HABERLER>POLİTİKA
2 Eylül 2011 Cuma - 17:29

‘Kimse siyasi hesaplarla bir yere varamaz'

Bu zamana kadar sadece üstü kapalı uyarılarda bulunarak parti içi sıkıntıları çözmeye çalışan Başkan Bayır ilk kez net konuştu. Bayır, “Kimse siyasi hesaplar yapmasın” dedi.

‘Kimse siyasi hesaplarla bir yere varamaz

Fatih Yapar/Egedesonsöz -  CHP’de ilçe belediye başkanlarının Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bayrak açması, Kocoğlu’nun seçim öncesinde Milletvekili Mehmet Ali Susam ile kavga etmesi, parti içinde yaşanan tartışmalar ve genel seçimlerin ardından partide oluşan bazı çatlaklar, disiplin süreçleri gibi nedenleri göz önünde bulunduran İl Başkanı Bayır, sert konuştu. Bu zamana kadar sadece üstü kapalı uyarılarda bulunarak parti içi sıkıntıları çözmeye çalışan Başkan Bayır ilk kez net konuştu. Bayır, “Kimse siyasi hesaplar yapmasın” dedi.
 
Yaşanan olayların ardından partililere mesaj gönderen Başkan Bayır, herkesin partililik bilinci ile hareket etmesi gerektiğini ifade etti. CHP geleneğinden gelen seçilmiş görevlilerin parti içi sorunlarını ya da kişisel sorun ve beklentilerini basın yoluyla duyurmaması gerektiğini anlatan Bayır, “ İyi bir partili sorununu, kendi iç yazışmaları ve toplantılar ile çözer. Sorun çözümünde diyalog esastır. Eğer bu yöntem ile problem çözemezlerse partinin üst yetkili organlarına iletirler. Gerekli açıklamalar da dışarıya ve kamuoyuna parti üst yönetimleri tarafından yapılır. Aile içinde yapılan toplantıları ve burada yapılan konuşmaları dışarıya açıklayanlar partimizin devamlı kavga içinde olduğu izlenimini yaratıyor. Bunu yapanlar gün gelir hesabını parti örgütüne verirler. Örgüt de bunu yapanları tespit eder” diye konuştu.
 
AÇIK MESAJ GÖNDERDİ
CHP’lilerin sorunlarını kişiselleştirmeden parti gelenek ve göreneklerine uygun şekilde çözmesi gerektiğini anlatan Bayır, “ Hiçbir Büyükşehir Belediye başkanı, milletvekili, il başkanı, belediye başkanı, ilçe başkanı ve parti yöneticisi kişisel siyasi hesaplar yaparak bir yerlere varamaz. Yaptıkları hesaplar CHP’ye zarar vermekten öteye geçmez. Birileri tam sönmek üzere olan közü tekrar üfleyerek ateşi alevlendiriyor. Partinin kimliğini hiçe sayanları bu örgüt affetmeyecektir” ifadelerini kullandı.

RAPOR HAZIRLAYACAK
İzmir'de yaşanan parti içi sorunları gün gün üst yönetime aktaran İl Başkanı Bayır'ın süreç ile ilgili dosya hazırladığı öğrenildi. İzmir'e gelecek olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na dosya sunacak olan Bayır, anlattıklarını belgelerle destekleyecek. Dosyanın içinde özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilçe başkanları arasında yaşanan çatışmada yapılan açıklamalar, disiplin sürecindeki basın açıklamaları ve bazı belediye başkanlarının partiyi ve il başkanlığını eleştiren açıklamaları yer alacak.

KILIÇDAROĞLU’NUN PROGRAMI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’e yapacağı ziyaretin ayrıntılarını da açıklayan Bayır, Kılıçdaroğlu’nun 8 Eylül’de partililerle bir araya geleceğini söyledi. Bayır, “Genel Başkanımız 7 Eylül’de Aydın’ın kurtuluş töreni etkinliklerine katılacak. Akşam Zülfü Livaneli Konseri’ni izledikten sonra İzmir’e gelecek. 8 Eylül Perşembe sabah saat 09:00 da belediye başkanları ve ilçe başkanları ile toplantıda bir araya gelecek. Toplantının ardından saat 11.00 de Parti Meclisi Toplantısı gerçekleştirilecek” dedi. Toplantıların Tarihi Havagazı’nda gerçekleştirileceğini dile getiren Bayır, Kılıçdaroğlu’nun 80. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışına katıldıktan sonra İzmir’den ayrılacağını da sözlerine ekledi. Bayır, Kılıçdaroğlu’ndan bir gün önce Genel Sekreter Bihlun Tamayligil ve Gürsel Tekin’in İzmir’de olacağını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eski chp li 4 Eylül 2011 Pazar 01:40

levent efen di sen karataş kadar acaba bu partiye emek verdinmi bu parti karataşıda baykalıda çok arar

Yorumu oyla      12      8  
pes doğrusu 4 Eylül 2011 Pazar 00:22

arkadaşlar adam partinin geleneğinden gelmeyen,oradan oraya sıçrayan ve ben varsam var diyen belediye başkanlarına il başkanı olarak mesaj vermiş..ne var bunda..seçildikten sonra partilisini tanımamazlıktan gelen başkanlar kendilerini örgütün seçtiğini unutmuşa benziyorlar..il başkanı olarak tekrar örgüt öününe çıkacaklarını hatırlatmış başkan bence doğru yapmış,bu başkanlar seçildikten sonra kendilerini dev aynasında görüp halkı yok saydılar.birileri kulaklarını çekmeli.çekilmiş bravo tacettin

Yorumu oyla      13      8  
SÖZCÜ 3 Eylül 2011 Cumartesi 13:16

Sayın İl Başkanı, basında tartışmayalım, parti içi mekanizmayı işletelim diyor. Çok da iyi diyor, ama bunu basın aracılığı ile duyuruyor. Ne yaman çelişki :) Gerçi başka çaresi de yok. Çünkü atamayla gelip, (olabilir bu da bir yöntemdir) kendini partiye kabul ettirememiştir. Söyledikleri kimse tarafından ciddiye alınmıyor. İşi gücü rapor hazırlayıp genel merkeze sunuyor. Kendi yapması/çözmesi gereken şeyleri genel merkeze havale ediyor. Mahallede dayak yiyip babasından yardım isteyen çocuk gibi.

Yorumu oyla      17      12  
darkangel 3 Eylül 2011 Cumartesi 12:43

mesela çiğlide alirıza koçer biranönce görevden alınmalı parti chp derneğine dönüştü çiğli akparti bizlerle dalga geçmeye başladı....

Yorumu oyla      15      8  
arslan 3 Eylül 2011 Cumartesi 11:43

sen kimin il başkanısın.olayları kavramaktan,yorumlamaktan uzak,ne yapacağını,ne söyleyeceğini bilmeyen taraf olan belli kişileri ön plana çıkartan biri.byş belediye başkanı bayramlaşmaya gitmiyor.seçime 3 kala kamuoyu önünde genel bşk mv küfrediyor disiplin suçu işlemiyor.bunun yanlış olduığunu bld bşk söyleyince tehdit ediyorsun.korkuyorsan bırak.izmiri sen ve arkadaşların çok kötü duruma düşürdünüz.yeterli değilsiniz.

Yorumu oyla      20      13  
can erol 3 Eylül 2011 Cumartesi 10:42

İnsanoğlu yaşamının her anında gerçekleşmeyen hayallerinin gerçekleşmesi için çabalar.Bu idealleri içerisinde en büyük hayali ve ideali daha uzun yaşamak olsa gerek. İlkeli, onurlu, namuslu bir kısa yaşam yada omurgasız,dalkavukluk yaparak,birilerine bağımlı sağlıklı uzun bir yaşam.Hangisini tercih edersiniz diye ...sorsalar.sanırım bir çoğumuz ilk tercihimizi kısa yaşamdan yana kullanırız.Ama gerçekte hepimiz uzun yaşamayı isteriz. Mankurtlaştırılmış,toplumda karşılığı olmayan kişilerin çoğunlukta olduğu ,yalaka,fitne fesadın had safhaya ulaştığı ,ucuz kurtarıcıların cirit attığı bir memlekette uzun yaşamak ne kadar tatmin edici ise...Ahde vefanın olmadığı,köhneleşmiş fikirlerini karşısındakine zorla kabullendirmek isteyen,zorba, diktatör kılıklıların buyruğunda yaşamak zorunda kalmanın acısını yüreğimizin en derinliklerinde hissederek yaşamak zorunda kalmak ne kadar kolay ise…Üç kuruş etmez idealleri uğruna gözünde her gün seni küçülten,büyük İzmir ve Bucanın küçük makam severlerinin... derhal istifa edin

Yorumu oyla      15      10  
can erol 3 Eylül 2011 Cumartesi 10:25

Sayın il başkanım seviyorum ama il başkanlığı gömleyı başkana bol geldı partiye daha zarar vermeden bazi ilçe başkanlariyla derhal görevden el çektirililmeli partinin geleçeyı için çünkü başkanın etrafında boş insan çok hepsi kahve siyaseti yapıyor oysakı daha kültürlü medeni şehir siyaseti yapmalı

Yorumu oyla      18      13  
levent'e.. 3 Eylül 2011 Cumartesi 04:04

Ya levent,tacettin beyi severim ama şu karataşa laf atma olayına şaşırıyorum.Keşke Karataş gibi yapsaydı( yapabilseydi.)!Şimdi secimlerden önce; Buca karabağlar ve Konak'ı görevden almış olsaydı bu ilçeler daha iyi çalışmazmıydı?Oy arttırırdık oy...!Karataşı küçümsememek lazım levent..ne olursa olsun 31 ilçenin 29unu kazandırdı..Bırakın bu karataş kompleksini ve düşmalığını..Aynısını çalışkan ve dinamik Tacettin bey yapamazsa,yanı bu ilçeleri görevden alamazsa seçimi kazanamaz haberin olsun..

Yorumu oyla      16      13  
ter s açı 3 Eylül 2011 Cumartesi 00:37

sayın bayır ne güzel söylemiş.lakin söylediklerine uygun profilde partili bulursa uyum sağlardı.iyide olurdu.kusura bakmasın ama.siyaseti biz şimdi akp den öğreniyoruz.onların siyasi yapılanmasına imrenerek ve özlemle bakıyoruz.ve bu parti chp nin yanında cücük.chp de böyle gelmiş böyle gidermi bilmiyorum.80 yaşında partili ön sıraları gençlere vermemek için bastonuyla gençlerin üzerine saldırıyor.akpde ise her yer gençlerle dolu.işimiz çok zor.yiğiti öldür ama doğruyu söyle.böyle gitmez ..

Yorumu oyla      16      7  
levent 3 Eylül 2011 Cumartesi 00:14

senin yerinde başka birisi olsaydı,mesela karataş gibi birisi 6-7ilçenin ilçe başkanını görevden alırdı hemde seçim öncesi,buda partiye zarar verirdi,oy kaybına ugrardık,30 yıllık parti terbiyen,tecrüben,herzaman önce parti gelir düşüncen,demokrat kişiliğin,biat kültüründen uzak,sistemli çalışman ve çalıştırman BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ OLABİLİR,aradaki oy farkı açıldı,sen dogru yoldasın başkan,arkanda binlerce izmir aşığı,cumhuriyet sevdalısı CUMHURİYET HALK PARTİSİ ÖRGÜTÜ VAR,YOLUN AÇIK OLSUN

Yorumu oyla      62      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsrail: Özür dilemeyeceğiz
İsrail, ilk açıklamasında özür dilememe kararını yineledi.
Gökçek ODTÜ’ye meydan okudu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anadolu Bulvarı’nın devamı ...
CHP'den ilk İsrail tepkisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "BM’nin Mavi Marmara Raporu’nun ...
 
'Çarşamba gününe kadar Türkiye'yi terk edin'
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'le diplomatik ilişkilerin ikinci ...
‘Ermeniler İncirlik’i istiyor’
Ermenilerin “İncirlik dedelerimizin yasadışı el konulan toprakları üzerine ...
Protokolde 12 Eylül öncesine dönüş
Devlet görevlilerinin protokoldeki yerlerini belirleyen liste 11 Eylül ...
 
'Dinlemeleri kim yapıyor biliyorum'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genelkurmay Başkanı emekli ...
Bakan Yıldız'dan Çelik'e tepki
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
Çelik: Ege Ordusu kaldırılmıyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, ''İleri demokratik standartların ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva