HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
11 Ocak 2014 Cumartesi - 09:40

Vizyonda ödüllü filmler geçidi

Sinemaseverleri bu hafta üçü yerli olmak üzere yeni 7 film karşılayacak. Türk sineması sevenler için ‘Ferah Feza’, ‘Yunus Emre Aşkın Sesi’ ve ‘Sağ Salim 2: Sil Baştan’ beyaz perdede yerini alırken, ‘Çocuk Pozu’, ‘Gloria’, ‘Kaçış Planı’ ve ‘Paranormal Activity: İşaretliler’ yeni yabancı yapımlar olarak gösterime girdi.

Vizyonda ödüllü filmler geçidi

İSTANBUL - Beyaz perdede bu hafta vizyona giren filmler;  sinemaseverlere komedi, aksiyon ve korkuya kadar birçok türde seçim şansı sunuyor.
 
Bu hafta 3'ü yerli 7 yeni film gösterime girdi.
 
'FERAH FEZA'
Başka sinema kapsamında vizyona giren ‘Ferah Feza’ Malatya Film Festivalinde Jüri Özel Ödülü’nü almıştı. Hayalci ve çoğuna göre sorumsuz bir genç olan Ali'nin hayattaki en büyük keyfi kendine boş zamanlar yaratmak ve etrafında gördüğü ayrıntılardaki tesadüflere anlam yüklemektir. Bu şekilde onu daha mutlu edecek bir hayata dair işaretler topladığına inanır. Bir süre limanda demirledikten sonra, bir daha dönmemek üzere açılan devasa gemileri özenerek izler. Onlara bakarak uzaklardaki o mutlu diyarlar hakkında hayaller kurar. Bir gece, bir sebepten, bir kulenin tepesine tırmanır. Çevreye bakınırken karşıdaki yıkık duvarda yarım bırakılmış bir gemi grafitisi görür. Gemilerle bambaşka bir duygusal bağı olan Ali, bu çok önemli işaretin anlamını hemen kavrar. Bu resmi yapan kişiyi bulmalıdır! Bu kişi, ona uzak diyarlara yapacağı yolculukta eşlik edecektir. Elif Refiğ'in imzasını taşıyan Filmde Uğur Uzunel, Sitare Akbaş, Mert Asutay, Hüseyin Sevimli ve Sırrı Süreyya Önder rol alıyor.
 
'YUNUS EMRE AŞKIN SESİ'
Yönetmenliğini Kürşat Kızbaz'ın üstlendiği ‘Yunus Emre Aşkın Sesi’ haftanın bir diğer yerli filmi. Sadece anadolu değil, evrensel alanda da tarihin en önemli düşünürlerinden biri olarak kabul gören ve hümanizmin öncülerinden olan Yunus Emre'nin fikirleri yüzyılları aşıp bugünlere ulaşmıştır. Yunus Emre'nin evrensel düşünce alanında kendine yer eden barış ve sevgi düşünceleri ekseninde ünlü düşünürün hayatını ele alan film, izleyiciyi aşk yolunda kendini arayan yunus emre ile buluşturuyor. Filmde başlıca rolleri Devrim Evin, Ahmet Mekin, Altan Erkekli, Bülent Emin Yarar, Altan Gördüm, Suna Selen ve Burak Sergen gibi isimler paylaşıyor.
 
'SAĞ SALİM 2: SİL BAŞTAN'
2012'de vizyona giren komedi filmi Sağ Salim'in devam filmi olan filmde Salih'in hikayesini izlemeye devam ediyoruz. Salim kimsesi olmayan bir cenazeyi memleketine götürmeye karar verir. Ancak bu yolculuk yolda karşılaştığı yol arkadaşı Nihal'le birlikte azılı katiller ve kötü adamlarla mücadele ettikleri bir maceraya dönüşür. Nihal'in annesi intikam için rehin alındığında ise işler iyice karışır. Adamlarımız artık seri katil olarak aranmaktadır ve yakalanmamak için kılık değiştirmek zorunda kalırlar. Ne var ki bu da çözüm olmaz ve talihsizlikler iyice çığrından çıkar. Salim tekrar eline silah almak zorunda kalır, Nihal ise başı beladan kurtulmayan Salim'den uzaklaşıp annesini tek başına kurtarmak zorundadır.
 
'ÇOCUK POZU'
Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı Ödülü’nü alan Çocuk Pozu Rumen sinemacı Calin Peter Netzer'in imzasını taşıyor. Bükreş’in üst sınıf ailelerinden birine mensup olan bayan Cornelia, oğlunun sebep olduğu ölümcül bir trafik kazasından sonra onun tüm sorumluluklarını eline alır. Barbu, kazada küçük bir çocuğu öldürmüştür. Bayan Cornelia, kazanın ardından başlayan karmaşık hukuki süreç boyunca oğlu hakkında tüm gerçekleri öğreneceği gibi durumu düzeltmek için tüm varlığını ortaya koyacaktır. Romanya'da izleyici rekoru kıran film bir yanıyla kdereli bir ana oğul hikayesi bir yanıyla da sert bir toplumsal eleştiri.
 
'GLORİA'
Şili sinemasının parlak isimlerinden Sebastian Lelio'nun imzasını taşıyan Gloria 58 yaşında, boşanmış ve kedisiyle birlikte yalnız yaşayan bir kadının hişkayesini anlatıyor. Yaşının icap ettiğine karşı gelip hayattan elini eteğini çekmeyi kabul etmeyen Gloria, bekârların arasına karışmaya karar verir. Gece kulüplerinde aşk ve macera peşinde umut, hayal kırıklığı ve boşluk hissiyle karşı karşıya kalır. Bir deniz subayıyla tanışıp yakınlaştığındaysa kendi sırlarıyla da yüzleşmek zorunda kalacaktır. Acaba bu ilişki aşk yolundaki son durağı mı olacaktır? Berlin film festivalinde izleyiciyle buluşan ve övgü dolu eleştiriler alan filmde başrolü üstlenen Paulina Garcia hafızalardan silinmeyecek bir performans sergiliyor.
 
'KAÇIŞ PLANI'
Sylvester Stallone ve Arnold Schwarzenegger'i bir araya getiren kaçış planı aksiyon sinemasından hoşlananlar için. Dünyanın en önemli güvenlik uzmanlarından biri olan ray breslin, işinde son derece tanınan bir güvenlik tasarımcısıdır. Kendi tasarlayıp inşa ettiği üst düzey korumalı hapishanenin konuklarından biri ise kendisi olur. Kendi tasarladığı hapishanede şimdilerde mahkum olarak yer alan ray, yüksek güvenlik engellerini bir bir aşarak firar etmeyi planlamaktadır. Bu yolda hapishanenin en saygı duyulan mahkumlarından olan gizemli emil ile anlaşır. Emil'in tek derdi arkadaşlarına zarar gelmemesi, hapishane şartlarının mümkün mertebe insancıl olmasıdır. Ancak ray'in planları bambaşkadır...
 
'PARANORMAL ACTIVITY: İŞARETLİLER'
Paranormal Activity serisinin son halkası olan 'Marked Ones / İşaretliler' serinin önceki filmlerini beğenenlere yeni bir korku dalgası vaad ediyor. Jesse, fark edildikten sonra gizemli güçler tarafından lanetlenmeye başlar ve hayatı cehenneme döner. Ailesi onu kurtarmak için elinden gelen her şeyi yapar fakat bu hiç de kolay olmayacaktır ve iyi ile kötü arasında gerçek bir savaş başlar, kimin kazanacağı ise belli değildir. Filmin yönetmenliğini, serinin ikinci, üçüncü ve dördüncü filmlerinin yazarlığını yapmış olan Christopher Landon yapıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeşilçam kötü adamını kaybetti
Yeşilçam'ın 'kötü adamı' Süheyl Eğriboz 87 yaşında hayatını kaybetti.
Çok satan kitapların şifresi 'çözüldü'
Bilim insanları, çok satan kitapların sırrının klişelerden uzak durmak ...
Huban Öztürk’e gözyaşlarıyla veda…
Marmaris'te geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü ...
 
BAFTA adayları belli oldu
BAFTA ödülleri 2013 adayları açıklandı. 'Gravity' (Yerçekimi) aralarında ...
Büyük usta Orhan Kemal sineması ile anıldı
Türk edebiyatının usta ismi Orhan Kemal 100. yaşında etkinliklerle anlıyor. ...
SİYAD ödüllerine 9 aday
Sinema Yazarları Derneği'nin 46. Türk Sineması Ödülleri'nin bu yılki adayları ...
 
Huban’dan kara haber: 11 gün dayanabildi
Marmaris’te geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanıp, bitkisel hayata ...
2014'ün yaprak dökümü 'Davut Usta' ile başladı!
Aydın'da, kırılan kalça kemiğindeki protezin yerinden çıkması sonucu kaldırıldığı ...
Cannes'da jüri başkanı Campion
14-25 Mayıs'ta yapılacak Cannes Film Festivali'nde jüri başkanlığını yönetmen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva