HABERLER>GÜNCEL
28 Temmuz 2015 Salı - 13:02

Akbaba çifti 26 yıldır ormanları koruyor

Manisa’nın Gördes İlçesi'ndeki Türkmentepe Kulesi'nde 26 yıldır birlikte görev yapan Himmet Akbaba ve Cennet Akbaba çifti, duman gözleyerek ormanları yangından koruyor.

Akbaba çifti 26 yıldır ormanları koruyor

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, görev alanındaki İzmir ve Manisa'da orman yangınlarıyla mücadelede görev yapan yangın ekipleri ve gözetleme kulelerini gezip, denetliyor. Bu ziyaretlerinden birini de Manisa'nın Gördes İlçesi'ndeki, deniz seviyesinden 1500 metre yükseklikte Türkmentepe Kulesi'ne gerçekleştirdi. Bu kulenin diğer gözetleme kulelerinden farkı ise burada 26 yıllık evli bir çiftin görev yapıyor olması. 26 yıldır evli olan Himmet Akbaba ve Cennet Akbaba çifti, hayat arkadaşlığındaki birlikteliğini iş yaşamında mesai arkadaşlığı olarak devam ettiriyor. Akbaba çifti Manisa'nın Gördes İlçesi'nde Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait Türkmentepe Yangın Gözetleme Kulesi'nde 40 bin hektarlık orman alanını gözetliyorlar ve çıkacak en ufak bir dumanı yangın ekiplerine bildiriyor. 1500 metre yükseklikte konuşlanmış yangın gözetleme kulesi yangın sezonu boyunca hem evleri hem de işyerleri oluyor.


 
İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal'ı karşılarında görmenin şaşkınlığını kısa süre sonra atlatan ve mutlu olan Akbaba çifti, ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını, çalışma motivasyonlarının arttığını söyledi.
 
1980 yılından beri orman yangınları gözetleme görevlisi olarak çalışan orman işçisi Himmet Akbaba genel olarak işletme şeflerinin ve müdürlerinin ziyaret ettiğini kulede uzun yıllar sonra ilk defa bir bölge müdürünü ağırladıklarını söyledi. 1989 yılında eşi Cennet ile evlendikten sonra Türkmentepe Gözetleme Kulesi'nde birlikte çalışmaya başladıklarını anlattı. Gördes, Demirci, Sındırgı bölgelerini gören bu kulede uzun yıllar görev yaptığı için 40 bin hektarlık alanın yollarını, patikalarını, yerleşim birimlerini orman varlığını ezbere bilen Himmet Akbaba, zamanla eşine de tüm bilgi birikimini ve tecrübelerini aktardığını, onun da en az kendisi kadar iyi bir kuleci olduğunu söyledi.
 
Cennet Akbaba ise yılın 6 ayında bu kulede 3 çocuklarını büyütürken, temizlik, yemek yaptığını, eşi dinlenmeye çekildiğinde dürbünü ve telsizi eline alıp yangın gözetleme ve haberleşme işlerini yürüttüğünü anlattı. Dağın zirvesinde bulunan yangın gözetleme kulesinde yaşamanın zorluklarını, amirlerin gösterdiği yakın ilgi ve alaka ile hissetmediklerini, su elektrik gibi en temel ihtiyaçlarının İşletme Müdürlüğü tarafından kurulan sistemlerle rahatlıkla karşılandığını söyledi.
 
İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal ise her zaman vurguladıkları "Orman Genel Müdürlüğü büyük bir ailedir" sözünün en güzel örneklerinden birinin yaşandığı bu yangın gözetleme kulesinin çok kritik ve önemli bir görevi başarıyla yerine getirdiğini söyledi. Kendisin hafta içi iş yoğunluğunda fırsat bulamadığı bu ziyaretleri, ancak hafta sonları yapabildiğini söyleyen Şahin Aybal, 66 adet yangın gözetleme kulesinden 15'inde karı-koca olarak görev yapıldığını belirtti. (dha)

 
Kaf-Kaf’tan Başkent’e ‘salon’ çıkarması
 
Demirtaş’tan bomba açıklamalar: Erdoğan engelledi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de Atatürk büstünü çaldılar!
İzmir’in Torbalı İlçesi'ndeki bir ortaokulun bahçesinden çaldıkları Atatürk ...
Flaş! Şemdinli’de askere silahlı saldırı
Hakkari Şemdinli'de sivil kıyafetle çarşıya çıkan bir astsubaya silahlı ...
Muş'ta sıcak gelişme: 10 kişi gözaltında
Muş'un Malazgirt ilçesinde arkadaş ziyaretinden özel otomobili ile dönerken ...
 
Basmane’de Oteller Sokağı otel oldu!
İzmir’de 2005 yılında Tarihi Kentler Birliği Kentsel Dönüşüm ödülünü alan ...
Flaş! İstanbul Emniyeti yakınında bomba alarmı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü yakınına bırakılan bebek arabası, polisi alarma ...
İzmir’de mucize kurtuluş: Tarihi kemerden atladı…
İzmir’in Buca İlçesi'nde sevgilisinden ayrıldığı için bunalımda olan ve ...
 
IŞİD sınırın 500 metre ilerisinde set örüyor!
Türkiye, "IŞİD'den arındırılmış sınır" hedefiyle operasyonlara başladığını ...
Özel harekatçının sır intiharı
Ağrı'da ailesinin yanına izne gelen Jandarma Özel Harekat Uzman Çavuşu ...
İzmir'de seyir halindeki araç yandı
İzmir'in Konak İlçesi'nde, seyir halindeki LPG'li bir otomobilin motor ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva