HABERLER>YAŞAM
14 Ocak 2014 Salı - 11:06

Yıldırım sert çıktı: Arkasında duran namerttir!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım siyasi rakiplerinin kendileri ile yarışamayınca çamur attığını söyledi. Yıldırım, “Güneş balçıkla sıvanmaz. İzmir’e taş üstüne taş koyanın başımızın üzerinde yeri var. Çıkıp ‘İzmir bizim kalemiz’ diyorlar. Hadi oradan… İzmir’de tek kale var o da Kadifekale” dedi. Yıldırım, 15 yıldır İzmir’de korku siyaseti yapıldığını ifade etti. Yıldırım, Büyük operasyona da gönderme yaparken, “Adam hainlik yapmıyorsa hata yapabilir. Yolsuzluk varda bu yollar, limanlar, hastaneler nasıl yapıldı? Yolsuzluğun arkasında duran namerttir” ifadelerini kullandı.

Yıldırım sert çıktı: Arkasında duran namerttir!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım üç günlük aranın ardından ziyaretlere Bakırçay Havzası’ndan başladı. Sabahın ilk saatlerinde Kınık’ta vatandaşlara hitap eden Yıldırım, hükümetin yaptıklarını anlattı, yerel yönetimleri eleştirdi. Yıldırım operasyonlar hakkında da sert konuştu.
 
Seçim meydanlarında, siyasi arenada kendileriyle hizmet yarışına giremeyenlerin başka yollara başvurduğunu söyledi. Yıldırım, “Siyaset yapan rakiplerimiz hizmette yarışamazlar. O yüzden çamur atıyorlar. Ha babam atın dursun ne olacak? Güneş balçıkla sıvanmaz. Biz konuşmuyoruz eserler konuşuyor. Türkiye’nin her tarafında yatırımlar, eserler konuşuyor.  Çağdaş olmanın gereği altyapı hizmetleridir. Ufak tefek çözümler işe yaramaz. Köklü çözümler bizde. Bazı şeylerin üzerini örterek içinden çıkamazsınız.  Artık zaman İzmir’i ayağa kaldırma zamanıdır. Kaybolan yıllarını Yıldırım hızıyla telafi etme zamanıdır. 30 Mart ülkemiz için de İzmir için de önemli bir gün olacak. Bir dönüm noktası olacak” dedi.
 
BOŞ LAFLARA KARIN TOK
Yıldırım, İzmir’de yapılan siyasete de tepki gösterdi. Yıldırım, “Bizim siyasetimizde husumet, hamaset, nutuk atmak yok. Bizim siyasetimizde hizmet var. Efendim neymiş ‘burası İzmir, bizim kalemiz’… Hadi oradan… İzmir’de tek kale var o da Kadifekale’dir. Boş lafların, sloganların, içi boş cümlelerle yapılan siyasete İzmir’in karnı tok. 15 yıldır kenti getirdiğiniz noktaya ortada. Korku siyaseti ile gelinen nokta ortada. İzmir bu durumdan memnunsa benim diyeceğim bir şey yok. İsterseniz, inanırsanız başarırsınız. Biz hemşerilerimize inanıyoruz. Herkes ne yaptığını söyleyecek. Size gelip de ‘yapacağım’ diyorlarsa onlara ’14 yıldır ne yaptın arkadaş’ diye sorun. Biz yaptıklarımızı da yapacaklarımızı da anlatacağız. Kimisi konuşmada uzman, kimisi de hizmette uzman. Konuşmada uzman olanlara mı, hizmette uzman olanlara mı ihtiyacınız var? Karşınızda kilometrelerce hizmet yapıp bir arpa boyu konuşan var. Size gelenler de kilometrelerce konuşup bir arpa boyu iş yapmıyorlar” diye konuştu.


 
HAİNLİK YAPMIYORSA HATA YAPABİLİR!
Yıldırım konuşmasında ‘ekip’ vurgusu yaparken yolsuzluk ve liman operasyonu sonrasında ortaya çıkan soruları da yanıtladı. Kürsüden konuyla ilgili sert konuşan Yıldırım, “ Bizim ekibimiz ortada. Eğer ‘biz’ değil ‘ben’ dersen iş yapamazsın. Onların ekipleri yok. Sizinle yola çıkanlara güveneceksiniz, teşvik edeceksiniz, imkan vereceksiniz. İyi niyetli olabilir, iş yapmak isteyebilirsiniz. Ama iş yapmak inisiyatif ister, risk ister. Hiç iş yapmazsan hata yapmazsın. Bizim iş yapmayan adama ihtiyacımız yok. Hainlik yapmıyorsa hata yapabilir. Ama hainliğe müsaade etmeyiz. Son günlerde bir  ‘yolsuzluk, arsızlık var ‘diye yaygara gidiyor. İş yapılıyor kardeşim. İş yapan adam hata yapar. Siz de adam çalıştırıyorsunuz. Yolsuzlukların, arsızlıkların arkasında duran namerttir. Gideceği yere kadar gitsin. Ama yolsuzluk, arsızlık kisvesi adı altında ülkenin temellerine dinamit koymak kimsenin harcı değildir. 11 yıllık kazanımı 11 günde tüketmeye kimsenin hakkı yok. Hiç kimsenin ülkeyi süper güçlere, IMF’ye teslim etme hakkı yoktur. Sömürüleri kesilenler, emzikleri ellerinden alınanlar işler karıştırıyorlar. Yolsuzluk oldu da kardeşim bu havalimanları nasıl yapıldı. Hastaneler, okullar nasıl oldu? Türkiye 11 yılda nasıl 50 yıllık sorunları çözdü. Bunun cevabını birileri versin. Nasıl 23 milyar olar borç sıfırlandı. Nasıl milli gelir arttı. Nasıl faizler düştü? Bunların hepsinin cevabının verilmesi lazım” diye konuştu.
 
BÖLÜNME HASTALIĞI VAR
Tartışmalara neden olan Bütünşehir Kanunu üzerinden muhalefete yüklenen Yıldırım, “Büyükşehir Belediyesi kanunu mecliste görüşürken ana muhalefet partisi adeta meydan muharebesi yaptı. O kadar büyük mücadele ettiler ki. Muaffak olamadılar. Bize ‘ülkeyi böleceksiniz’ dediler. Onlarda bölünme hastalığı var. Bu ülkeyi kimse bölemez. Tek millet, tek vatan, tek millet, tek bayrak bizim olmazsa olmazımızdır.  İzmir’de üç s bizim vazgeçilmezimiz olacak. Samimiyet, sevgi ve saygı olacak. Birbirimizi Allah için seveceğiz. Hepimiz kullarız. Gözlerimizin, derimizin, saçımızın rengi farklıdır ama gözyaşlarımızın rengi, gülümsememiz aynıdır” diye konuştu.
 


EKİBİN ÜYESİYİM
AK Parti’nin yerel yönetimlerde deneyimli olduğunu da anlatan Yıldırım,  İstanbul örneğini verdi. Yıldırım, “Bakın biz hep şunu söylüyoruz. Taş üstüne taş koyanın başımızın, gözümüzün üzerinde yeri var. Kim olursa olsun memlekete, İzmir’i hizmet veren hizmet herkesi anarız. Hizmet yapmayana da cömertlik yapacak değiliz. Biz hizmet siyasetinden geliyoruz. Bizim için hizmet siyasettir. Hizmet yapmak bir şey değil. Ama hizmet yapmak için dertli olacaksınız. Derdiniz olursa, insana hizmeti dert edinirseniz o zaman olur. AK Parti’yi Türkiye’de iktidara taşıyan ekibe bakın yerelden gelmiştir. Ben o ekibin bir üyesiyim. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul başarısında yer alan bir kardeşinizim. 11 yıldır da bakanlık yaptım. 200 milyarlık yatırımı Türkiye’nin her tarafına taşıdık. 6 bin kilometre ile devraldığımız duble yolların üzerine 17 bin kilometre koyduk” dedi.
 
MEMNUNİYETSİZLİK VAR
Kınık’ın sorunlarından bahseden Yıldırım, “Bir organize sanayi bölgesi var ama sadece adı var kendisi yok. Atık sular Gediz Nehri’ne akıyor. Bir zehire dönüştürüyor. 30 bin nüfuslu bir ilçenin atık su arıtma tesisi olmaması çok büyük bir eksikliktir.Buraya, caddelere asfalt atmışlar ama öyle asfalt atılmaz Tabi ki Kınık sağlık bakımından da Bergama’ya, Soma’ya gidiyor. Bunun da bir ele alınması lazım. Bu konuda merkezi hükümetle görüşülecek ve yapılacaklar var. İnsanlar tarımla meşgul oluyor. Tarımsal alanlarda destekler var. Desteği 2 milyar TL’den 10 milyar TL’ye çıktı ama memnuniyet yok. Bu memnuniyetsizliğin masaya yatırılması lazım” dedi.
 
Kınık İlçe Başkanı Sami Molla Ahmet de, “Binali Yıldırım bizim için nimet. İzmir ile birlikte Kınık’ın dertlerini bitireceğiz. 15 yıldır aşılamayan sorunlarımız var. Başta Kınık Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere birçok konuda çalışma yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adınız: 14 Ocak 2014 Salı 23:17

mtk nın üst tarafında bulunan izmir körfezi ve belkahve manzaralı ormanlık alanı kavuklara verildimi verilmedimi onunda bilgisini verse birileri

Yorumu oyla      11      5  
O.T 14 Ocak 2014 Salı 21:34

Valla Zorlu iyi ki İzmir'e yatırım yapmıyor. Manisa'da topraklarımızı zehirleyen yatırımını, İstanbul'un betonlaşmasına AVM ile yaptığı katkıyı ve iktidarla olan samimiyetini gördükten sonra hakkındaki yargımızı gözden geçirsek mi ne diyoruz? İstanbul yatırım adı altında rantiyenin işgalinde. İzmir, gelecekte bugünkü İstanbul'un sorunları ile karşılaşmamalı. İzmir yoğurdu üfleyerek yemeye devam etmeli. O kadar...

Yorumu oyla      12      5  
MYILDIRIM 14 Ocak 2014 Salı 17:56

İNSAF BE KARDEŞİM YAŞADIĞINIZ ŞEHİR METROPOL KÖY GİBİ HALA İDOLOJİK DAVRANIP DEMOKOJİ YAPIYORSUNUZ İZMİRDE BİRTANE YATIRIMCI KALMADI ZORLU GİBİ ADAMI KAÇIRDINIZ SİZ İYİ MİLİTANLIK YAPARAK KAVGA EDERSİNİZ SY K.OĞLUNUN ENİYİ YAPTIĞI 4 SENE ÖNÜNE GELENLE KAVGA ETTİĞİDİR BİRAZ OJEKTİF OLUN

Yorumu oyla      12      8  
objektif bakış 14 Ocak 2014 Salı 14:20

Sn Yıldırım ve Sn Kocaoğlu siyasete girdiği anda olan mal varlıklarını ve şimdiki mal varlıklarını açıklasın. Sadece kendi mal varlıklarını açıklamaları yetmez eşlerinin ve çocuklarının mal varlıklarını da açıklasınlar. Kim eğri kim doğru İzmir halkı kara versin. Saygılar

Yorumu oyla      22      6  
Umut 14 Ocak 2014 Salı 14:16

Sanki 12 yıldır CHP iktidarda kardeşim elinizden tutan mı vardı ne yaptınız İzmir'e? 12 yıldır yapamadığını belediye başkanı olduğunda mı yapacaksın diye sorarlar adama sağol biz almayalım kalsın.

Yorumu oyla      23      5  
ÖZEL İDARE MALLARI? 14 Ocak 2014 Salı 14:12

Madem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayısınıİZMİRLİ OLARAK SORUYORUZ? Özel İdare Malları Belediye'ye devredilecek mi? Başkalarıan peşkeş mi çekilecek? Bakanlığınıza bağlı Karayolları Bölge Müdürlüğünün AĞAÇLI YOLDAKİ Arazisi Partilinize verilmedi mi? . Buraya AVM yapılmasından vaz geçilecek mi? Alsancak Limanına AVM yapacak mısınız? Alsancak Stadını da AVM yapacak mısınız? İzmirlilere yapacağınız başka kötülük var mı? Bakanlığınıza devredilen METRO PROJELERİNDE ( Üçyol-Buca; Üçkuyular-Narlıdere; Halkapınar-Santral Garaj) bir çivi bile çakılmadı. İzmirlilerden ne yüzle oy istiyorsunuz?

Yorumu oyla      24      8  
Ahmet Türkan 14 Ocak 2014 Salı 14:11

12 yıldır iktidaydayken İzmir'e bir yatırım yaptın mı?

Yorumu oyla      24      6  
acar erhan 14 Ocak 2014 Salı 14:10

İzmir türkiyenin yağmalanmamış tek kenti, Türkiyenin en iyi konser salonu adnan saygun bizde, en iyi buz pisti rekreasyon alanı bizde, en uzun banliyo hattı bizde, en iyi doğal yaşam parkı bizde, kamu arazilerini İzmir belediyesi pazarlamıyor bakan açıklasın karayolları arazisini akp meclis üyesi nasıl aldı? havagazı fabrikasını bsehir satmadı halkın kullanımına tahsis etti. türkiyede en çok arıtma izmirde ocak ayında yeni gemiler geliyor dünyanın son teknolojisi önced binali karşı çıktı türkler yapamaz dedi şimdi türk tersaneciler yapıyor. İzmir'i oğullarınıza bacanaklarınıza yağmalatmayacağız acar erhan

Yorumu oyla      25      7  
akpli 14 Ocak 2014 Salı 14:04

bir AKP li olarak izmir AZİZDİR AZİZ KALACAK diyorum...

Yorumu oyla      21      9  
14 Ocak 2014 Salı 14:01

Hizmete sevdası olup projesi olanların eli İZMİR'E değmelidir. Ayrımcılığa sevdalı olanlar ile hizmete sevdalı olanlar arasında İZMİR halkı tercihini ortaya koyacaktır. İzmir halkı İdeolojilerin esiri olmadan geleceğini masaya yatıracaktır. Bu kararı verirken yapılanlar yetersiz bile olsa bugüne kadar hizmet adına kayda değer bir şey yapmayanlara da teşekkür ederek yoluna büyük projelerle devam edecektir.

Yorumu oyla      12      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hanzade Ünuz yazdı: Hangi Türkiye?
"Biliyorsunuz, bir süredir tutturdular Eski Türkiye, Yeni Türkiye diye… ...
Seçimin nabzı bu sayfada atıyor!
Yerel seçim sürecinde en son haberler, aday adaylarından mesai raporu, ...
İzmir sokakta: ‘Hükümet istifa’ yürüyüşü
‘Büyük Rüşvet’ operasyonu sonrası hükümet ve yargıda yaşanan depremlerin ...
 
Ümit Yaldız yazdı: Büyük Rüşvet’in olası (siyasi) sonuçları!
Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Yaldız Türkiye'yi alt üste eden ...
İzmir'ni marka fuarı öncesi her şey yolunda
İzmir'in marka fuarları arasında yer alan ve Avrupa'nın en büyüğü olan ...
İzmir’de vincin tepesindeki eylem 4.gününde
İzmir’in Ödemiş İlçesi’nde, TOKİ tarafından yaptırılan devlet hastanesi ...
 
Kılıçdaroğlu günlüğü: Ricciardone, Yavaş ve Ilıcak!
CHP Genel Başkanı öğle yemeğinde ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ...
Sandığın nabzı bu sayfada atıyor: Seçim 2014
Yerel seçim sürecinden partilerden ve adaylardan tüm haberler, özel röportajlar ve söyleşiler...
Ege’de deprem paniği: İki sarsıntı birden
Ege Denizi açıklarında 4.4 ve 3.2 şiddetinde olmak üzere iki deprem meydana geldi.
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva