Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ’ta örgütlü Türk-İş'e bağlı Belediye İş Sendikası İzmir Şubeleri ile o dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer arasında yerel seçimlere 5 gün kala TİS imzalanmıştı.
Yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi ile işçilerin ücretlerine ilk yıl için yüzde 67,07 oranında zam yapıldı. Ayrıca TİS’in ikinci yılında ise açıklanacak yıllık enflasyon ve üç puan refah payı ile birlikte artışlar yapılacaktı.
TİS YARGIYA TAŞINDI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın talimatı ile TİS’in yargıya taşındığı kaydedildi. Ekonomik krizde olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi yüzde 42,05 oranındaki enflasyon farkını işçilerine yansıtmamak için dava açtı. Enflasyon farkı ile ilgili maddenin uygulanmamasını talep etti.
Açılan davada ilk olarak taraflar arabulucu eşliğinde bir araya geldi. Belediye-İş Sendikası, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin talebini kabul etmeyerek masadan ayrıldı. Gözler şimdi mahkemenin vereceği kararda.
Enflasyon farkının yansıtılacağı ilk ay olan Mart ayı maaşının, 7 Nisan 2025 tarihinde yatması gerekiyor.