HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mayıs 2011 Cuma - 16:57

'Arkadaşlarım çete reisi olamaz!'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sabah saatlerine kadar süren ve 17 kişinin tutuklandığı mahkeme kararını değerlendirdi.

 Arkadaşlarım çete reisi olamaz!

Fırat Soylu/Egedesonsoz -Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonun ardından 7 belediye personelinin tutuklanmasıyla ilgili değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti'nde kimden çete reisi olur bilmem ama benim kardeşim gibi sevdiğim Pervin Şenel Genç'ten ve Reha Pekertem'den çete reisi olmaz” dedi.

Ege Belediyeler Birliği Genel Kurul toplantısı sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kocaoğlu, 44 kişinin gözaltına alındığını operasyonun ardından tutuklanan 17 kişiden 7’sinin belediye personeli olduğunu söyledi. Dün geceden sabah saatlerine kadar adliyede mahkemenin sonuçlanmasını bekleyen ve bu yüzden oldukça yorgun görünen Başkan Kocaoğlu, tahmin ettikleri bir sürecin yaşandığını söyledi. Mahkeme sürecini yakından takip ettiklerini belirten Kocaoğlu, “Savunma avukatlarımız görevini yapamaz duruma gelmişlerdir, savunamaz duruma gelmişlerdir, çünkü arkadaşlarımızın neyle suçlandığı bilinmemektedir. Avukatlarımız, mahkeme kararından başka ve neyle suçlandığı bilinmeyen, arkadaşlarımıza yapılan sorgu tutanaklarından başka hiçbir belge alamamışlardır” dedi.

SAVUNMA AVUKATLARI GÖREVİNİ YAPAMIYOR
Mahkeme kararında kısıtlılık olduğunu ve savunma avukatlarının görevini yapamaz duruma geldiğini ifade eden Kocaoğlu şöyle konuştu; “Arkadaşlarımızın neyle suçlandığı bilinmemektedir. Bu süreç umuyorum önümüzdeki günlerde aşılır. Avukatlarımız görevlerini yapabilir. Müvekkillerinin yani arkadaşlarımızın neyle suçlandığı bilgilerine ulaşabilirler. Bunu Türk adaleti açısından, hukuk devleti açısından, savunma hakkının kullanılabilmesi açısından çok önemli olduğuna, olmazsa olmaz olduğuna inanıyoruz. Bu konudaki değerlendirmeler avukatlarımızın genel görüşüdür.''

ENTERESAN BİR SÜREÇ
Büyükşehir Belediyesi’nden birçok belgenin istendiğini de dile getiren Başkan Kocaoğlu, tutukluluk kararını veren nöbetçi mahkemeye hakimi ile ilgili ilginç bir detay verdi. Kocaoğlu, “Bir enteresan süreç daha yaşanmıştır. Tabiki ben hukuki açıdan yorum yapacak değilim, ama operasyon kararını veren, karara, bilgilere ulaşılmaması için kısıtlılık kararı veren, dün de arkadaşlarımıza, 7 arkadaşa tutuklama kararı veren hakim tesadüfen 2 gece de Pazar günü ve Perşembe günü nöbetçi hakim olmuştur. Ayrıca avukatlarımızın bu konunun özel yetkili mahkemede yargılanmayı gerektiren bir konu olmadığı şeklinde şiddetli itirazları vardır. Bu sonucu da önümüzdeki günlerde yaşayacağız. Ben arkadaşlarıma ilk gün söylediğim gibi her koşulda yanlarındayım. Onların masum olduğuna inanıyorum. Zaten suçlamada da zimmettir, haksız kazanç elde etmektir gibi en ufak bir iddia yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nde kimden çete reisi olur bilmem ama benim kardeşim gibi sevdiğim Pervin Şenel Genç'ten ve Reha Pekertem'den çete reisi olmaz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Mayıs 2011 Cuma 17:15

Belediyeden toplanan çuvaların içi boş deyildi herhalde ve basında bir çok belge yazılıp çiziliyor . artık vatandaş kimi inanacağını şaşırmış durumda .akp ile ilişkilendirmek doğru deyil bu yargı kararı 2009 seçmler önceside buca belediyesinede yapıldı ve başkan akp lidi demki yapılması gerekiyorsa yapılacak zaten suçsuzlukları ispatlanırsa serbest bırakırlar inşahla enkısa zamanda serbest kalırlar.

Yorumu oyla      13      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçük Asiye artık Kürüm'ün torunu
Karabağlar’daki bir işyerinde meydana gelen ve patlamada hayatını kaybeden ...
Büyükerşen'den Tartan'a onur plaketi
Türkiye Kent Konseyleri Platformunun dördüncü buluşması Türkiye’nin dört ...
Karabağ'dan şampiyon yüzücülerine destek
Bayraklı Özkanlar İlköğretim Okulu yüzme sporcusu öğrenciler, ikinci oldukları ...
 
Minikler Başkan Şenol’u terletti
Gaziemir’de ilköğretim 4. sınıf öğrencileri, Belediye Başkanı Halil İbrahim ...
Üretici temsilcilerinden Başkan’a destek ziyareti
İzmirli üretici temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz ...
Sındır: Bornova’yı esnafımızla yönetiyoruz
İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Taner Uğuz ve yönetim kurulu üyeleri, ...
 
Seferihisar'da balıkçılık AB standartlarına yükseliyor
200 bin Euro bütçeli Seferihisar Balıkçı Kooperatifleri üretim ve pazarlama ...
Marketlere yeni düzenlemeler geliyor
Belediye Meclisi’nin yeni aldığı kararla, Bergama’da ticari amaçlı faaliyet ...
Karşıyaka çalışanları Hıdırellez’i kutladı
Karşıyaka Belediyesi çalışanları, bahar ayına şantiye tesislerinde düzenlenen ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva