu’nun, gelişmeleri yakından takip edeceği ve toplu halde görüşmeye yanaşmadan tek tek müzakereler yapacağı öne sürüldü.
 
İHTİYAÇ LİSTESİ BELİRLENDİ
Gece geç saatlere kadar süren ikinci Çiğli Zirvesi’nde, sahil beldelerinin temizliği için oluşturulan temizlik projesinin detayları da belli oldu. Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün ile birlikte toplantıya katılan teknik personel konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

RAPOR ELDE KALDI
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, ilçe belediye başkanlarına verdiği randevuyu iptal etmesi ile başkanların hazırladığı rapor da elde kaldı. Raporu Başkan Kocaoğlu’na ulaştıramayan başkanlar, sorunlarını Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’e anlatma fırsatı buldu. Raporun içeriğinde, ilçe belediyelerin, Büyükşehir Belediyesi tarafından ciddiye alınması gerektiği vurgulandı. Raporda ayrıca, büyükşehir belediye bürokrasisinden kaynaklanan sıkıntılara gönderme yapılarak, bekletilen projelerin bir an önce çözüme kavuşturulması istendi. İlçe belediyelerin, sorunlarının, tek tek de ele alındığı raporda, yaşanan genel ve ortak sorunlar da önem sırasına göre belirtildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alır 3 Ağustos 2011 Çarşamba 17:31

Sayın Hasan Tufan' ın yorumuna kısmen katılıyorum. CHP İzmir' i ilk seçimde yine alır. Çünkü İzmir halkı kadar kolay gaza gelen başka bir halk yoktur. Seçimden önce yine vatan millet elden gidiyor, irtica hortladı, biz farklıyız, biz İzmir' iz diye Sayın Aziz Kocaoğlu seçilir ve 5 yıl daha devam eder bu çile. Tabi bu durumu çile olarak görmeyen çıkar çevrelerini saymazsak.

Yorumu oyla      12      6  
aziz tekin 3 Ağustos 2011 Çarşamba 17:09

bu partide delege bile seçilemiyordunuz. Neoldu size şimdi cellat olmuşsunuz

Yorumu oyla      12      6  
HASAN TUFAN 3 Ağustos 2011 Çarşamba 09:04

MERAK ETMEYİN ARKADAŞLAR PARTİMİZ YİNE TÜM İZMİR'İ ALIR YANINDA BAŞKA İLLERİ DE ALIR. BEKLEYİN.

Yorumu oyla      14      9  
göreceğiz 2 Ağustos 2011 Salı 23:42

sen 2014 seçimlerinde gör buca ve bayraklıda oylar nasıl yerlerde görün.hasan karabağı yamanlardan tuttuğu korumaları bile kurtaramaz.verdiği pazar yerleride halka kalır.

Yorumu oyla      23      9  
sebati 2 Ağustos 2011 Salı 22:28

yorgun demokrat adlı yorumcuya yanlış hatırlıyorsun sanırım yorgunluğun hafızanıda zorlamış..2009 yılılnda sn alaattin yüksel yoktu..bugünkü genel başkanda yoktu ama görmrk istemediklerin(o zamanki yönetim)bugün özenle saydığın mevcut takım yokken tam 38 metropolü aldı ve büyük bir başarıya imza attı sana bir soru 2009 yılında kocaoğlu bağımsız girseydi seçime acaba ne kadar oy alırdı sence ?kaldıki bu saydığın takım partinin en vefasız takımı zamanı gelince gerçek partililer bunun hesabını soracaklardır..Hatırlıyorum Önder sav 3 gün burada kaldı azizi büyükşehir belediye başkanı seçtirdi..enson kurultayda öndersav alaattin yükseli baykal arağmen parti meclisine yazdı fakat bu arkadaşlar omurgasız ve aynı zamanda vefasız olduğundan önder sav a ilk pala sallayanlarda mualesef bu arkadaşlar oldu bildiğim bir şey var siyasette ihanet hiçbir zaman unutulmaz..Gelelim küçük başkanların birlikteliklerine sonuna kadar haklılar çünkü bir şeyler yapmak için aziz kocaoğlunu ve onun bürokratlarını aşamıyorlar..

Yorumu oyla      16      13  
kemal pir 2 Ağustos 2011 Salı 21:54

yapmayin sayin yorgun demokrat, o donem ne kadar uye varsa yonetimde ve kisi basina ne kadar katki yapmislarsa aziz beyde o kadar yapmistir. Ayiptir. Ahmet Pristina olmeseydi Izmirde de bir aziz faciasi olmayacakti

Yorumu oyla      15      6  
yorgun demokrat 2 Ağustos 2011 Salı 18:49

sayın alattin bey aziz beyle senin nezamandan beri chp içinde olduğunu izmirdeki partililer bilir chp nin baraj altında kaldığında bornova chp ilçenin giderlerini kimlerin karşılağını bornovalı partililer bilir kocaoğlu ve kavalar tabiki ozamanlar isyancılar nerede piyasada yok beyfendiler yarın aday olmasınlar yine kabuklarına girerler hiç kimse kusura bakmasın son yerel seçimlerini aziz başkanın sayesinde kazandı isyancılar izmirli hangisin tanıyordu aziz başkan var diye bunlara oy verdi ilçelerdeki kötü yönetimleri nedeniylede genel seçimde izmirde oyumuz düşmüştür partililer bunların yüzünden partiye oy vermemiştir sayın yüksel kendi aralarında tplantı yapacaklarına partiyi toparlasınlar yoksa işleri çok zor izmirde benim tahminim 3 ilçe kalır gerisi gider .

Yorumu oyla      25      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aysel Tuğluk’a 2 yıl hapis
Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, “terör örgütü propagandası yapma” ...
Yılmaz: Gerekirse biz gideriz
CHP İzmir İl Disiplin Kurulu, sağlık sorunları nedeniyle savunma veremeyen ...
Başkanlara Yüksel’dan uyarı
CHP’nin halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, ...
 
‘Yıkmayın demedim erteleyin dedim’
İzmir'in Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın İnciraltı'nda ...
'İnternete baktım, nükleer santral temiz'
Nükleer santrallar ile ilgili açıklama yapan AKP'li İl Genel Meclisi üyesi ...
Gül: Suriye'deki olaylara sessiz kalınamaz
Cumhurbaşkanı Gül, Ramazan ayında Suriye’de ölümlere neden olan operasyonun ...
 
'IRA modeli Türkiye'ye uymaz'
Britanya’da özerklikle ilgili incelemeler yapan AK Parti, CHP ve BDP’li ...
‘Eyvallah ama hangi gerekçeyle?’
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının ...
Bağış'tan ordudaki istifalara ilginç yorum
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Artık karpuzun göbeğini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva