HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mayıs 2024 Perşembe - 13:28

Büyükşehir’de kadro krizi: Denizde fırtına çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın kadrolardaki revizyon çalışmaları denizde fırtınaya sebep oldu. Belediyenin deniz ulaşım şirketi İZDENİZ’in Genel Müdürü Kaptan Ümit Yılmaz’ın yerine inşaat mühendisi getirilmek istenince Yılmaz istifa etti. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise yine İnşaat Mühendisi Dr. Işıkhan Güler getirildi.

Büyükşehir’de kadro krizi: Denizde fırtına çıktı!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın göreve geldikten sonra başlattığı kadrolaşma çalışmaları sürüyor. Büyükşehir ve bağlı kurumlarda üst düzey atamalar yapan Başkan Tugay’ın deniz ulaşımını sağlayan şirketi İZDENİZ’de aldığı karar krize neden oldu.

Körfez’de vapurları çalıştıran ve deniz taşımacılığındaki tek yetkili şirket İZDENİZ A.Ş’nin yönetim kurulunda revize kararı alındı. Tugay’ın talebiyle Yönetim Kurulu Başkanlığı’na İZSU’da yönetim kurulu üyeliği yapan İnşaat Mühendisi Dr. Işıkhan Güler getirildi.  Güler’in ise görevi kabul etmeden önce genel müdür değişikliği de istediği öğrenildi.  Güler’in Başkan Tugay ile bu konuda anlaşma yaptığı iddia edilirken istediği isim olan İnşat Mühendisi meslektaşı Gökhan Marım ilk önce yönetim kurulu başkanvekilliğine atandı. Daha sonra da genel müdür olması için İZDENİZ’in Genel Müdürü Kaptan Ümit Yılmaz’a ise yönetimde görev teklif edildi. Yılmaz ise, deniz ulaşımının kritik ve zorlu bir iş olduğunu ifade ettiği, kaptanlık tecrübesi olmayan, denizi bilmeyen kişilerin şirkette görev almasının doğru olmadığını söylediği öğrenildi. Yılmaz teklifi ret ederken görevinden istifa etti.

Öte yandan İZDENİZ geleneğinde yönetim kurulu dışındaki ana sistemin yöneticisi olan genel müdür ve yardımcıları uzun yıllardır kaptanlık tecrübesi olan isimlerden seçiliyor. Asker kökenli komutanların da zaman zaman tercih edildiği İZDENİZ’de hem yönetim kurulunun hem de idari ekibin inşaat mühendisi olmasının sorun yaratacağı dile getiriliyor. 

 
Doktor doktoru darbetti: İki taraf da şikayetçi!
 
‘Gar Katliamı’ davasında Can Atalay kararı!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Umut 2 Mayıs 2024 Perşembe 19:28

İyi olmuş. Ümit Yılmaz ve Hakan Erşen şirkette at koşturuyorlardı. Babalarının şirketi gibi yönetiyorlardı. Dönemlerinde izdeniz defalarca gazetelere çıktı. Yapılan hırsızlıklari ört bas edip hırsızları ödüllendirdi. Daha beter olsunlar.

Yorumu oyla      1      0  
Basri Koyuncuoğulları 2 Mayıs 2024 Perşembe 18:58

yolcu vapurlarına eskisi gib igüvenle binebilecekmiyizz.Bence bu uygulama yanlış olmuş.Umarım en kısa sürede bu yanlıştan dönülüt.İleride yaşanacak bir felaketin vebali altında kalmayı düşünmüyorsak bu kurulu düzenle fazla oynamamk gerekir diye düşünüyorum saygıyla

Yorumu oyla      1      1  
Lombak 2 Mayıs 2024 Perşembe 18:20

Dur yav. Şimdi anladım. Hamza Dağ'a göz kırpıyor. Gel körfez geçiş procesini birlikte yapalım diye:))

Yorumu oyla      2      1  
Mehmet Ceylan 2 Mayıs 2024 Perşembe 16:52

Zamanın modası , ihtiyaçtan projeye gitmek değil , projeden ihtiyaç icat etmek..Bakalım nereye ne paralar gidecek

Yorumu oyla      0      2  
Gürel Salkan 2 Mayıs 2024 Perşembe 16:12

Genel Müdür atanan kişinin denizle ilgili olması gerektiğini düşünüyorum.

Yorumu oyla      9      2  
Ercan 2 Mayıs 2024 Perşembe 15:16

Google dan alınmıştır Dr. Işıkhan Güler (Adana, 1958), pek çok şirkette çalışmış, 35 yıldan fazla sektör tecrübesine sahip bir inşaat mühendisidir. Kariyeri boyunca çeşitli üst düzey yöneticilik pozisyonlarında bulundu ve Deniz ve Liman Mühendisliği projelerinde uzmanlaştı. Dr. Güler, lisans derecesini 1983 yılında, yüksek lisans derecesini 1985 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Kıyı ve Liman Mühendisliği bölümünden aldı. Kıyı ve Liman Mühendisliği dalında doktora derecesini 1996 yılında yine aynı üniversiteden aldı. Çeşitli yerel ve uluslararası dergilerde ve toplantılarda 50’den fazla yayını ve sunumu bulunuyor. Güler, kariyerine 1983 yılında Araştırma Görevlisi/Proje Mühendisi olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde başladı. 1987’den itibaren Derin Danışmanlık Mühendislik bünyesinde çeşitli liman projelerinde Proje Müdürü olarak görev yaptı. Yüksel Proje’deki kariyerine 1991 yılında Denizcilik İşleri Bölüm Müdürü olarak başladı. Limanlar, otoyollar, limanlar, altyapı tasarımları, rıhtımlar, deniz kıyılarındaki iskeleler ve nehir rehabilitasyonu ve taşkın önleme projeleri dahil olmak üzere çeşitli projelerin yapım aşamasında görev aldı. Marmaray Projesi ve Bakü Tiflis Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı’nın deniz yapılarında Kıdemli Mühendis ve Proje Müdürü olarak görev aldı. Dr. Güler, aynı zamanda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın bünyesindeki Türkiye Turizm Limanları ve Ulaşım Limanları için master plan hazırlığında yer aldı. Yüksel Proje’de çalıştığı dönemde Kalite Yönetim Sistemi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemini hayata geçirdi. Güler, 2003 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders vermeye başladı ve halihazırda da devam ediyor. Dr.Güler, 2016 yılından beri Dolfen Mühendislik’te Danışman/Uzman olarak görev yapmaktadır. Dr. Güler, İnşaat Mühendisliği camiasında aktiftir ve çeşitli STK’larda görev yapmıştır. Türkiye İnşaat Mühendisleri Odası’nda yönetim kurulu üyeliği, başkanlık, onursal başkanlık ve onursal yönetim kurulu üyeliği, Kıyı Mühendisliği Kongresi ve Sempozyumlarında icra kurulu üyeliği ve başkanlık görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği’nde Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır ve Türkiye Sualtı Araştırmaları Derneği’nin kurucu üyesidir.

Yorumu oyla      7      7  
cumhur abi 2 Mayıs 2024 Perşembe 15:04

tunç başkanın en yakınındaki basın danışmanı göreve başlar başlamaz alkollüyken ölümlü bir kazaya karıştı ve olay kapatıldı. bu dosya da açılsın da danışmanlık birimindeki liyakatı vatandaş görsün. not: bu yazının aynı danışmanın yerel seçimlerde chp karşıtı seferihisar bld bşk adayını desteklemesiyle bir ilgisi yoktur. zira o da sonuçta emir kulu...

Yorumu oyla      2      8  
hasan gürsel altuğ 2 Mayıs 2024 Perşembe 14:48

Yeni seçilen bir belediye başkanı neden eski başkanın ekibiyle yola devam etsin ki. Bir ilde bir emniyet müdürü değişiyor ,yeni gelen emniyet müdürü nereden geldi ise geldiği yerde ki yardımcıları ile birlikte geliyor.Tunç Soyer başarısız olduğu için 2. kez aday yapılmadıysa bu onun başarısızlığından değil aslında ekibinin başarısızlığından ötürü.o yüzden genel merkez filan bu atamalara karışmamalıdır. genel merkezin işi ülke siyaseti yerel siyaset değil. bırakın başkanı istediği ekiple çalışsın.

Yorumu oyla      9      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın milletvekillerinden Çerçioğlu’na hayırlı olsun ziyareti
CHP Aydın milletvekilleri yeniden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ...
Karşıyaka'daki halk buluşmasında komşu başkandan tele çözüm
Karşıyakalıların talep ve önerilerini ilk ağızdan dinlemek isteyen Karşıyaka ...
Buca Belediyesi’nden üreticiye fidan desteği
Buca Belediyesi, tarımsal üretimde çeşitliliği artırmak amacıyla köyler ...
 
İzmir'in itfaiyecileri uluslararası akredite oldu... Alevlere karşı zorlu eğitimler!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Toros Yangın ve ...
Bayraklı'da Hıdırellez şenliklerle kutlanacak
Bayraklı Belediyesi, baharın habercisi Hıdırellez’i Doğançay’da düzenlenecek şenlikle kutlayacak.
Nazım Hikmet’in 'Yolcu' oyununun prömiyeri yapıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu Yolcu’nun ...
 
Büyükşehir'den karavan işgaline önlem!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka'da yol kenarlarına bırakılan karavanların ...
Başkan Eşki sabah mesaisinde... 'Erken kalkan yol alır'
Güçlü Bornova yolculuğunda mesaiye gün ağarmadan başlayan Bornova Belediye ...
Yeni başkan imara savaş açtı: Kırsal soylulaşmaya geçit yok!
Urla'nın tarım kenti olduğunu vurgulayan Urla Belediye Başkanı Selçuk ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva