HABERLER>GÜNCEL
28 Temmuz 2015 Salı - 15:34

Mimarlık öğrencileri İzmir’de buluştu

Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması bu yaz ‘Tasarım Köyü’ teması ile İzmir’de gerçekleşiyor. Seferihisar’ın Düzce Köyü’nde gerçekleşen organizasyon, İzmir’de mimarlık okuyan öğrenciler tarafından düzenleniyor. Buluşmaya aralarında akademisyenlerin, mimarların ve Mimarlık, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Planlama, Endüstriyel Tasarım, Grafik tasarım gibi 37 farklı üniversitenin farklı bölümlerden öğrencilerin olduğu 160 kişi katıldı. Söyleşiler, sunumlar ve gezilerin yapılacağı, köydeki ilişkilerin incelenerek atölye çalışmalarının yapılacağı ve etkinliklerin sonunda yeni tasarımların yapılacağı organizasyon 3 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Mimarlık öğrencileri İzmir’de buluştu

İZMİR - Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması İzmir ekibinden Deniz Yıldırım, buluşmanın öğrencilerin inisiyatifinde gerçekleştiğini ve bağımsız bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, “Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması 1993 yılından beri düzenlenen,yılda iki kere farklı illerde ve farklı temalarda olmak üzere öğrenciler tarafından gerçekleştiriliyor. Hiçbir ticari amaç güdülmeden öğrencilerin bağımsız olarak organize ettiği buluşma, sadece giderler için alınan katılım ücreti ve mimarlık ofislerinin destekleriyle gerçekleştiriliyor” dedi. 

‘TASARIMLA İLGİLENEN HERKESE ÇAĞRI YAPTIK’
İzmir’de ‘Tasarım Köyü’ temasıyla gerçekleşen buluşmanın hazırlıklarını bir yıldır yaptıklarını ifade eden Yıldırım, “Buluşma her yıl sadece mimarlık öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşiyordu. Biz bu sefer ‘tasarım’ konusunda ilgili olan ve bu alanda çalışan herkese çağrı yaparak katılımı genişlettik. Mimarlık, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Planlama, Endüstriyel Tasarım gibi bölümlerin yanı sıra Sosyoloji ve Siyaset Bilimi okuyup tasarımla ilgilenen katılımcılarımız da var” diye konuşarak Şubat ayında düzenlenecek olan buluşmanın Gaziantep’te gerçekleşeceğini ekledi.

‘ATÖLYE ÇALIŞMALARIYLA YENİ TASARIMLAR YAPILACAK’
Farklı alanlarda atöyle çalışmalarıyla yeni tasarımların yapılacağını anlatan Yıldırım sözlerine şu şekilde devam etti: “Herkes kendi çalışma alanlarıyla ilgili atölyelerde çalışmalar yapacak. Kırsal Üretim Sistemi, Yerel Ses Peyzajları, Ege Sofrası, Karakter Tasarım Atölyesi, Medya Atölyesi gibi birçok çalışma olacak. Örneğin Karakter Tasarımı Atölyesi’nde katılımcılar köy ve çevresinden objeler toplayıp, bu objelerle kolaj veya çizim tekniklerini birleştirerek bir karakter tasarımı oluşturacak. Sonrabu karakterlere bir hikaye yazılarak köy çocuklarına sunulup tepkileri izlenecek. Sofra Atölyesi’nde ise, yemek yemenin, paylaşmanın, iletişim kurma alanı olarak sofrayı, köyün belirlenen bir mekânında tekrar tekrar kurup, yeni ilişkiler ve anlam birliktelikleri aranacak. Atölye sürecinde üretilecek olan objelerle, farklı anlatım biçimleri temsil edilecek. Katılımcıların kendi sofra kültürlerini, geçmişlerini atölyeye katıp, müşterek bir sofranın nasıl kurulacağınıncevabı aranacak. Atölye sonunda gerçekleştirilmesi planlanan sofra ise köy halkına bırakılacak.”
Yıldırım, Seferihisar Belediyesi’ne verdiği destek için teşekkür ederek, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in atölye çalışmalarını ziyaret edeceğini söyledi.
 

 
Pınar Karşıyaka’nın yeni hedefi Kenan
 
Atalay’dan flaş koalisyon ve çözüm süreci açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Silahlı saldırıya uğrayan uzman çavuştan kara haber
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’nde teröristlerin düzenlediği silahlı saldırıda ...
İzmir'deki seri katile rekor ceza!
İzmir'de 5 yıl önce, bankada çalışan Esra Yaşar, ardından üniversite öğrencisi ...
İzmir’deki terör operasyonunda flaş gelişme
İzmir’in Menemen İlçesi Asarlık Mahallesi'nde terör örgütü PKK'nın gençlik ...
 
Akbaba çifti 26 yıldır ormanları koruyor
Manisa’nın Gördes İlçesi'ndeki Türkmentepe Kulesi'nde 26 yıldır birlikte ...
İzmir’de Atatürk büstünü çaldılar!
İzmir’in Torbalı İlçesi'ndeki bir ortaokulun bahçesinden çaldıkları Atatürk ...
Flaş! Şemdinli’de askere silahlı saldırı
Hakkari Şemdinli'de sivil kıyafetle çarşıya çıkan bir astsubaya silahlı ...
 
Muş'ta sıcak gelişme: 10 kişi gözaltında
Muş'un Malazgirt ilçesinde arkadaş ziyaretinden özel otomobili ile dönerken ...
Basmane’de Oteller Sokağı otel oldu!
İzmir’de 2005 yılında Tarihi Kentler Birliği Kentsel Dönüşüm ödülünü alan ...
Flaş! İstanbul Emniyeti yakınında bomba alarmı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü yakınına bırakılan bebek arabası, polisi alarma ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva