HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mayıs 2024 Perşembe - 19:40

Belediye Meclisi’nden geçti... Bornova'ya yedi yeni müdürlük!

Bornova Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk birleşiminde, Tesisler, Ulaşım Hizmetleri, Belediye Tiyatro, Müze, Kentsel Tasarım, Kentsel Dönüşüm ve Araştırma Geliştirme adı altında yedi yeni müdürlüğün kurulması karara bağlandı. Ayrıca, Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’ne, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Bornova siyasetinin sevilen ismi Nevzat Kavalar’ın adı verildi.

Belediye Meclisi’nden geçti... Bornova ya yedi yeni müdürlük!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Bornova Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı birleşimi, Belediye Başkanı Ömer Eşki yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis üyelerinden gelen önergeler gündeme alınırken, Başkanlıktan gelen önergeler de ilgili komisyonlara havale edildi. Meclis, 7 yeni müdürlüğün kurulmasına onay verdi. Ayrıca, bir süre önce yaşamını yitiren Bornova siyasetinin önde gelen isimlerinden Nevzat Kavalar’ın adının Kültür Merkezi’ne verilmesi, oybirliğiyle kabul edildi.

7 MÜDÜRLÜK KURULMASI TEKLİFİ TARTIŞMAYA AÇILDI
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Tesisler, Ulaşım Hizmetleri, Belediye Tiyatro, Kentsel Tasarım, Kentsel Dönüşüm ve Araştırma Geliştirme Müdürlüğü adı altında kurulması planlanan toplam yedi yeni müdürlük hakkında bilgi verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Sait Tatlı’nın talebi üzerine yeni müdürlüklerin kuruluş gerekçelerini anlatan Başkan Eşki’nin açıklamalarıyla ikna olmayan Tatlı, daha sonra şunları söyledi:

“Kurulan her müdürlük, daha fazla bürokrasi, daha fazla harcama demektir. Her müdürlüğün bir şoförü, arabası, sekreteri olacak. Yanına birkaç eleman koyduğunuzda kadro şişecek. 40-45 milyon liralık ekstra maliyet olacak. Zaten bu müdürlükler yeni kurulacağı için bütçeleri yok. Başka müdürlüklerden bütçe aktarımı yapılacak ve bütçe yamalı bohçaya dönecek. Dolayısıyla yatırımların kısılacağını öngörüyoruz. Grup olarak bu müdürlüklerin yedi ayrı birimde değil, bazılarının birleştirilmesi yönünde kurulmasını öneriyoruz.  Belediyemizin kentsel dönüşüm yetkisi yok, dolayısıyla Kentsel Tasarım ve Kentsel Dönüşüm müdürlüklerine gerek yok. İki üç müzemiz var, onlar için Müze müdürlüğü gereksiz. Yeni bütçe yapımına beş ay kaldı. Bu konuyu ileri bir tarihte konuşalım, müdürlükleri azaltalım.”

BİRİMLERDEKİ FAZLA PERSONEL, YENİ MÜDÜRLÜKLERE KAYDIRILACAK
Başkan Ömer Eşki ise AK Parti Grup Başkanvekili Sait Tatlı’nın bu itirazlarına şu yanıtı verdi:

“Bornova Belediyesi’nde 2100’den fazla personel var. Bu müdürlüklerin bize ekstra maliyeti olmayacak. Çünkü bu müdürlüklerin kadroları mevcut personel içinden olacak. Bazı müdürlüklerde ihtiyaçtan fazla personel var. Onlar, yeni müdürlüklere kaydırılacak. Her müdürlüğün arabası olacak diye bir şey yok. Biz yeni müzeler açacağız. Müze müdürlüğünün Bornova’ya çok şey katacağını düşünüyorum. Bornova Belediyesi’nin kentsel dönüşüm yetkisi yok ama bizim bu müdürlükleri kurmaktaki amacımız, vatandaşı doğru bilgilendirmek, belediye olarak vatandaşla müteahhitler arasında köprü olmak.”

Yapılan oylamada, kurulması planlanan yedi yeni müdürlük önergesi, oybirliğiyle Meclis’ten geçti.

NEVZAT KAVALAR’IN ADI KÜLTÜR MERKEZİ’NDE YAŞATILACAK
Bu arada CHP’de yıllarca siyaset yapan ve geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Nevzat Kavalar’ın adının bir kültür merkezine verilmesi konusunda Meclis’te herhangi bir itiraz yaşanmadı. Kazım Dirik Mahallesi 156 Sokak’ta bulunan ve Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nin adı, Bornova Belediyesi Nevzat Kavalar Kültür Merkezi ve Nikah Salonu  şeklinde değiştirildi.  Bu arada Çocuk Hakları Komisyonu da kuruldu.

Bornova Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci oturumunun, 7 Mayıs Salı günü yapılması kararlaştırıldı.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Öz ile görüştü
 
Çiğli’de komisyon seçimi gündemi: AK Parti’nin ‘çoğulcu demokrasi’ eleştirisine 'Can Atalay’lı yanıt!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serbest muhasebeci ŞENTÜRK TURAN 5 Mayıs 2024 Pazar 15:32

Almış olduğunuz çalışmalar çok güzel bu müdürlükleri çalışma ve görevleri hakkında bizlere seminer duzenliyerek sunum çalışması yaparmisiniz.

Yorumu oyla      0      0  
Kskli 4 Mayıs 2024 Cumartesi 18:58

Millet ne diyor belediye ne anliyor

Yorumu oyla      0      0  
Tuncay oruç 4 Mayıs 2024 Cumartesi 18:14

Doganalar Bornova aydın otoban girişine otoban kenarindaki teneke evler esrar uyuturcu hap yapilyo bakkal dükkanı gibi satş yapilyo hirsizlik gasp fuhuş kablo yakma pis duman çocuklarımiz okula gidiyomyor refaktci korumalık yapiyoz suryideki asiyş sorunu gibi bizim mahle sayın Ömer ekşi oncelikl gelsin burayı yerinde denetlesin elit insanalar hizmeti biraz gecktirsin gariban bölgelere baksın bizim bu bölgenin sikintlarin Ömer ekşi byd bilyor 1591 SK doğanlar Bornova gelsin yerinde inceledi veyahut bir gün bizim buludugmz mahalde misafir olrak kalsın o zamn inanır doğrulara ses gurultu kava küfür tüm insan dışı haraket ve yaşam burda

Yorumu oyla      0      0  
Bornova 4 Mayıs 2024 Cumartesi 11:50

Negatifler yine toplanmış maaşallah, bırakın da yeni şeyler yapılsın, zaman verin de herşey düzelsin. Bravo Ömer Başkana çok güzel çalışıyor.

Yorumu oyla      0      0  
Cihat HELVACI 3 Mayıs 2024 Cuma 10:12

Kızım belediyenin yurdunda kalıyor 3 Haftadır internet yok Aramadığımız kişi kalmadı hala internet yok. Bide YURDLARDAN sorumlu müdürlük açsın.

Yorumu oyla      0      0  
kaf kaf 3 Mayıs 2024 Cuma 09:12

ömer eşki and içmiş bornova belediyesini batırmak için not edin neredeyse borcsuz aldı bornovayı beş sene sonra bakın batık bırakacak haliniz karşıyakadan beter olur

Yorumu oyla      1      0  
izmir 3 Mayıs 2024 Cuma 08:53

artık başkanlık yap başka belediyeleri arayıp Tüm yerelsen geçin demeyi bırakın başka belediyenin işlerine karışmayı bırakın

Yorumu oyla      1      0  
Burhan 3 Mayıs 2024 Cuma 07:23

Hayırdır çok güldüm yine yanlış kararlar alıyorlar ne gerek var 7 tane müdürlüğe farklı farklı şeyleri bakın bedava çalışın hiçbir iş yapmadan bir sürü binlerce personel var gidip bir kere aşık Veysel Park ve bahçeler müdürlüğüne bakın bütün personel gün boyu dışarıda telefon görüşmesi yapıp sigara için sigara içiyorlar mesai bitip ellerine gidiyorlar geldik ya hiç kimse bunu görmüyor ben yaklaşık bir yıldır takip ediyorum bunları farklı tam karşımda oturuyorum ve hiçbiri çalışmıyor bak bahçede bunu tekrar tekrar söylüyorum kimseyi ilgilenmiyor

Yorumu oyla      1      0  
Doğanlar 3 Mayıs 2024 Cuma 00:45

Ben 30 yildir Bornova doganlar mahallesinde yaşıyorum her dönem yeni bir belediye başkanı değişiyor ve her gelen Çamdibi Evka 3 Bornova merkezden başka bir yere yatırım yapılmıyor İzmir''in ve Bornovanin İlk giriş noktası Naldöken ve doğanlar mahallesi çarpık yapılaşma gece kondu otoyol kenarında barakadan teneke evler İzmir''e ilk girişte insanlarda Pakistan Afganistan havasında bir şehire giriş yapılıyor buda büyükşehir belediye Bornova belediyesi yönetiminin ayıbı.secimden seçime bu mahalleye geliyorlar dilerim inşallah birgün İzmir''in Bornovanin İlk giriş noktası olan bu mahallede imar ve modern bir şehir görüntüsüne kavustururlar.ama yine de hiç ümidim yok onlar Çamdibi Yeşilova Bornova Evka 3 ten başka bir yere hizmet götürmemeye temin etmişler.

Yorumu oyla      4      1  
Kalın kafa 2 Mayıs 2024 Perşembe 22:25

7 MÜDÜRLÜK 45 MİLYON MASRAF... DÜNYADA BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYE SADECE ÜLKEMDE VAR. SADECE İZMİRDE 28 BELEDİYE VAR AMA HİZMET YOK. MEGA KENTLERDE DÜNYADA TEK BELEDİYE VAR HİZMET VAR.TÜM İLÇE BELEDİYELERİ KAPANSIN İSRAF VE EKONOMİK KRİZ BİTSİN.

Yorumu oyla      9      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Meclisi’nde AK Partili üyelerden çağrı: Belediyeye borç pankartı asın!
Karşıyaka Meclisi’nde gündem belediye işçilerinin alacakları ile Hilltown ...
Konak'ta Mayıs oturumu tamam... 'Büyükşehir yerimizi aldı, paramızı ödemiyor'
Konak Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclisinin ilk oturumunu gerçekleştirdi. ...
Mecliste atama gündemi ve AK Parti'den eleştiri: Buca'yı Buca yönetsin!
Buca Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ...
 
Baro başkanlarından Çerçioğlu’na nezaket ziyareti
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Türkiye Barolar Birliği ...
Buca'da yönetim kadrosu belli oldu
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, belediye yönetim kadrosunu oluşturdu.
Kadro revizyonu sürüyor... Bir bayrak değişimi de ESHOT'ta!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT’ta görev değişimine gidildi. ...
 
Başkan Yıldız'dan 'Harmandalı' mesajı: Çöp sorunu takibimizde!
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, 26 mahalle muhtarı ile bir araya ...
Olgun Atila’dan Başkan Eşki’ye ziyaret
2014-2019 yılları arasında Bornova Belediye Başkanlığı yapan Olgun Atila, ...
Büyükşehir’de kadro krizi: Denizde fırtına çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın kadrolardaki revizyon ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva